ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ενίσχυση των αχλαδοπαραγωγών της Μαγνησίας ζήτησε από τον Αυγενάκη ο Χρ. Μπουκώρος

Ενίσχυση των αχλαδοπαραγωγών της Μαγνησίας ζήτησε από τον Αυγενάκη ο Χρ. Μπουκώρος

 

Το σημαντικό αίτημα τριών φορέων του Νομού Μαγνησίας, του Αγροτικού Συνεταιρισμού Βόλου, του Αγροτικού Συνεταιρισμού Πηλίου και Βορείων Σποράδων, καθώς και του Δήμου Ρήγα Φεραίου, για την οικονομική ενίσχυση των αχλαδοπαραγωγών, επιδιώκοντας την ένταξη τους σε διαθέσιμο χρηματοδοτικό εργαλείο και την υποστήριξη τους εκ μέρους  της πολιτείας, διαβίβασε αρμοδίως με αναφορά του στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρη Αυγενάκη, ο βουλευτής Μαγνησίας κ. Χρήστος Μπουκώρος.

Συγκεκριμένα, στην αναφορά του ο βουλευτής μεταξύ άλλων αναφέρει: «Στην ευρύτερη περιοχή του Νομού Μαγνησίας, δραστηριοποιείται σημαντικός αριθμός αχλαδοπαραγωγών, οι οποίοι τα τελευταία χρόνια αντιμετωπίζουν πολλαπλά ζητήματα με τη σημαντική καλλιέργεια της αχλαδιάς.  Σύμφωνα με όσα μας αναφέρουν με αγωνία οι φορείς και οι παραγωγοί μας, έχουν υποστεί σοβαρό πλήγμα λόγω της εξαιρετικά μειωμένης παραγωγής, των γνωστών στην αγορά για την ποιότητα τους, αχλαδιών της περιοχής μας. 

Οι αντίξοες καιρικές συνθήκες που επικράτησαν την άνοιξη και ο παγετός μετά την ανθοφορία, προκάλεσαν αισθητή μείωση της παραγωγής. Οι παραγωγοί ωστόσο ως όφειλαν, συνέχισαν τις δέουσες καλλιεργητικές φροντίδες. Οι προαναφερόμενοι παράγοντες, οι αυξημένες απαιτήσεις της συγκεκριμένης δενδροκαλλιέργειας συνεπικουρούμενες από την κλιματική και την ενεργειακή κρίση, δημιουργούν δυσχερές οικονομικό αποτύπωμα έχοντας καταστήσει προβληματική τη συνέχιση της καλλιέργειας.

Ευελπιστώντας στην ανάληψη άμεσων πρωτοβουλιών εκ μέρους σας, για τη διευθέτηση του συγκεκριμένου δίκαιου αιτήματος, παρακαλώ να διευκολυνθούν και να ενισχυθούν κατά το δυνατόν οι συγκεκριμένοι παραγωγοί, ώστε να συνεχίσουν απρόσκοπτα την καλλιέργεια».

Επιπλέον, ο βουλευτής Μαγνησίας κ. Χρήστος Μπουκώρος ζητά από τον αρμόδιο Υπουργό  να λάβει υπόψιν του τα συνημμένα έγγραφα των φορέων και να τον ενημερώσει για τις ενέργειες στις οποίες προτίθεται να προβεί.