ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδηλώσεις που στηρίζει η Περιφέρεια Θεσσαλίας

Εκδηλώσεις που στηρίζει η Περιφέρεια Θεσσαλίας

Αφιέρωμα στην Ελληνική Λογοτεχνία και μουσική εκδήλωση στη Σκιάθο, είναι οι πολιτιστικές εκδηλώσεις που θα γίνουν στο Νομό Μαγνησίας από τις 28 έως τις 30 Αυγούστου, σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Πιο αναλυτικά, με πρωτοβουλία του Κέντρου Πολιτισμού Ιωλκός, το διάστημα 28-30 Αυγούστου πρόκειται να πραγματοποιηθεί το τέταρτο τριήμερο αφιέρωμα στην Ελληνική Λογοτεχνία. Η εκδήλωση θα είναι αφιερωμένη σε Ελληνίδες του 19ου και 20ου αιώνα, με αφορμή την ανακήρυξη του 2023, από το Υπουργείο Πολιτισμού, ως «Λογοτεχνικό έτος Άλκη Ζέη». 

Καθηγητές πανεπιστημίων, φιλόλογοι, συγγραφείς, ηθοποιοί θα αναγνώσουν κείμενα αξιόλογων Ελληνίδων λογοτεχνών ενώ θα υπάρχει και μουσικό πρόγραμμα. Το τριήμερο αυτό αφιέρωμα διοργανώνεται σε συνεργασία με το «Μουσείο Παιδικής και Εφηβικής Λογοτεχνίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, το Σύνδεσμο Φιλολόγων Μαγνησίας,  τη Μαγνήτων Κιβωτό για τη διάσωση του πολιτιστικού αποθέματος και θα πραγματοποιηθεί στον Άγιο Ονούφριο Πηλίου.

Συνδιοργανωτές της εκδήλωσης είναι η Περιφέρεια Θεσσαλίας – Π. Ε. Μαγνησίας & Σποράδων και το Κέντρο Πολιτισμού Ιωλκός, σε συνεργασία με το «Μουσείο Παιδικής και Εφηβικής Λογοτεχνίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, το Σύνδεσμο Φιλολόγων Μαγνησίας και  τη Μαγνήτων Κιβωτό.

Με πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Συλλόγου «Η Σκιάθος» στις 29 Αυγούστου  θα πραγματοποιηθεί στο νησί της Σκιάθου η καθιερωμένη μουσική εκδήλωση η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο των ευρύτερων εκδηλώσεων του Ελληνοαυστριακού Μουσικού Καλοκαιριού που διοργανώνεται  από την Πρεσβεία της Αυστρίας στην Ελλάδα ενώ τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εξωτερικών. 

Σκοπός της εκδήλωσης είναι να προβάλει το πάντρεμα πολιτισμών και τεχνών μέσα από την κλασική μουσική και να ψυχαγωγήσει ποιοτικά το κοινό. 

Συνδιοργανωτές είναι η Περιφέρεια Θεσσαλίας - Π.Ε. Μαγνησίας & Σποράδων, ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Η Σκιάθος», η Πρεσβεία της Αυστρίας στην Αθήνα και ο Δήμος Σκιάθου.

Σε δηλώσεις της η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων Δωροθέα Κολυνδρίνη ανέφερε «Η Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Σποράδων, στηρίζει και ενισχύει τη δράση τοπικών φορέων και συλλόγων, είτε αφορά σε πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις, είτε αφορά σε συνέδρια και ημερίδες. Σε αγαστή συνεργασία με την τοπική κοινωνία, συνδιοργανώνουμε εκδηλώσεις που αποσκοπούν είτε στη ψυχαγωγία, είτε στην ενημέρωση του κοινού και που μπορούν με ελεύθερη είσοδο να τις παρακολουθήσουν όλοι οι συμπολίτες μας».