ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αλ. Μεϊκόπουλος: Η Ελλάδα καίγεται και η κυβέρνηση αναβαθμίζει την εμπλοκή της χώρας στην Ουκρανία

Δήλωση του από τον βουλευτή Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Αλέξανδρο Μεικόπουλο
Αλ. Μεϊκόπουλος: Η Ελλάδα καίγεται και η κυβέρνηση αναβαθμίζει την εμπλοκή της χώρας στην Ουκρανία
Η χώρα φλέγεται, σπίτια και εργοστάσια καταστρέφονται, δάση και ζώα εξαφανίζονται, νοσοκομεία εκκενώνονται, ολόκληρες πόλεις και η πρωτεύουσα απειλούνται. Το μέτωπο του Ασπροπύργου έφτασε και στην 112 Πτέρυγα Μάχης στην Ελευσίνα, λίγες μόλις ημέρες μετά το φιάσκο της Ν.Αγχιάλου.
 
Μια χώρα υπό εντολή εκκένωσης την ώρα που οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν έναν τιτάνιο, άνισο αγώνα, με τις φωτιές, με ανεπαρκή μέσα, με πλημμελή αντιπυρική προετοιμασία, με την κόπωση. Οι φετινές πυρκαγιές αποτελούν με τις πυρκαγιές του 2007 και τις φωτιές στην Εύβοια τις πιο καταστροφικές πυρκαγιές στην Ελλάδα.
 
«Προτεραιότητα μας είναι η ανθρώπινη ζωή» λέει κάθε φορά ο Πρωθυπουργός για να προλάβει οποιονδήποτε ασκήσει κριτική στο ανύπαρκτο «επιτελικό του κράτος». Τι κι αν έπεσαν στο καθήκον οι δύο πιλότοι του Canadair, τι κι αν έχασαν τη ζωή τους δυο κτηνοτρόφοι, ένας στον Άγιο Γεώργιο Φερών και ένας στη Βοιωτία, προσπαθώντας να σώσουν τα κοπάδια τους, και αν απανθρακώθηκαν μια γυναίκα στον Αλμυρό και 26 άνθρωποι στο δάσος της Δαδιάς;
 
Στη «νοητή» ζυγαριά των τραγωδιών της χώρας για τον Πρωθυπουργό, ό,τι δεν είναι Μάτι είναι επιτυχία, ακόμα κι αν καίγεται ολόκληρη η χώρα. «Εκκενώθηκε με απόλυτη επιτυχία το Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης» μας διαβεβαίωσε και ο Υφυπουργός Υγείας σε μια χώρα που έχει γίνει κανονικότητα η εκκένωση στρατιωτικών αεροδρομίων και νοσοκομείων, εν καιρώ ειρήνης, λόγω πυρκαγιάς. Κι αν η κατάσταση τεθεί προσωρινά εκτός επικοινωνιακής διαχείρισης, όλο και κάποιος «σταθμάρχης» ή «διοικητής» θα επωμιστεί την ευθύνη.
 
Την ίδια ώρα, στο άτυπο δείπνο που διοργανώθηκε στο Μαξίμου, προέκυψε ότι η Ελλάδα θα αναβαθμίσει την εμπλοκή της στην Ουκρανία με προσωπική δέσμευση Μητσοτάκη ότι θα βοηθήσει με την εκπαίδευση των Ουκρανών πιλότων στα F-16, αλλά και «με τον οποιονδήποτε τρόπο αποφασιστεί».
 
Ο Πρωθυπουργός έχει από καιρό κάνει την εξωτερική πολιτική της χώρας προσωπική υπόθεση και ενημερωνόμαστε για τις αποφάσεις που λαμβάνει εν κρυπτώ από ξένα δελτία τύπου και ανακοινώσεις. Εν κρυπτώ προχώρησε στις αποστολές όπλων στην Ουκρανία, εν κρυπτώ έχει αποφασίσει να ακολουθεί το δόγμα του «προβλέψιμου σύμμαχου» που δίνει χωρίς να παίρνει ανταλλάγματα και εκκινεί συζητήσεις που αφορούν την εθνική κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα χωρίς κόκκινες γραμμές.