ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στον 42χρονο αγνοούμενο Βολιώτη ανήκει η σορός που βρέθηκε στο Τρίκερι

Στον 42χρονο αγνοούμενο Βολιώτη ανήκει η σορός που βρέθηκε στο Τρίκερι

Στον Σταμάτη Καραμανώλα, τον 42χρονο που παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά της Αγίας Αικατερίνης την πρώτη μέρα της φονικής καταιγίδας, ανήκει τελικά η σορός που εντοπίστηκε το μεσημέρι να επιπλέει στη θάλασσα σε απόσταση μισού ναυτικού μιλίου από το Τρίκερι.

Τη σορό εντόπισε κυβερνήτης ιστιοπλοϊκού σκάφους, που ειδοποίησε άμεσα το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου.

Οι λιμενικοί έπλευσαν με σκάφος στο σημείο, περισυνέλεξαν τη σορό και στη συνέχεια προχώρησαν τη διαδικασία της αναγνώρισής της καλώντας τους οικείου του.

Η αναγνώριση, σύμφωνα με πληροφορίες, έγινε από ένα τατουάζ με αράχνη που είχε στο χέρι ο θανών.

Υπενθυμίζεται ότι ο 42χρονος χάθηκε μπροστά από τα μάτια του 17χρονου γιου του, ο οποίος κατάφερε να σωθεί την τελευταία στιγμή.

Ο γιος του 42χρονου ήταν συνεπιβάτης στο αυτοκίνητο και μπόρεσε να ξεφύγει σκαρφαλώνοντας στην οροφή του οχήματος. Ο ίδιος περιέγραψε σε συνεντεύξεις του τις δραματικές στιγμές που έζησε:

«Θυμάμαι τα πάντα. Όλα ξεκίνησαν όταν ο πατέρας μου πήρε την απόφαση να περάσει ένα ορμητικό ρέμα. Θυμάμαι όλη μας τη συζήτηση. Όσο ήμασταν μέσα στο αυτοκίνητο προσπαθήσαμε να επικοινωνήσουμε με κάποιον για να ζητήσουμε βοήθεια και τα καταφέραμε. Εν τέλει ο πατέρας μου κατάφερε να οδηγήσει το αυτοκίνητο πάνω σε ένα δέντρο και να το μπλοκάρει. Όταν έγινε αυτό, έσπασε το πίσω παρμπριζ και γέμισε όλο το αμάξι νερά. Δεν μπορούσαμε να μείνουμε μέσα και βγήκαμε.

Κατάφερα, χωρίς να ξέρω πως και σκαρφάλωσα στην οροφή αλλά τα νερά ήταν τόσο ορμητικά που πήραν μαζί τους τον πατέρα μου. Δεν τον ξαναείδα και το μόνο που μου είπε ήταν ότι δεν μπορούσε να κρατηθεί άλλο. Το ποτάμι πήρε προς τα κάτω το αυτοκίνητο και μόλις βρήκα την ευκαιρία πήδηξα μέσα σε ένα χωράφι. Κατάφερα να επικοινωνήσω με δικούς μου ανθρώπους που ενημέρωσαν την Πυροσβεστική. Ήρθε μία μπουλντόζα, γύρισε το αμάξι μήπως ο πατέρας μου ήταν εγκλωβισμένος από κάτω. Από τότε μέχρι και σήμερα ήμαστε μόνοι μας», ανέφερε ο 17χρονος, λίγες ώρες πριν γραφτεί το τραγικό τέλος του πατέρα του.

πηγή: taxydromos.gr