ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ούτε χρίσματα ούτε στηρίξεις στους Δήμους εκτός Βόλου

"Να εκλεγούν πολίτες που πιστεύουν σε μια εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης της χώρας", παροτρύνει η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, όπου δεν δόθηκε χρίσμα, όσον αφορά τις αυτοδιοικητικές εκλογές
Ούτε χρίσματα ούτε στηρίξεις στους Δήμους εκτός Βόλου
Με την χθεσινή ολοκλήρωση συγκρότησης των συνδυασμών για τις αυτοδιοικητικές εκλογές, ανοίγει ένας νέος ομόκεντρος πολιτικός κύκλος μέχρι τον Οκτώβρη, εντός του μεγάλου πολιτικού κύκλου που άνοιξε πριν τις εθνικές εκλογές και πρόκειται να κλείσει στις Ευρωεκλογές του 2024. Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής μπαίνει στη φάση αυτή με πάγιο στόχο την επικράτηση των ιδεών του για πολιτική αλλαγή και εναλλακτικό μοντέλο διακυβέρνησης, που για την επίτευξη του είναι κομβικός ο ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
 
Η σημαντικότερη πολιτική μάχη θα γίνει στη Περιφέρεια Θεσσαλίας, για την οποία με απόφαση της Επιτροπής Αυτοδιοίκησης και του Προέδρου Νίκου Ανδρουλάκη στηρίζεται ο συνδυασμός "Πρωτοβουλία" με επικεφαλής τον Δημήτρη Κουρέτα. Ειδικά στη Μαγνησία, στον μεγαλύτερο Δήμο του Βόλου θα διεξαχθεί και μια αξιακή μάχη απέναντι στην υποτίμηση των δημοκρατικών αρχών, για την οποία μετά από ανοιχτές διεργασίες στη βάση της παράταξης στη Μαγνησία και ενημερώνοντας σε κάθε βήμα την Επιτροπή Αυτοδιοίκησης του Κινήματος και τα ηγετικά όργανα, η Νομαρχιακή Επιτροπή έχει εκδηλώσει τη στήριξή της στον συνδυασμό Συμμαχία για τον Βόλο με επικεφαλής τον Νίκο Παπαπέτρο.
 
Στους λοιπούς Δήμους του Νομού, σύμφωνα με απόφαση πανελλαδικής ισχύος, δεν έχουν δοθεί, ορθώς, ούτε χρίσματα ούτε στηρίξεις, καθώς οι κοινωνικές συνθήκες επιτάσσουν την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη απεμπλοκή των κομμάτων. Τον δρόμο αυτό θα έπρεπε να ακολουθούν και οι άλλες πολιτικές παρατάξεις και αυτή είναι μια ακόμα παρακαταθήκη του Κινήματός μας. Σε κάθε περίπτωση βέβαια είναι σημαντικό και στους Δήμους αυτούς να εκλεγούν πολίτες που πιστεύουν σε μια εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης της χώρας, της Περιφέρειας, του Δήμου και δεν βλέπουν την Τοπική Αυτοδιοίκηση ως κέντρο εξυπηρέτησης συμφερόντων και ως πατερίτσα της κεντρικής εξουσίας, αλλά ως πυλώνα της Δημοκρατίας και της Αποκέντρωσης, μέλη του ΠΑΣΟΚ δηλαδή, ανεξάρτητα από τον συνδυασμό επιλογής τους. Το ΠΑΣΟΚ - Κίνημα Αλλαγής είναι η παράταξη που έχει δώσει θεσμική ανεξαρτησία στη Τοπική Αυτοδιοίκηση από την εποχή του Ανδρέα Παπανδρέου ακόμη και συνεχίζει στην ίδια κατεύθυνση σε κάθε ιστορική του περίοδο. Το ίδιο και σήμερα, με τα αρμόδια όργανα ωστόσο να αξιολογούν τη πολιτική συμπεριφορά μελών και στελεχών που η στάση τους αντίκειται στη πολιτική πρόταση του Κινήματος. Ευχόμαστε λοιπόν επιτυχία σε κάθε μέλος της παράταξης που δίνει αγώνα σύμφωνα με τις αρχές και τις αξίες μας, όπως έχουν διαμορφωθεί εδώ και 49 χρόνια. Τέλος στο πλαίσιο των αρχών και αξιών της δημοκρατίας ευχόμαστε καλό και τίμιο αγώνα σε όλους τους υποψηφίους του συνταγματικού τόξου. Ειδικά σε όλες και όλους τους υποψηφίους της νεότερης γενιάς, ιδίως αυτούς που μέσω της Τοπικής Αυτοδιοίκησης έχουν την ευκαιρία και τη τιμή να κατέρχονται για πρώτη φορά στο πολιτικό στίβο.
 
Μαζί και πάλι, πιο ισχυροί, υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι, υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι, θεσμικά όργανα της παράταξης και όλα τα μέλη, για να κάνουμε ένα ακόμα βήμα στον μεγάλο δρόμο για τη πολιτική επάνοδο του ΠΑΣΟΚ, που σε δύο μέρες, στις 03 Σεπτέμβρη, συμπληρώνει 49 χρόνια προσφοράς στο λαό και τη πατρίδα.