ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δήλωση υποψηφιότητας Απόστολου Γ. Παπατόλια

Δήλωση υποψηφιότητας Απόστολου Γ. Παπατόλια

Εκ νέου υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος, με τον συνδυασμό "Νέος Δήμος - Νέα Εποχή" θα είναι ο Απόστολος Παπατόλιας.

Αναδείχθηκε πρώτος σε ψήφους της παράταξης του στις προηγούμενες εκλογές. Έχει θητεύσει στα Διοικητικά Συμβούλια του Συλλόγου Περιβολιωτών Ν. Μαγνησίας από διάφορες θέσεις, στο Εργατικό Κέντρο Βόλου, στον καλλιτεχνικό οργανισμό του πρώην Δήμου Φερών, στην ΔΕΥΑΡΦ, ενώ διετέλεσε αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Βλάχων.

Αναλυτικά, η γραπτή του δήλωση υποψηφιότητας

Γεννήθηκα στο Βελεστίνο το 1977 όπου μεγάλωσα και διαμένω μόνιμα. Είμαι πατέρας ενός παιδιού του Γιώργου, που είναι 6 ετών. Από τα παιδικά μου χρόνια η ενασχόληση μου σε συλλόγους και σωματεία ήταν συνεχής. Στα μαθητικά μου χρόνια συμμετείχα σε όλα τα συμβούλια στο Λύκειο Βελεστίνου όπου την περίοδο 1994-1995 διετέλεσα Πρόεδρος του 15μελούς συμβουλίου. Συμμετείχα με τους συμμαθητές μου σε διάφορες δράσεις στο σχολείο με κορυφαίες τις τρείς θεατρικές παραστάσεις που ανεβάσαμε τρείς συνεχόμενες χρονιές.

Από το 2000 έως το 2006 διετέλεσα μέλος, γραμματέας και υπεύθυνος χορευτικών τμημάτων του Συλλόγου Περιβολιωτών Μαγνησίας. Από το 2006 έως το 2008 διετέλεσα Πρόεδρος του Δ.Σ. του συλλόγου που με τους συνεργάτες μου πραγματοποιήσαμε το 3ο Αντάμωμα βλαχοχωρίων Πίνδου στο Περιβόλι Γρεβενών, ιδρύσαμε την τράπεζα αίματος του συλλόγου που υπάρχει έως σήμερα και προχωρήσαμε στην συγγραφή του βιβλίου "Οι Βλάχοι της Μαγνησίας" με την βοήθεια των συμπατριωτών μας Γιώργου Σαββανάκη Νίκης Αλεξίου και Στέργιου Α. Σιουμουρέκη, με χρηματοδότηση από την Ν.Α.Μ.και την ΕΚΠΟΛ

Παράλληλα από το 2003-2009 διετέλεσα εκλεγμένο μέλος και Αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Βλάχων.

Εργάζομαι στον ιδιωτικό τομέα από το 2000 σε γνωστή σιδηροβιομηχανία του Βόλου κι έχω διατελέσει εκλεγμένο μέλος του σωματείου εργαζομένων και μέλος του Εργατικού Κέντρου Βόλου.

Έχω διατελέσει μέλος του καλλιτεχνικού οργανισμού του π. Δήμου Φερών μετά από πρόταση των Δημάρχων Κωνσταντίνου Κανάρη και Ελένης Λαΐτσου κατά την διάρκεια των θητειών τους.

Το 2019 για πρώτη φορά συμμετείχα στις αυτοδιοικητικές εκλογές με τον συνδυασμό "Όλοι μαζί μπροστά" και υποψήφιο δήμαρχο τον Χαράλαμπο Πάσχο. Οι συνδημότες μου με τίμησαν με την εμπιστοσύνη τους και με ανέδειξαν πρώτο δημοτικό σύμβουλο της μείζονος αντιπολίτευσης με 639 σταυρούς. (Συνεχίζω μετά από 4 χρόνια να είμαι ευγνώμων.) Κατά την διάρκεια της θητείας μας στο δημοτικό συμβούλιο ασκήσαμε υπεύθυνη και πολλές φορές σκληρή αντιπολίτευση στην δημοτική αρχή που πολλές από τις θέσεις μας υιοθετήθηκαν και συμβάλλαμε στην επίλυση πολλών θεμάτων προς όφελος των δημοτών. Επίσης τα τελευταία 2 χρόνια είμαι άμισθο μέλος του Δ.Σ. της ΔΕΥΡΦ.

Θεωρώ την τοπική αυτοδιοίκηση ένα πεδίο ανιδιοτελούς προσφοράς που μοναδικό σκοπό πρέπει να έχει την προσφορά στον τόπο και την καλύτερη διαβίωση των δημοτών. Μακρυά από ίντριγκες συναλλαγές και πελατειακές σχέσεις. Η τοπική αυτοδιοίκηση δεν πρέπει να είναι επάγγελμα αλλά ένας καθημερινός αγώνας για καλύτερες συνθήκες διαβίωσης όλων όσων ζούμε στον Δήμο μας.

Μετά τις εξελίξεις των μηνών από τον Ιανουάριο έως τις τελευταίες ημέρες, αποφασίσαμε η πλειοψηφία των μελών της παράταξής μας, συμπεριλαμβανομένων και των νεοεισερχόμενων να συμπορευτούμε με την δημοτική παράταξη "Νέος Δήμος Νέα εποχή" του Δημάρχου και εκ νέου υποψηφίου Δημήτρη Νασίκα. Η συμπόρευση μας έγινε βάση προγραμματικού πλαισίου και κοινών οραμάτων για τον Δήμο Ρήγα Φεραίου και τους δημότες. Η περαιτέρω ανάπτυξη της περιοχής και η επίλυση των ζητημάτων που αφορούν τον Δήμο μας συνεχίζουν να αποτελούν βασικοί στόχοι.

Καταθέτω την υποψηφιότητα μου στην κρίση των συνδημοτών μου και ζητώ να αξιολογήσουν την διαδρομή μου. Δεσμεύομαι δημόσια ότι θα καταβάλω κάθε δυνατή προσπάθεια από οποιοδήποτε μετερίζι για έναν ακόμη καλύτερο Δήμο Ρήγα Φεραίου σε όλους τους τομείς.

Εύχομαι από καρδιάς να διανύσουμε μια ήρεμη προεκλογική περίοδο μακρυά από τοξικότητα και ακρότητες και η αντιπαράθεση να κινηθεί στα πλαίσια της πολιτικής ηθικής και του προγραμματικού λόγου. Εύχομαι σε όλους τους υποψήφιους, καλή προεκλογική περίοδο. Καλή δύναμη στον αγώνα σας !

Απόστολος Γ. Παπατόλιας - Δημοτικός σύμβουλος και εκ νέου υποψήφιος με τον Συνδυασμό Νέος Δήμος Νέα Εποχή και υποψήφιο Δήμαρχο τον Δημήτρη Νασίκα.

Τηλ. 6934115659

papatolias77@gmail.com