ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κ. Μητσοτάκης: Η Πολιτεία θα σταθεί στο πλευρό όσων επλήγησαν - Ανοίγει η πλατφόρμα πρώτης αρωγής

Κ. Μητσοτάκης: Η Πολιτεία θα σταθεί στο πλευρό όσων επλήγησαν - Ανοίγει η πλατφόρμα πρώτης αρωγής

Σε ανακοινώσεις από τη Λάρισα, για τους πληγέντες από την κακοκαιρία Daniel, προχώρσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά τη διευρυμένη σύσκεψη στο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων.

Ο πρωθυπουργός δεσμεύτηκε ότι η Πολιτεία θα σταθεί στο πλευρό όλων των πολιτών που επλήγησαν και σημείωσε ότι η έννοια της επόμενης ημέρας έχει να κάνει με την επούλωση των σοβαρών τραυμάτων που άφησε πίσω της η θεομηνία.

Ανακοίνωσε ότι τη Δευτέρα θα ανοίξει η πλατφόρμα της πρώτης αρωγής και είπε πως η κυβέρνηση θα κάνει ότι καλύτερο γίνεται για να επανέλθει η περιοχή σε κάποιους κανονικούς ρυθμούς.

Σημείωσε ότι πρώτη προτεραιότητα είναι η προστασία της δημόσιας Υγείας και εξήγησε ότι ο προϋπολογισμός θα καλύψει στο ακέραιο τις αποζημιώσεις που απαιτούνται. Συγκεκριμένα, ο πρωθυπργός ανέφερε πως αγρότες και κτηνοτρόφοι θα καλυφθούν μέσω του ΕΛΓΑ, ο οποίος θα καλύψει στο ακέραιο οποιαδήποτε πρόσθετη παροχή απαιτείται.

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι θα χρειαστούμε την αρωγή της ΕΕ και έκανε γνωστό ότι την Τρίτη θα βρεθεί στο Στρασβούργο επικεφαλής κλιμακίου, όπου θα έχει συνομιλίες με την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, για την ευρωπαϊκή αρωγή για την κακοκαιρία, η οποία σχετίζεται και με την κλιματική αλλαγή. “Η κατάσταση απαιτεί και από την Ευρώπη να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων“, τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός έκανε αναφορά και στην αναβάθμιση της χώρας με την επενδυτική βαθμίδα υπογραμμίζοντας πως «σίγουρα είναι το τελευταίο που ενδιαφέρει τους πολίτες αλλά είναι σημαντικό».

πηγή: ertnews.gr