ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η αληθινή αναποδιά είναι το ότι είναι πρωθυπουργός

Ο ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας για τις δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη από τον Βόλο
 Η αληθινή αναποδιά είναι το ότι είναι πρωθυπουργός

Τα προσωπικά του ρεκόρ ανευθυνότητας, ελαφρότητας , έλλειψης κάθε ενσυναίσθησης και τελικά αναλγησίας κατέρριψε με τις χθεσινές  του δηλώσεις, σε Βόλο και Λάρισα, ο Κυρ. Μητσοτάκης.

Καμμία αυτοκριτική, καμμία ανάληψη ευθύνης, καμμία συγκεκριμένη δέσμευση, κανένα δείγμα ότι συμμερίζεται το δράμα των συμπολιτών μας, καμία ένδειξη πως υπάρχει πολιτική βούληση για να γίνει επιτέλους σοβαρός σχεδιασμός για την αντιμετώπιση των ακραίων καιρικών φαινομένων.

Δεν υπάρχει καμιά δικαιολογία για τις ευθύνες της κυβέρνησης, του περιφερειάρχη, αλλά και δημάρχων όπως ο κ. Μπέος. Οι ποσότητες νερού που έπεσαν ήταν ακραίες, όμως οι πλημμύρες δεν είναι σεισμοί. Υπήρχαν επανειλημμένες προειδοποιήσεις από επιστημονικούς φορείς, από παγκόσμιες περιβαλλοντικές οργανώσεις ακόμα κι από την ίδια την ΕΕ που επέβαλε πρόστιμα στην χώρα επειδή οι κυβερνήσεις της ΝΔ δεν ανταποκρίθηκαν στα καθήκοντα υλοποίησης αντιπλημμυρικών έργων.

Τα ερωτήματα που διαπερνούν το σύνολο των τοπικών κοινωνιών που υπέστησαν μεγάλες ή μικρότερες ζημιές έχουν δραματική επικαιρότητα.

Θα υπάρξουν άμεσα έργα αποκατάστασης που θα εξασφαλίζουν την επαναφορά της ομαλότητας;

Θα έχουν σύντομα ρεύμα και νερό τα πλημμυρισμένα χωριά του Πηλίου;

Θα αποκτήσει σύντομα ο Βόλος πρόσβαση σε πόσιμο νερό;

Θα γίνουν άμεσα έργα σοβαρής αποκαταστάσης της κεντρικής  οδοποιίας, αλλά και των αγροτικών δρόμων;

Θα αποζημιωθούν γρήγορα οι πολίτες που έχασαν σπίτια, αυτοκίνητα, καταστήματα; Ή όπως το «μοντέλο του Ιανού» θα περιμένουν ακόμα αποζημιώσεις ύστερα από τρία χρόνια;

Θα γίνουν έργα που θα εξασφαλίζουν μεγαλύτερες αντοχές απέναντι σε πλημμύρες που είναι σίγουρο ότι θα συμβαίνουν συχνά;

Θα αντιμετωπιστεί άμεσα το μεγάλο θέμα της ρύπανσης, συμπεριλαμβανομένης της πετρελαιοκηλίδας, που αποκαλύπτεται στις πλημμυρισμένες περιοχές;

Θα προστατευθεί η αγροτική παραγωγή που δέχθηκε πλήγμα ανυπολόγιστης  αξίας;

Μετά τις εκτεταμένες καταστροφές στο μουσειακό συγκρότημα Τσαλαπάτα, θα παρθούν ποτέ μέτρα για να προστατευθεί αποτελεσματικά η περιοχή που αποτελεί την καρδιά των ερευνητικών δραστηριοτήτων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας  ;

Θα προστατευθούν οι μεγάλες μονάδες του Στρατού και της Αεροπορίας, που με αυτή την κυβέρνηση, δεν χρειάζεται  να εμπλακούν σε πολεμικές επιχειρήσεις για να έχουν απώλειες; Είναι εξωφρενικό ότι μετά την πυρκαγία στο αεροδρόμιο της Αγχιάλου, η πρόσφατη πλημμύρα έπνιξε στην λάσπη στρατιωτικά εναέρια μέσα  στο Στεφανοβίκειο.

Τα παραπάνω είναι μερικά μόνο από τα ερωτήματα για τα οποία αγωνιούν όλοι οι πολίτες της Μαγνησίας και όλης της Θεσσαλίας, χωρίς τίποτα να δείχνει πως θα υπάρξουν πειστικές απαντήσεις από την κυβέρνηση, τον κ. Μπέο και τον κ. Αγοραστό.