ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δεν νομιμοποιώ με την παρουσία μου τέτοιου είδους εκφυλιστικές διαδικασίες

Επιστολή του δημοτικού συμβούλου Ρήγα Φεραίου και υποψηφίου με την "Ανανέωση και συνεργασία για τον Δήμο μας", Χρήστου Μωραΐτη, στον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Νίκο Βουραζέρη, σχετικά με τις διά περιφοράς συνεδριάσεις και τη διαδικασία του "κατεπείγοντος"
Δεν νομιμοποιώ με την παρουσία μου τέτοιου είδους εκφυλιστικές διαδικασίες

ΠΡΟΣ

Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου

Δήμου Ρήγα Φεραίου

κ. Βουραζέρη Νικόλαο 

Θέλω να κάνω σαφή σε όλους τους δημοτικούς συμβούλους του Δήμου Ρήγα Φεραίου αλλά και στους συνδημότες μας την απαράδεκτη τακτική του δήμαρχου και του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου σχετικά με τις συνεδριάσεις δια περιφοράς των δημοτικών συμβουλίων στον δήμο μας.

Αποτελεί πλήρη υποβιβασμό του ρόλου των δημοτικών συμβούλων αλλά και ολόκληρης της λειτουργίας της συνεδρίασης των δημοτικών συμβουλίων με προσκλήσεις δια περιφοράς και μάλιστα με τη διαδικασία του κατεπείγοντος.

Στην τελευταία πρόσκληση που έλαβα δεν δικαιολογείται το «κατεπείγον» της συνεδρίασης όταν τα δύο σοβαρά θέματα που αφορούν σε ετήσιο προγραμματισμό προσλήψεων προσωπικού η καταληκτική ημερομηνία είναι η 23η Αυγούστου.

Γιατί άραγε; Αλήθεια, ποια σκοπιμότητα υπάρχει ώστε να γίνεται η συνεδρίαση δια περιφοράς;Γιατί έπρεπε οι 4/5 τελευταίες προσκλήσεις για συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ρήγα Φεραίου να είναι "δια περιφοράς" και όχι μία για κανονική συνεδρίαση;

Η συνήθης πρακτική της δημοτικής αρχής, δείχνει ότι δεν θέλει να γίνεται συζήτηση για τόσο σοβαρά θέματα, με αποτέλεσμα να μην επιτρέπει την πραγματοποίηση προσλήψεων με σωστό προγραμματισμό είτε μόνιμου είτε εποχικού προσωπικού με βάση τις μεγάλες ανάγκες που έχει ο δήμος μας και να γίνονται με το σταγονόμετρο, προωθώντας συστηματικά την προσωρινή απασχόληση με συμβάσεις ορισμένου χρόνου και συμβάσεις έργου.

Η δημοτική αρχή έχει επιλεκτικά «κακή σχέση» με τον προγραμματισμό. Ενώ έχει άπλετο χρόνο για φιέστες, τομέας στον οποίο έχει σπάσει όλα τα ρεκόρ, «δυσκολεύεται» πάρα πολύ στον προγραμματισμό των συνεδριάσεων και της συζήτησης θεμάτων στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Η στάση της είναι επιεικώς προκλητική. Από τη θέση μου ως δημοτικός σύμβουλος, δεν νομιμοποιώ με την παρουσία μου τέτοιου είδους εκφυλιστικές διαδικασίες. 

Με τιμή

Μωραΐτης Χρήστος

Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Ρήγα Φεραίου