ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Το Επιμελητήριο Μαγνησίας στην 87η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης  

Το Επιμελητήριο Μαγνησίας στην 87η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης  

Το "παρών" στην 87η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, που διοργανώνεται από Σάββατο 9 έως την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2023, με τιμώμενη Χώρα την Δημοκρατία της Βουλγαρίας,δίνει το Επιμελητήριο Μαγνησίας στα πλαίσια των δραστηριοτήτων του που στόχο έχουν την στήριξη των τοπικών επιχειρήσεων και την προβολή – προώθηση των προϊόντων και των υπηρεσιών τους.

Στο περίπτερο του θα φιλοξενηθούν τοπικές επιχειρήσεις-μέλη του και συγκεκριμένα οι εξής:
1)    Θεόδωρος Καραλής, Ντίζες
2)    Βάλβης Αντώνιος & Μητσικώστας Χρήστος ΟΕ, Ταξιδιωτική βοήθεια ORBIS, TRAVEL ASSISTANCE GREECE
3)    Αλέξανδρος Μπαϊράμης, στοματικό διάλυμα αιθέριων ελαιών, αιθέρια έλαια, βότανα
4)    Αριστοτέλης Δουλόπουλος και ΣΙΑ ΕΕ, απορρυπαντικά- είδη καθαρισμού
5)    Ηλιάνα Παπαβαρνάβα, Χειροποίητα είδη διακόσμησης και μπομπονιέρες γάμου και βάπτισης
6)    Στυλιανός Καραϊσκος, εξειδικευμένα καθαριστικά-επαγγελματικά- οικιακά
7)    Χρήστος Κολοκοτρώνης, προϊόντα με βάση το ρόδι
8)    Υιοί Ευστ. Πλαστάρα ΟΕ, Χυτοσίδηρα και ανοξείδωτα υλικά
9)    Νεκταρία Σαββίδου-Needle Stories, Χειροποίητα εκπαιδευτικά παιχνίδια από τσόχα και ύφασμα, διακοσμητικά και προσωποποιημένα δώρα, diy κατασκευές, προσκλητήρια- μπομπονιέρες βάπτισης, τσόχες χειροτεχνίας.

Το Επιμελητήριο Μαγνησίας θα εκπροσωπήσουν ο Πρόεδρος κ. Αριστοτέλης Μπασδάνης και τα μέλη της Διοικητικής Επιτροπής, οι οποίοι και θα παραστούν στις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, οι οποίες γίνονται στα πλαίσια της 87ης ΔΕΘ.

Σε δήλωσή του, με αφορμή την φετινή διοργάνωση της ΔΕΘ, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας κ. Αριστοτέλης Μπασδάνης αναφέρει: «Οι εξαγωγές και η έμπρακτη πλέον στήριξη των ΜμΕ θα πρέπει να είναι το βασικό μας ζητούμενο ενόψει της 87ης ΔΕΘ. Αποτελεί αδήριτη ανάγκη για όλα τα μέλη της επιμελητηριακής κοινότητας  η εφαρμογή συγκεκριμένης και στοχευμένης πολιτικής περιφερειακής ανάπτυξης για την έμπρακτη και βιώσιμη μείωση των περιφερειακών ανισοτήτων στη χώρα και την επίτευξη περιφερειακής σύγκλισης, με επαναφορά της βιομηχανίας στην πρωτοπορία της ανάπτυξης.

Στην κατεύθυνση αυτή αποτελούν επιτακτική ανάγκη τα μέτρα αντιμετώπισης των μεγάλων προκλήσεων όπως η ενεργειακή κρίση, ο υψηλός πληθωρισμός, η έλλειψη προσωπικού και ψηφιακός μετασχηματισμός-πράσινη μετάβαση και για συμπλήρωση των υποδομών στην περιφέρεια και επίλυση του μεγάλου προβλήματος της απονομής δικαιοσύνης, και ειδικά των υποθέσεων που αφορούν στην επιχειρηματικότητα και στην υλοποίηση επενδύσεων. Αυτό και περιμένουμε από τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού, αλλά και από τις εισηγήσεις των κυβερνητικών αξιωματούχων στις εργασίες της Γ.Σ. της ΚΕΕΕ. Κοινός παρονομαστής πρέπει να είναι η κοινωνική ευαισθησία και η οικονομική λογική, ώστε να σταθεροποιηθούμε σε τροχιά ανάπτυξης και οικονομικής ευημερίας».

Θα είναι τιμή και χαρά για το Επιμελητήριο Μαγνησίας, να υποδεχθεί τους επιχειρηματίες, τα Επιμελητήρια και τους εκπροσώπους της Πολιτείας, στο Περίπτερο 3, Stand D8 συνολικής έκτασης 100 τ.μ..