ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αδυνατώ να καταλάβω - Επιστολή με αιχμές από τον Μιχάλη Κουσκουρίδα

Αδυνατώ να καταλάβω - Επιστολή με αιχμές από τον Μιχάλη Κουσκουρίδα

Την αντίθεσή του για τις συνεχείς διά περιφοράς συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου που καταργούν στην ουσία την δημοκρατική λειτουργία του, εκφράζει προς τον πρόεδρο του σώματος Νίκο Βουραζέρη, ο ανεξάρτητος πλέον δημοτικός σύμβουλος, Μιχάλης Κουσκουρίδας. "Μπορεί  κύριε πρόεδρε να δέχεστε πιέσεις από την παράταξη της δημοτικής αρχής στην οποία ανήκετε για αυτόν τον τρόπο λειτουργίας, αλλά ως πρόεδρος εκπροσωπείτε όλες τις παρατάξεις και  έχετε την απόλυτη ευθύνη για την σωστή λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου", αναφέρει χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, στην επιστολή του εκφράζει μεν το σεβασμό του για την επιλογή του μέχρι πρότινος επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Χαράλαμπου Πάσχου, να προχωρήσει στην παράταξη του κ. Νασίκα, χωρίς όπως ωστόσο τονίζει, να "δημοσιοποιήσει την απόφαση του , να καλέσει τους συμβούλους της αξιωματικής αντιπολίτευσης, να μας ενημερώσει και προφανώς ίσως  να παραιτηθεί από το αξίωμα του για το υπόλοιπο της θητείας αφού λογικά και  αντικειμενικά δεν θα μπορεί να ανταποκριθεί  στο υπεύθυνο ρόλο του επικεφαλή της παράταξης".

"Πιστεύω ότι ως παράταξη είχαμε διαφορετική θέση και κρίση για το έργο της Δημοτικής Αρχής", αναφέρει ξεκαθαρίζοντας πως δεν θα είναι υποψήφιος στις επόμενες εκλογές.

Αναλυτικά, η επιστόλη του

Προς τον  Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου

Κύριο Βουραζέρη Νικόλαο. 

Κύριε πρόεδρε με την επιστολή μου θέλω να σας εκφράσω για άλλη μια φορά την αντίθεση μου για τον τρόπο λειτουργίας του δημοτικού συμβουλίου.

Αδυνατώ να καταλάβω πως έρχονται προς ψήφιση για περιφοράς σοβαρότατα θέματα όπως τα σημερινά:

  1. Λήψη απόφασης για την έγκριση του Ετήσιου Προγραμματισμού ανθρώπινου δυναμικού δημόσιας διοίκησης 2024, Τακτικού Προσωπικού του Δήμου Ρήγα Φεραίου.
  2. Λήψη απόφασης για την έγκριση Ετήσιου Προγραμματισμού ανθρώπινου δυναμικού δημόσιας διοίκησης 2024, Έκτακτου Προσωπικού του Δήμου Ρήγα Φεραίου.

Η λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου με συνεχείς δια περιφοράς συνεδριάσεις για σοβαρότατα θέματα καταργεί πιστεύω  την βούληση του νομοθέτη και προφανώς την δημοκρατική λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου.

Μπορεί  κύριε πρόεδρε να δέχεστε πιέσεις από την παράταξη της δημοτικής αρχής στην οποία ανήκετε για αυτόν τον τρόπο λειτουργίας,  αλλά ως πρόεδρος εκπροσωπείτε όλες τις παρατάξεις και  έχετε την απόλυτη ευθύνη για την σωστή λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου .

Στο δημοτικό συμβούλιο  κύριε πρόεδρε υπάρχουν και άλλες παρατάξεις μέσω των οποίων παρατάξεων εκφράζεται ολόκληρη η κοινωνία και όχι μόνον η παράταξη της δημοτικής Αρχής.

Προφανώς και ψηφίζω τα σοβαρότατα θέματα διότι αφορούν την σωστή λειτουργία του Δήμου.

Επίσης με την επιστολή μου αυτή κύριε πρόεδρε σας δηλώνω ότι για το υπόλοιπο διάστημα λειτουργίας αυτού του δημοτικού συμβούλιου θα είμαι Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος.

Η ομάδα της  Αξιωματικής Αντιπολίτευσης είναι Θεσμικό όργανο του δημοτικού συμβουλίου, με  πολύ σημαντικό  και σοβαρό ρόλο στην ανάδειξη και επίλυση των προβλημάτων της κοινωνίας και των δημοτών και έχει και κανόνες λειτουργίας.

Ο επικεφαλής της παράταξης μας επέλεξε, όπως έχει δικαίωμα, να συμπορευθεί με την παράταξη της δημοτικής αρχής στις επόμενες εκλογές.

Κατά την γνώμη μου όμως  είχε την υποχρέωση πριν να δημοσιοποιήσει την απόφαση του να καλέσει τους συμβούλους της αξιωματικής αντιπολίτευσης , να μας ενημερώσει, και προφανώς ίσως  να παραιτηθεί από το αξίωμα του για το υπόλοιπο της θητείας αφού λογικά και  αντικειμενικά δεν θα μπορεί να ανταποκριθεί  στο υπεύθυνο ρόλο του επικεφαλή της παράταξης.

Σέβομαι την επιλογή του συναδέλφου Μπάμπη Πάσχου, αλλά εγώ  δεν θέλω και δεν  μπορώ να ταυτιστώ με την δική του  επιλογή  και τις δηλώσεις του για να  δικαιολογήσει τους λόγους της συμπόρευσης  του με τον Δήμαρχο κύριο Νασίκα.

Πιστεύω ότι ως παράταξη είχαμε διαφορετική θέση και κρίση για το έργο της Δημοτικής Αρχής.

Στην ζωή μας δεν πρέπει  όλα τα θέματα και κυρίως τα προβλήματα των δημοτών και της κοινωνίας να τα αντιμετωπίζουμε με το βλέμμα της πολιτικής η της πολιτικάντης πλευράς την οποία προσωπικά  αντιπαθώ και δεν είναι στον χαρακτήρα μου.  Πιστεύω ότι δεν μπορεί να είσαι δημιουργικός  και δεν μπορείς να δίνεις  λύσεις στα προβλήματα της κοινωνίας όταν  στη κρίση σου και στις  επιλογές  σου κυριαρχεί η πολιτική και η ψηφοθηρία.

Αυτός είναι ένας  από τους σημαντικούς λόγους για τον οποίο δεν θα συμμετέχω στις επόμενες εκλογές.

Θέλω να παραμείνω σταθερός και ειλικρινής με την κρίση μου απέναντι στην κοινωνία και τους δημότες τους οποίους ευχαριστώ θερμά  που με επιλέξαμε και με τμήσανε με την ψήφο τους.

Κουσκουρίδας Μιχάλης