ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Γνωριμία με τις ομορφιές της Θεσσαλίας μέσω του 1ου Διεθνούς Ποδηλατικού Γύρου Θεσσαλίας

Γνωριμία με τις ομορφιές της Θεσσαλίας μέσω του 1ου Διεθνούς Ποδηλατικού Γύρου Θεσσαλίας
Αποψη των διαδρομών που θα ακολουθήσουν οι συμμετέχοντες αθλητές στον 1ο Διεθνή Ποδηλατικό Γύρο Θεσσαλίας

Το πρόγραμμα των αγώνων που διοργανώνουν η Περιφέρεια Θεσσαλίας και η Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας, από αύριο έως 27 Αυγούστου

H Περιφέρεια Θεσσαλίας και η Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας, υπό την εποπτεία της Βαλκανικής Ποδηλατικής Ένωσης (BCU) διοργανώνουν από αύριο 25 Αυγούστου έως την Κυριακή τον 1ο Διεθνή Ποδηλατικό Γύρο Θεσσαλίας Tour of Thessaly Exalco.

Συνολικά 14 ομάδες από τα Βαλκάνια με 130 αθλητές θα διανύσουν 7 διαδρομές συνολικού μήκους 565 χιλιομέτρων, σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες της Θεσσαλίας, με «αιχμή του δόρατος» το Βαλκανικό Περιφερειακό Ποδηλατικό Πρωτάθλημα Δρόμου 2023 Ελίτ Ανδρών και Γυναικών (Elite+U23), Κατηγορίες Junior και Cadet.

Προτεραιότητα του Τour of Thessaly 2023 Exalco είναι, μαζί με την προβολή και ανάπτυξη της αγωνιστικής ποδηλασίας στην Περιφέρεια, να ενισχυθεί η ποδηλατική συνείδηση, σε περίοδο κλιματικής και ενεργειακής κρίσης.

Αύριο Παρασκευή οι διαδρομές που θα ακολουθήσουν οι ποδηλάτες θα είναι Τρίκαλα-Καλαμπάκα (Ατομική χρονομέτρηση), το Σάββατο Καρδίτσα -Λίμνη Πλαστήρα(αγώνες αντοχής) και την Κυριακή Βόλος-Λάρισα (αγώνες αντοχής).

Μέγας χορηγός του αγώνα είναι η Exalco Aluminium Systems. Χορηγοί: THEONI Natural Mineral Water, Intercomm Foods, Kronos, Καθάριος ΑΤΕΒΕ, Lariplast, PFS Papageorgiou Food Service, Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου. Υποστηρικτές: Κλιάφα, DΕ-ΤΟΧ.

Κων. Αγοραστός: Η Θεσσαλία αγαπά το ποδήλατο

Αναφερόμενος στη διεθνή διοργάνωση και στα οφέλη που θα προκύψουν για όλη τη Θεσσαλία τονίζει: «Η Θεσσαλία αγαπά το ποδήλατο και την ποδηλασία και για αυτό άλλωστε έχει την πιστοποίηση της BikeFriendly Περιφέρειας. Ο καλύτερος τρόπος να το πεις, είναι να το κάνεις. Διοργανώνουμε ένα ακόμη σημαντικό αθλητικό γεγονός, στην πρώτη αθλητική Περιφέρεια στη χώρα. Ευχαριστώ την Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας, όλους όσοι συμβάλλουν στην ομαλή διεξαγωγή του αγώνα – Αστυνομία, εθελοντές κ.α.- τους χορηγούς και όλους τους φορείς με τους οποίους συνεργαζόμαστε στενά για την επιτυχία της διεθνούς διοργάνωσης. Καλώ τους Θεσσαλούς να παρακολουθήσουν τους αγώνες και να χειροκροτήσουν τις προσπάθειες των αθλητών. Η Θεσσαλία έχει το μεγάλο συγκριτικό πλεονέκτημα του σύγχρονου και ασφαλούς οδικού δικτύου, των σύγχρονων αθλητικών υποδομών και της δημιουργικής και αποτελεσματικής συνεργασίας με όλες τις Ομοσπονδίες και ειδικά με την Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας. Ένας αγώνας που αφήνει πίσω του μέλλον, ενισχύει την μεγάλη αθλητική οικογένεια, την κοινωνία και την επιχειρηματικότητα».

Πρόγραμμα αγώνων 

Πέμπτη 24 Αυγούστου 2023 (Λάρισα)

15:00 – 17:00: Εγγραφές αναβατών

18:00: Συνάντηση TeamManagers

20:30: Παρουσίαση Ομάδων (πλατεία Λαμπρούλη, Φρούριο, εκδήλωση ανοιχτή στο κοινό)

Παρασκευή, 25 Αυγούστου 2023 (Σαρακήνα Δήμου Μετεώρων)

Εκκίνηση/Τερματισμός: Σαρακήνα

16:00: Χρονομέτρηση όλων των κατηγοριών

Men Elite/U23 30 χλμ. Ανδρών Junior/Γυναικών Elite 20 χλμ.

και Ανδρών Cadet/Γυναικών Junior/Γυναικών Cadet 12 χλμ.

20:00: Τελετή Βράβευσης (Κεντρική πλατεία Καλαμπάκας)

Σάββατο 26 Αυγούστου 2023

Εκκίνηση/Τερματισμός: Καρδίτσα, Δημοτικό Στάδιο

09:30: Αγώνας Δρόμου Cadet Ανδρών 79 χλμ.

09:40: Αγώνας Δρόμου Γυναικών 60 χλμ.

12:00: Τελετή Απονομής (Δημοτικό Στάδιο Καρδίτσας)

16:00: Αγώνας Δρόμου Εφήβων Ανδρών 119 χλμ.

20:00: Τελετή Απονομής (Δημοτικό Στάδιο Καρδίτσας)

Κυριακή 27 Αυγούστου 2023

Εκκίνηση: Βόλος, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας/ Τερματισμός: Λάρισα

Πάρκο Χρωμάτων

09:30: Ανδρών Elite/U23 Αγώνας Δρόμου 155 χλμ.

09:40: Γυναικών Elite/U23, Αγώνας Δρόμου Νεανίδων Γυναικών 90 χλμ.

14:00: Τελετή Βράβευσης (Κεντρική πλατεία Λάρισας)

πηγή: taxydromos.gr