ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Να καταλάβει ο δήμαρχος ότι οι πολίτες δεν είναι αφελείς

"Ίσως ο δήμαρχος να αποφεύγει τις δια ζώσης συνεδριάσεις, προβληματιζομενος για το ποιά θέση θα καταλάβουν πλέον στα έδρανα οι αυτοδιοικητικοί εταίροι του", σημειώνει μεταξύ άλλων ο υποψήφιος δήμαρχος Γιώργος Παπαδάμ, σε μία ευθεία επίθεση κατά του δημάρχου, Δημήτρη Νασίκα, με επίκεντρο τις διά περιφοράς συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου και την διαδικασία του "κατεπείγοντος"  
Να καταλάβει ο δήμαρχος ότι οι πολίτες δεν είναι αφελείς
Συνεχίζοντας τις δια περιφοράς συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου, η δημοτική αρχή, αποδεικνύει για μία ακόμη φορά την απαξίωση που δείχνει προς το θεσμό και τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου.
 
Σε παλιότερη ανακοίνωσή μου έχω επισημάνει την αδυναμία που αισθάνεται ο δήμαρχος να συνεδριάσει δια ζώσης, έτσι ώστε ο κάθε συνάδελφος να τοποθετηθεί και να ακούσει τις απόψεις των υπολοίπων.
 
Ίσως ο δήμαρχος να αποφεύγει τις δια ζώσης συνεδριάσεις, προβληματιζομενος για το ποιά θέση θα καταλάβουν πλέον στα έδρανα οι αυτοδιοικητικοί εταίροι του.
 
Πέρα όμως από τον τρόπο συνεδρίασης, στην ημερήσια διάταξη που λάβαμε από τον πρόεδρο του σώματος γίνεται αναφορά σε έκτακτη συνεδρίαση με θέματα που αφορούν τον ετήσιο προγραμματισμό ανθρώπινου δυναμικού δημόσιας διοίκησης 2024.
 
Αναφέρεται στην ημερήσια διάταξη ΕΚΤΑΚΤΗ συνεδρίαση με καταληκτική ημερομηνία λήψης αποφάσεων την Τετάρτη 23 Αυγούστου 2023. 
 
Δεν είναι δυνατόν ο δήμαρχος να επικαλείται την ανάγκη έκτακτης συνεδρίασης όταν τα έγγραφα του υπουργείου Εσωτερικών, για τα συγκεκριμένα θέματα, έχουν ημερομηνίες 1η και 8η Αυγούστου.
 
Επομένως θα μπορούσε η συνεδρίαση και τακτική να είναι και δια ζώσης, ώστε να συζητηθούν οι προτάσεις, σε ένα θέμα που αφορά τον προϋπολογισμό του 2024 και να μην το χρησιμοποιεί ο δήμαρχος ως εμπόριο ελπίδας και δημιουργία πελατειακών σχέσεων, κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου.
 
Πρέπει να καταλάβει ο δήμαρχος ότι οι πολίτες δεν είναι αφελείς και όλοι κατανοούν τις προθέσεις του .
 
Γιώργος Παπαδάμ - Ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος
 
Υποψήφιος δήμαρχος δήμου Ρήγα Φεραίου