ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η συντονιστική επιτροπή κατά του αιολικού πάρκου στο "Μαυροβούνι"

Ρεπορτάζ της εφημερίδας Ταχυδρόμος
Η συντονιστική επιτροπή κατά του αιολικού πάρκου στο "Μαυροβούνι"

Το ψήφισμα της Συντονιστικής Επιτροπής

Προχθές Κυριακή με πρωτοβουλία συλλόγων των τριών χωριών συγκροτήθηκε Συντονιστική Επιτροπή, η οποία μπαίνει μπροστά για να αποτρέψει την εγκατάσταση του αιολικού πάρκου.

Πιο συγκεκριμένα, η Συντονιστική Επιτροπή εξουσιοδοτήθηκε να προβεί σε συναντήσεις με την περιφερειακή αρχή και τον δήμο Ρήγα Φεραίου, καθώς επίσης με τους βουλευτές του νομού για να ζητήσει να στηρίξουν το αίτημα για μη δημιουργία αιολικού πάρκου.

Επίσης θα καταθέσει αίτηση για άμεση συζήτηση του θέματος από το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Ρ. Φεραίου, για λήψη απόφασης για διορισμό νομικού συμβούλου και για εμπρόθεσμη προσφυγή από την πλευρά του Δήμου, κατά της απόφασης αδειοδότησης του έργου.

Στη Συντονιστική Επιτροπή θα συμμετέχουν οι Σωτήριος Γκανάτσιος, Ελένη Παπαδημητροπούλου, Νικόλαος Λεφούσης, Γεώργιος Μαρούκης, Ελένη Περγάντου καιΣοφία Βλαχοπούλου.

Η απόφαση της συνέλευσης ήταν ομόφωνη. Το πρακτικό με τα όσα αποφασίστηκαν υπέγραψαν, από τον Πολιτιστικό Χορευτικό Σύλλογο Καναλίων οι Γιώργος Μαρούκης,πρόεδρος, Χριστίνα Κατσαγεωργίου, γ. γραμματέας, Απόστολος Πολυμέρου, αντιπρόεδρος, Παρασκευή Μαρούκη, ταμίας και οι Γεώργιος Καράμπελας και Ευαγγελία Χατζητριανταφύλλου – Σχισμένου, μέλη, καθώς και ο ΗλίαςΤσιούκας, ενεργός πολίτης.

Από τον Πολιτιστικό Μορφωτικό Σύλλογο Κεραμιδιωτών αντίστοιχα συμμετείχαν οι Αθανάσιος Πίπος, πρόεδρος και τα μέλη Σταυρούλα Κουτσικού – Τσιακαλάκη, Δημήτριος Κουτσικός, Ελένη Περγάντου και Δημήτριος Σιαφάκας, από τον Πολιτιστικό και Εξωραϊστικό Σύλλογο Κερασιωτών Πηλίου οι Ελένη Παπαδημητροπούλου, πρόεδρος, Νικόλαος Λεφούσης, γ. γραμματέας και Δημήτριος Οικονομίδης, μέλος και από το Μουσείο Λιμναίου Πολιτισμού Κάρλας – Κέντρο Μελέτης Βοιβηίδος(ΚΕ.ΜΕ.ΒΟ.)οι Σωτήριος Γκανάτσιος, πρόεδρος και τα μέλη Αθανάσιος Κατσαγεωργίου και Σταματία Μωραῒτη και από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Βενετιωτών η Σοφία Βλαχοπούλου.