ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Χ. Μπουκώρος: Αδικαιολόγητα εμπόδια για τους πλοιοκτήτες επαγγελματικών τουριστικών σκαφών

Η σχετική ενημέρωση από τον υποψήφιο βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας
Χ. Μπουκώρος: Αδικαιολόγητα εμπόδια για τους πλοιοκτήτες επαγγελματικών τουριστικών σκαφών

Αναλυτικά:

Οικονομική δυσπραγία για τους πλοιοκτήτες και δυσφήμιση του τουρισμού στη Μαγνησία συνιστά η αδικαιολόγητη καθυστέρηση του Υπουργείου Τουρισμού να υπογράψει την έκδοση απόφασης χορήγησης προσωρινής άδειας πρόσδεσης των επαγγελματικών σκαφών στην πλωτή εξέδρα της Σκιάθου.

Το σοβαρό ζήτημα συζήτησε, μεταξύ άλλων, ο βουλευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας και εκ νέου υποψήφιος Χρήστος Μπουκώρος με την Ένωση Πλοιοκτητών Επαγγελματικών Τουριστικών Σκαφών Θεσσαλίας "ΑΡΓΩ", με τα μέλη της οποίας συναντήθηκε σήμερα.

Στο λιμάνι του Βόλου ελλιμενίζονται 122 σκάφη, αριθμός που αυξάνεται κάθε χρόνο, από 60 ναυτιλιακές εταιρείες. Ωστόσο, φέτος ειδικά έχουν υποστεί μεγάλο οικονομικό πλήγμα, εξαιτίας της αδικαιολόγητης καθυστέρησης της αρμόδιας διεύθυνσης του Υπουργείου Τουρισμού να χορηγήσει ειδική προσωρινή άδεια που θα τους επιτρέπει να δένουν στην πλωτή εξέδρα της Σκιάθου, προκειμένου να παραλαμβάνουν τουρίστες που ενδιαφέρονται για κρουαζιέρα στις Σποράδες. Να σημειωθεί ότι τα τελευταία χρόνια χορηγείται παρόμοια άδεια, καθώς το λιμάνι της Σκιάθου έχει χαρακτηριστεί ως μαρίνα και ως εκ τούτου δεν επιτρέπεται ο ελλιμενισμός σκαφών στην εξέδρα.

Άμεση ήταν η αντίδραση του βουλευτή, ο οποίος ζήτησε περισσότερα στοιχεία για το πρόβλημα, επισημαίνοντας ότι σήμερα κιόλας θα επικοινωνήσει με τα αρμόδια στελέχη του υπουργείου.

Άλλα θέματα που απασχόλησαν τη συνάντηση αφορούσαν στην απουσία βασικών υποδομών από το λιμάνι του Βόλου, στη δυσκαμψία του νόμου σχετικά με τον ελλιμενισμό διερχομένων σκαφών σε ήδη ορισμένες θέσεις, παρά τη σύμφωνη γνώμη των κατόχων των θέσεων αυτών, στο Τέλος Πλοίων Αναψυχής και Ημερόπλοιων, καθώς και στην ανταποδοτικότητα των υπηρεσιών του λιμανιού προς τους πλοιοκτήτες.

Ο Χρήστος Μπουκώρος υπογράμμισε πως το yachting και η δημιουργία μαρίνων αποτελούν κορυφαίες επιλογές ανάπτυξης, ώστε η πολυνησιακή χώρα μας να εκμεταλλευτεί τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα και να πάρει τη μερίδα του λέοντος στον θαλάσσιο τουρισμό.

Επίσκεψη στα ΚΑΠΗ της Αγριάς και στην ΑΓΕΤ

Νωρίτερα το πρωί ο κ. Μπουκώρος επισκέφθηκε το ΚΑΠΗ της Αγριάς, όπου συναντήθηκε με τους ηλικιωμένους και είχε μια εγκάρδια συζήτηση μαζί τους.

Ακολούθησε συνάντηση με το προεδρείο του Σωματείου εργαζομένων στην ΑΓΕΤ.