ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδηλώσεις που στηρίζει η Περιφέρεια Θεσσαλίας

Εκδηλώσεις που στηρίζει η Περιφέρεια Θεσσαλίας

Εορταστική εκδήλωση της Ολυμπιάδας Κιθάρας στο Βόλο, γιορτή αχλαδιού και τοπικών προϊόντων στο Βελεστίνο και 13ο Αντάμωμα των Φίλων της παράδοσης στον Ριζόμυλο, είναι οι πολιτιστικές εκδηλώσεις που θα γίνουν στο Νομό Μαγνησίας από τις 23 έως τις 25 Αυγούστου, σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Στις 23 Αυγούστου με πρωτοβουλία της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας World Guitar Oragnization WGO, θα πραγματοποιηθεί στο Βόλο εορταστική εκδήλωση της Ολυμπιάδας κιθάρας. Πρόκειται για μουσική εορταστική εκδήλωση που περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, παρουσίαση μουσικών έργων Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών και μουσικά αφιερώματα, τελικούς διαγωνισμούς κιθάρας, απονομές μεταλλίων κλπ.

Επίσης στην εκδήλωση θα προβληθούν σε οθόνη, βίντεο της πόλης του Βόλου και της περιφέρειας γενικότερα, ενώ η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά σε όλο τον κόσμο μέσω διαδικτύου.

Σκοπός της εκδήλωσης είναι αφενός μεν να αναδείξει το μεγαλείο της πόλης και της χώρας μας πρωτοστατώντας στα πολιτιστικά δρώμενα, αφετέρου δε η εκδήλωση αυτή να καθιερωθεί ως θεσμός και κάθε χρόνο να προσελκύει αντιπροσωπείες και κιθαριστικές σχολές από διάφορα μέρη του κόσμου προκειμένου να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις. 

Η μουσική εκδήλωση απευθύνεται σε κοινό κάθε ηλικίας και θα είναι με ελεύθερη είσοδο.

Συνδιοργανωτές είναι η Περιφέρεια Θεσσαλίας - Π.Ε. Μαγνησίας & Σποράδων και η αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία World Guitar Oragnization – WGO,  με τη συνδρομή τοπικών φορέων.

Με τη στήριξη του Δήμου Ρήγα Φεραίου και παραγωγών της περιοχής, η Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση «Ρήγας Φεραίος» ανέλαβε την πρωτοβουλία διοργάνωσης της Γιορτής Αχλαδιού και Τοπικών Προϊόντων. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Βελεστίνο στις 24 Αυγούστου και θα περιλαμβάνει έκθεση τοπικών προϊόντων, παρουσίαση χορευτικών συγκροτημάτων και λαϊκό-παραδοσιακό γλέντι. 

Στόχος της διοργάνωσης είναι μεταξύ άλλων η ανάδειξη και προβολή των τοπικών προϊόντων μιας κατά βάση αγροτικής περιοχής όπως ο Βελεστίνο, η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και κατ επέκταση η  προβολή και ενίσχυση της πολιτιστικής κουλτούρας και η βελτίωση της ποιότητας ζωής στην περιοχή. 

Συνδιοργανωτές της εκδήλωσης είναι η Περιφέρεια Θεσσαλίας – Π.Ε. Μαγνησίας & Σποράδων, η Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση «Ρήγας Φεραίος» και ο Δήμος Ρήγα Φεραίου. 

Στις 25 Αυγούστου με πρωτοβουλία του Πολιτιστικού, Αθλητικού Συλλόγου Ριζομύλου «Η Διάπλαση», στην κεντρική πλατεία Ριζομύλου, πρόκειται να πραγματοποιηθεί το 13ο Αντάμωμα των Φίλων της Παράδοσης. 

Πρόκειται για μία Πανθεσσαλική συνάντηση των φίλων της Ελληνικής Παράδοσης όπου μεταξύ άλλων θα παρουσιαστούν χοροί και τραγούδια με τους ήχους παραδοσιακής ορχήστρας και θα τιμηθούν για την προσφορά τους μουσικοί και τραγουδιστές της Θεσσαλίας με πολυετή δράση στην Ελληνική παραδοσιακή μουσική.  Η εκδήλωση, η οποία απευθύνεται σε κοινό κάθε ηλικίας με ελεύθερη είσοδο,  σκοπό έχει τη διατήρηση και διάδοση της παραδοσιακής μουσικής και των χορών του τόπου μας και την ποιοτική ψυχαγωγία κατοίκων και επισκεπτών της περιοχής. 

Συνδιοργανωτές της εκδήλωσης είναι η Περιφέρεια Θεσσαλίας – Π. Ε. Μαγνησίας & Σποράδων με τον Πολιτιστικό – Αθλητικό Σύλλογο Ριζομύλου «Η Διάπλαση» και το Δήμο Ρήγα Φεραίου. 

Σε δηλώσεις της η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων Δωροθέα Κολυνδρίνη ανέφερε «Η Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Σποράδων, στηρίζει και ενισχύει τη δράση τοπικών φορέων και συλλόγων, είτε αφορά σε πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις, είτε αφορά σε συνέδρια και ημερίδες. Σε αγαστή συνεργασία με την τοπική κοινωνία, συνδιοργανώνουμε εκδηλώσεις που αποσκοπούν είτε στη ψυχαγωγία, είτε στην ενημέρωση του κοινού και που μπορούν με ελεύθερη είσοδο να τις παρακολουθήσουν όλοι οι συμπολίτες μας».