ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

"Καμπανάκι" από Περιφέρεια λόγω αιωρούμενων σωματιδίων

Στην περιοχή μας που βρίσκεται και δίπλα σε Βιομηχανική Περιοχή δεν υπάρχει μετρητής.
"Καμπανάκι" από Περιφέρεια λόγω αιωρούμενων σωματιδίων

Επιβαρυμένη παρουσιάζεται η ατμόσφαιρα του Βόλου στα αιωρούμενα σωματίδια PM10 και των PM2,5 σύμφωνα με τον Σταθμό που βρίσκεται τοποθετημένος στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, στις 22 Αυγούστου ο ημερήσιος μέσος όρος των αιωρούμενων σωματιδίων PM10 ήταν 47,8μg/m3 και των ΡΜ2,5 29,3μg/m3. Στις 23 Αυγούστου ο ημερήσιος μέσος όρος των αιωρούμενων σωματιδίων PM10 ήταν 55,5 μg/m3 και των ΡΜ2,5 34,4 μg/m3. Σήμερα Πέμπτη μέχρι τις 10 π.μ. ο ημερήσιος μέσος όρος των αιωρούμενων σωματιδίων PM10 είναι 48,3 μg/m3 και των ΡΜ2,5 28 μg/m3.

Συστάσεις από την Περιφέρεια

Λόγω του φαινομένου της μεταφοράς σωματιδίων από τις πυρκαγιές που βρίσκονται σε εξέλιξη στη χώρα και των μετεωρολογικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή, το Τμήμα Περιβάλλοντος Π.Ε. Μαγνησίας συστήνει στους ενήλικες με αναπνευστικό πρόβλημα ή ενήλικες καρδιοπαθείς και παιδιά με αναπνευστικά προβλήματα να περιορίσουν κάθε έντονη σωματική άσκηση ιδιαίτερα αν αυτή γίνεται σε εξωτερικούς χώρους.

Στο κτίριο της Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων έχει εγκατασταθεί από την Περιφέρεια Θεσσαλίας ηλεκτρονικός πίνακας στον οποίο θα αναγράφονται οι τιμές από τους Νέους Σταθμούς Μέτρησης ποιότητας της ατμόσφαιρας στο Βόλο.

πηγή: taxydromos.gr