ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο

Την ερχόμενη Τρίτη 29 Αυγούστου σε τακτική συνεδρίαση, με την συζήτηση για τις διά περιφοράς κι έκτακτες συνεδριάσεις να είναι έντονη από πλευράς αντιπολίτευσης το προηγούμενο διάστημα - Δείτε τα θέματα ημερησίας διάταξης
Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο

Σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 67 &  68 του Ν. 3852/2010, σας προσκαλούμε να παραβρεθείτε στην  16η / 2023  Δημόσια ΤΑΚΤΙΚΗ   Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που θα γίνει στο Βελεστίνο (έδρα του Δήμου) και στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου Ρήγα Φεραίου, την  Τρίτη  29η Αυγούστου 2023   και ώρα 20:00,  για συζήτηση και λήψη  αποφάσεων,  στα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης:

-Λήψη απόφασης για την έγκριση της 16ης Αναμόρφωσης Προϋπολογισμού 2023  (Α.Ο.Ε. 155 / 2023).

-Λήψη απόφασης για την έγκριση της 17ης Αναμόρφωσης Προϋπολογισμού 2023 (Α.Ο.Ε. 157 / 2023).

-Λήψη απόφασης για την έγκριση πρόσληψης προσωπικού, με πέντε ημερομίσθια μηνών Σεπτεμβρίου - Οκτωβρίου 2023, για την κάλυψη πρόσκαιρων και εποχιακών αναγκών, σύμφωνα με το άρθρο 210 Ν. 3584/2007 και την περ. κ’ § 2 του άρθρου 12 του Ν.4071/2012.

-Λήψη απόφασης για τη διαγραφή οφειλών ΤΑΠ από Βεβαιωτικούς Καταλόγους, σύμφωνα με εισηγήσεις  της Οικονομικής Υπηρεσίας. 

-Λήψη απόφασης για την έγκριση αιτήσεων σπουδαστών του ΙΕΚ Βόλου, για πρακτική άσκηση στο Δήμο Ρήγα Φεραίου.

-Λήψη απόφασης για την έγκριση καθορισμού του τρόπου εκμίσθωσης, γεωτεμαχίου  έκτασης 20.000 m2, το οποίο βρίσκεται στη θέση «Συρτάδες» Δήμου Ρήγα Φεραίου (εκτός λατομικής ζώνης), έχοντας υπόψη  το τίμημα που προτείνει η Επιτροπή,  η οποία  συγκροτήθηκε με την 36/2023  Απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου και καθορισμός των όρων  της εκμίσθωσης.

-Λήψη απόφασης για την παραχώρηση χρήσης χώρου  του κτηρίου με την επωνυμία «Παλιό Γυμνάσιο Αθανασίου Γκαβαρδίνα», στον Εκπολιτιστικό –Χορευτικό Σύλλογο  Καναλίων Ν. Μαγνησίας «Ο ΗΤΑΥΡΟΣ», για έδρα του αιτούντος Συλλόγου.

-Λήψη απόφασης για την παραχώρηση χρήσης χώρου στη θέση  «Τσαϊρι» Άνω Κερασιάς, στον Πολιτιστικό & Εξωραϊστικό Σύλλογο Κερασιωτών Πηλίου, για τη διοργάνωση της Μουσικής Εκδήλωσης της Πανσέληνου, την 1η Σεπτεμβρίου 2023. 

-Λήψη απόφασης για την παράταση περαίωσης εργασιών, του έργου: «Αποκατάσταση Ζημιών στην Δ.Ε.  Κάρλας από τη Θεομηνία «Αθηνά».

-Λήψη απόφασης για την παράταση περαίωσης εργασιών, του έργου: «Αποκατάσταση Ζημιών , στην Δ.Ε. Φερών από τη Θεομηνία 2021»

-Λήψη απόφασης για την παράταση περαίωσης εργασιών, του έργου: «Αποκατάσταση Εισόδου Κεραμιδίου, λόγω Θεομηνίας».

-Λήψη απόφασης για την παράταση περαίωσης εργασιών, του έργου: «Αποκατάσταση Ζημιών στην Δ.Ε. Κεραμιδίου, από τη Θεομηνία «ΑΘΗΝΑ» (Οκτώβριος 2021). 

-Λήψη απόφασης για την  παράταση εργασιών του έργου, με τίτλο: «Κατασκευή Ραμπών και χώρων υγιεινής για την πρόσβαση και εξυπηρέτηση ΑΜΕΑ σε Σχολικές μονάδες του Δήμου Ρήγα Φεραίου».    

-Λήψη απόφασης για την παράταση περαίωσης εργασιών του έργου:  Αποπεράτωση Περιβάλλοντος Χώρου στον Οικισμό του τ. Ο.Ε.Κ. ‘’ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ Ι’’.

-Λήψη απόφασης για την έγκριση του 2ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα Εργασιών (Α.Π.Ε.) του έργου «Αποκατάσταση ζημιών στην Δ.Ε. Κεραμιδίου, από τη Θεομηνία «ΑΘΗΝΑ» (Οκτώβριος 2021) .

-Λήψη απόφασης για την παραχώρηση χρήσης του γηπέδου της Κοινότητας Αερινού, στον Αθλητικό Σύλλογο  Βελεστίνου «Ρήγας Φεραίος, για την αγωνιστική περίοδο 2023-2024 και για όσο χρονικό διάστημα απαιτείται, μέχρι να ολοκληρωθούν οι εργασίες ανακατασκευής και συντήρησης του Δημοτικού Σταδίου Βελεστίνου.

-Λήψη απόφασης για την παραχώρηση χρήσης χώρου του 1ου  Δημοτικού Σχολείου Βελεστίνου, στον Α.Σ. «ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ» Βελεστίνου, την Παρασκευή 8η Σεπτεμβρίου 2023, για την πραγματοποίηση μουσικοχορευτικής/ψυχαγωγικής  εκδήλωσης.

-Λήψη Απόφασης για την δωρεάν παραχώρηση χρήσης  χώρου στο κτίριο της Κοινότητας Ριζομύλου, στην Εταιρεία:  «ΜΙΤΟΣ-ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ», για τη λειτουργία  των γραφείων της κινητής μονάδας για παιδιά και εφήβους για την Περιφέρεια Θεσσαλίας.  (Απόφαση  Κοινότητας  Ριζομύλου 4-2023).

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου                                       

Νικόλαος Γεωργ. Βουραζέρης