ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κατ` εξαίρεση Εγγραφές στο ΠΕΠΑΛ-ΕΠΑΛ Βελεστίνου

Κατ` εξαίρεση Εγγραφές στο ΠΕΠΑΛ-ΕΠΑΛ Βελεστίνου

ΕΓΓΡΑΦΗ - ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΗ – ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΣΤΟ ΕΠΑ.Λ. ΚΑΙ Π.ΕΠΑ.Λ. ΒΕΛΕΣΤΙΝΟΥ 

Από το ΕΠΑ.Λ./Π.ΕΠΑ.Λ. Βελεστίνου γίνεται γνωστό ότι έχει ξεκινήσει η Β΄ φάση κατ’ εξαίρεση ηλεκτρονικών αιτήσεων εγγραφής, ανανέωσης εγγραφής και μετεγγραφής για το σχολικό έτος 2023-2024. Η προθεσμία λήγει την Τρίτη 05-09-2023 και ώρα 23:59.

Κατά το χρονικό αυτό διάστημα είναι δυνατή η υποβολή νέων αιτήσεων εγγραφής (με χειρόγραφο ή ηλεκτρονικό τρόπο, κατά περίπτωση), η τροποποίηση ή/και η διαγραφή τους, η αποθήκευση ή/και εκτύπωσή τους, καθώς και η ηλεκτρονική υποβολή δικαιολογητικών, όπου αυτό απαιτείται.

Ειδικότερα:

  1. Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι μαθητές/τριες που επιθυμούν να φοιτήσουν στην Α’ και Β΄ τάξη του Πρότυπου ΕΠΑ.Λ. Βελεστίνου κατά το σχολικό έτος 2023-2024, να υποβάλλουν στο σχολείο κατ’ εξαίρεση χειρόγραφη αίτηση εγγραφής (εκτός, δηλαδή της ηλεκτρονικής πλατφόρμας e-εγγραφές) για τις εναπομείνασες κενές θέσεις και σύμφωνα με την υπ’ αριθ. 95428/ΓΔ4 /31-08-2023 εγκύκλιο του Υ.ΠΑΙ.Θ.
  • Οι κενές θέσεις στην Α΄ τάξη Π.ΕΠΑ.Λ. καλύπτονται από ενδιαφερόμενους/ες μαθητές/τριες οι οποίοι/ες έχουν δικαίωμα εγγραφής/μετεγγραφής στην τάξη αυτή, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις και βάσει του βαθμού απολυτηρίου Γυμνασίου ή άλλου ισότιμου τίτλου.
  • Δικαίωμα εγγραφής/μετεγγραφής σε κενές θέσεις στη Β΄ τάξη Π.ΕΠΑ.Λ. έχουν οι μαθητές/τριες και απόφοιτοι/ες που ανήκουν στις παρακάτω κατηγορίες, με την ακόλουθη σειρά προτεραιότητας:

α. Προαχθέντες/είσες μαθητές/τριες της Α΄ τάξης του οικείου Π.ΕΠΑ.Λ.

β. Προαχθέντες/είσες μαθητές/τριες της Α΄ τάξης άλλου Π.ΕΠΑ.Λ.

γ. Προαχθέντες/είσες μαθητές/τριες της Α΄ τάξης ΕΠΑ.Λ.

δ. Προαχθέντες/είσες μαθητές/τριες της Α΄ τάξης ΓΕ.Λ.

(Κριτήριο για την επιλογή όλων των ανωτέρω κατηγοριών αποτελεί ο βαθμός προαγωγής της Α΄ τάξης.)

ε. Κάτοχοι απολυτηρίου ΓΕ.Λ. ή ΕΠΑ.Λ. ή ισότιμου τίτλου μόνο για την απόκτηση πτυχίου ειδικότητας

στ. Κάτοχοι πτυχίου ειδικότητας ΕΠΑ.Λ. ή ισότιμου τίτλο Κριτήριο για την επιλογή των ανωτέρω δύο κατηγοριών αποτελεί ο βαθμός απολυτηρίου/πτυχίου ειδικότητας, αντίστοιχα.

  1. Καλούνται οι μαθητές/τριες που επιθυμούν να φοιτήσουν στη Γ΄ τάξη του ΕΠΑΛ και δεν έχουν ήδη υποβάλλει ηλεκτρονική αίτηση εγγραφής να προβούν στην εγγραφή τους μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας «e-εγγραφές» (https://e-eggrafes.minedu.gov.gr/).

Τέλος, για τους/τις μαθητές/τριες οι οποίοι/ες έχουν ήδη εγγραφεί σε ΓΕ.Λ. ή ΕΠΑ.Λ. κατόπιν της διαδικασίας υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων, η χειρόγραφη αίτηση εγγραφής σε κενές θέσεις Π.ΕΠΑ.Λ. τον Σεπτέμβριο θεωρείται παράλληλα και αίτηση μετεγγραφής στο Π.ΕΠΑ.Λ.επιλογής τους. Οι γονείς/κηδεμόνες των μαθητών, καταθέτουν Υπεύθυνη Δήλωση στον Διευθυντή του Π.ΕΠΑ.Λ., με την οποία γνωστοποιείται η σχολική μονάδα στην οποία είναι ήδη εγγεγραμμένος/η ο/η μαθητής /τρια.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο σχολείο κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες. 

Ο Διευθυντής 

Βάιος Λιαπόπουλος

ΠΕ82, MSc