ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κυβέρνηση και περιφέρεια συναινούν στην αντιαγροτική πολιτική που συνεχίζεται

Δήλωση του Θοδωρή εωργαδάκη, πρόεδρου της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Μαγνησίας και υποψήφιου περιφερειακού σύμβουλος ΠΕ Μαγνησίας με τη Λαϊκή Συσπείρωση.
 Κυβέρνηση και περιφέρεια συναινούν στην αντιαγροτική πολιτική που συνεχίζεται

Η περιοδεία κυβερνητικού κλιμακίου με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και την Περιφερειακή Αρχή στον Νομό μας, έγινε με αφορμή την εξαγγελία νέων μέτρων για το σύνολο των αγροτών και κτηνοτρόφων του Νομού μας. Τα μέτρα αυτά δεν είναι στήριγμα για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοι της περιοχής μας αλλά νέα βάρη που έρχονται να προστεθούν στο εισόδημά τους. 

 
Πάνω στα πραγματικά προβλήματα και αιτήματα που έχει το οργανωμένο αγροτικό κίνημα δεν ειπώθηκε τίποτα. Όπως για αφορολόγητο αγροτικό πετρέλαιο, για μια επιδότηση σε φάρμακα λιπάσματα ζωοτροφές που έχουν φτάσει στον ουρανό, για εγγυημένες τιμές στα αγροτικά προϊόντα, για αναπλήρωση χαμένου εισοδήματος για όσους έπαθαν ζημιά από την πυρκαγιά, για αυτούς που επλήγησαν από την έντονη εναλλαγή του καιρού και υποβαθμίστηκαν τα προϊόντα τους, για μείωση του αγροτικού ρεύματος με πλαφόν στα 7 λεπτά την κιλοβατώρα, για αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ ώστε να αποζιμιώνει στο 100% της ζημιά για όλους τους φυσικούς κινδύνους και νόσους, να μην κοπεί καμία ενίσχυση για όσους πραγματικά παράγουν. Οι τέσσερις εξαγγελίες είναι ακριβώς το αντίθετο από τα παραπάνω αιτήματα που διεκδικεί το Οργανωμένο Αγροτικό Κίνημα.
 
Ας βγάλουν όλοι οι συνάδελφοι τα συμπεράσματά τους, να μην κάτσουν με σταυρωμένα τα χέρια. Να μην έχουν αυταπάτες ότι αυτοί που τους δημιούργησαν τα προβλήματα τώρα θα τους τα λύσουν.
 
Τέλος οι βιοπαλαιστές αγρότες και κτηνοτρόφοι του Νομού μας γνωρίζουν πως μπορούν πραγματικά να αποσπάσουν κάποιες κατακτήσεις και να φρενάρουν την επίθεση που γίνεται στο εισόδημά τους. Στον δρόμο του αγώνα με τους Αγροτικούς τους Συλλόγους, με την Ομοσπονδία του Νομού με συμμετοχή και επαγρύπνηση. Έτσι και στο παρελθόν με τους Αγώνες μας είχαμε μικρότερες και μεγαλύτερες κατακτήσεις. 
 
Έτσι κερδίσαμε ορισμένα αιτήματα.
 
Έτσι συνεχίζουμε τον αγώνα για να κρατήσουμε το βιός μας.
 
Θέλουμε να παράγουμε για τις ανάγκες των πολλών και όχι για τα κέρδη των λίγων.
 
Η πείρα των αγροτών να γίνει κριτήριο ψήφου και να ενισχύσουν την δύναμη τους με πιο δυνατή Λαϊκή Συσπείρωση σε Δήμους και Περιφέρεια!