ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σαν κυβερνητικός εκπρόσωπος ο δήμαρχος, δεν ανέλαβε καμία ευθύνη για την ανυπαρξία του δήμου στο σχέδιο πυροπροστασίας

Σαν κυβερνητικός εκπρόσωπος ο δήμαρχος, δεν ανέλαβε καμία ευθύνη για την ανυπαρξία του δήμου στο σχέδιο πυροπροστασίας
Για ανυπαρξία του δήμου στο σχέδιο πυροπροστασίας κάνει λόγο ξανά ο υποψήφιος δήμαρχος Ρήγα Φεραίου, Γιώργος Παπαδάμ, με αφορμή το χθεσινό διά ζώσης δημοτικό συμβούλιο, κάνοντας γνωστό πως η επόμενη συνεδρίαση θα έχει θέμα και τις πυρκαγιές, κάτι που δεν έχει συμβεί μέχρι τώρα.

Επίσης, ο επικεφαλής της παράταξης "Ανανέωση και συνεργασία για τον Δήμο μας" ρωτά "πού βρίσκονταν ο επικεφαλής της μειοψηφίας;"
 
"Όταν διέγραφε ποσό ύψους 31000€ στο παρελθόν,  μαζί με τον αυτοδιοικητικό εταίρο του, δεν υπήρχε καμία εισήγηση της οικονομικής υπηρεσίας", αναφέρει σχετικά με διαγραφές μικρών ποσών που οφείλονταν σε λάθος καταχώρηση.
 
Αναλυτικά, η ανακοίνωσή του
 
Μετά από πλήθος  αντιδράσεων που εκφράστηκαν, από αρκετούς συναδέλφους δημοτικούς συμβούλους, και από μένα τον ίδιο, διεξήχθη χθες τελικά δια ζώσης συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.
 
Φυσικά ήταν απόντες από τη συνεδρίαση οι αυτοδιοικητικοί εταίροι του δημάρχου, οπότε δικαιολογείται η προσφυγή σε δια περιφοράς συνεδριάσεις το τελευταίο διάστημα. Δεν θα μπορούσαν άλλωστε να σταθούν στα έδρανα οι δύο επικεφαλής πλειοψηφίας και μειοψηφίας -αν υπάρχει μειοψηφία -επειδή ταυτίζονται πλέον οι απόψεις τους, πράγμα βέβαια που συνέβαινε για αρκετό διάστημα μέχρι τώρα. 
 
Στην προηγούμενη δια ζώσης συνεδρίαση είχε ανακοινωθεί, από τον επικεφαλής της μειοψηφίας,  η αποπομπή ενός συναδέλφου από την παράταξη της μείζονος μειοψηφίας. Χθες πού βρίσκονταν ο επικεφαλής της μειοψηφίας για να μας ανακοινώσει την προσχώρησή του στην παράταξη του δημάρχου ή τη διάλυση της παράταξής του.
 
Από την άλλη πλευρά ο δήμαρχος, αναφερόμενος στις πυρκαγιές και στους πυρόπληκτους δημότες μας, παρουσιάστηκε σαν κυβερνητικός εκπρόσωπος, αναφερόμενος στα μέτρα που θα πάρει η κυβέρνηση.
 
Έκανε ανάλυση της καταγραφής των προβλημάτων από τον ΕΛΓΑ και τις υπόλοιπες υπηρεσίες, χωρίς να αναλάβει καμία ευθύνη για την ανυπαρξία του δήμου στο σχέδιο πυροπροστασίας. 
 
Σίγουρα μας ενδιαφέρει η αποκατάσταση των πληγέντων και πολύ σωστά ενήργησαν τα υπηρεσιακά κλιμάκια της κυβέρνησης. 
 
Πρέπει όμως να δούμε και το θέμα της ευθύνης του δήμου, ώστε να μην φτάσουμε σ` αυτή την κατάσταση.
 
Μέχρι τώρα δεν έχει διεξαχθεί συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου με θέμα τις πρόσφατες πυρκαγιές και την αποκατάσταση των πληγέντων. Μετά από την παρέμβασή μου, στο δημοτικό συμβούλιο, αναγκάστηκε ο δήμαρχος να ανακοινώσει ότι το επόμενο δημοτικό συμβούλιο θα περιλαμβάνει το θέμα αυτό.
 
Ένα άλλο θέμα που απασχόλησε τη χθεσινή συνεδρίαση ήταν οι διαγραφές μικρών ποσών από οφειλές δημοτών που οφείλονταν σε λάθος καταχωρίσεις. Σ` αυτές λοιπόν τις διαγραφές φρόντισε ο δήμαρχος να υπάρχει εισήγηση της οικονομικής υπηρεσίας. Όταν όμως διέγραφε ποσό ύψους 31000€ στο παρελθόν,  μαζί με τον αυτοδιοικητικό εταίρο του, δεν υπήρχε καμία εισήγηση της οικονομικής υπηρεσίας.
 
Σ`αυτά τα θέματα, που αφορούν τα οικονομικά του δήμου, ζητάμε επιτακτικά διαφάνεια και θα είμαστε αντίθετοι στη λογική του δημάρχου, έτσι ώστε να προστατεύεται το ταμείο του δήμου.