ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δεσμεύσεις Σκρέκα για επίσπευση της αποκατάστασης ζημιών στους πυρόπληκτους επαγγελματίες της Μαγνησίας 

Συνάντηση Μπασδάνη - Ζαχείλα από πλευράς Επιμελητηρίου με τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων
Δεσμεύσεις Σκρέκα για επίσπευση της αποκατάστασης ζημιών στους πυρόπληκτους επαγγελματίες της Μαγνησίας 

Εποικοδομητική ήταν η συνάντηση που είχε το μεσημέρι της Τρίτης 22 Αυγούστου ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας κ. Αριστοτέλης Μπασδάνης και ο Γενικός Γραμματέας κ. Βασίλης Ζαχείλας με τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Κώστα Σκρέκα, με αφορμή την ανάληψη των νέων του καθηκόντων, τον περασμένο Ιούνιο.

Οι εκπρόσωποι του Επιμελητηρίου Μαγνησίας βρέθηκαν στα γραφεία του Υπουργείου Ανάπτυξης που αποτελεί την εποπτεύουσα Αρχή των Επιμελητηρίων της χώρας και μετέφεραν την απόγνωση των επαγγελματιών της Ν. Αγχιάλου, μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές της 26ης Ιουλίου στη Μαγνησία.

Υπενθυμίζεται ότι το Επιμελητήριο Μαγνησίας, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και το Δήμο Βόλου ανέλαβε την πρωτοβουλία αποκατάστασης των ζημιών στις τζαμαρίες των επιχειρήσεων των επαγγελματιών-μελών του λόγω του ωστικού κύματος, μετά και την καταγραφή που υπήρξε από ειδικά συνεργεία του Υπουργείου Πολιτικής Προστασίας.

Ο κ. Μπασδάνης, μένοντας πιστός στις δεσμεύσεις του επανέλαβε στον κύριο Υπουργό το αίτημά του για αναμόρφωση του κονδυλίου του προϋπολογισμού των Επιμελητηρίων, ώστε να συνεχιστεί απρόσκοπτα η αποκατάσταση των ζημιών και να στηριχθεί με τον τρόπο αυτό, η επιχειρηματική κοινότητα που, ένα μήνα μετά, συνεχίζει να βιώνει τις συνέπειες της πύρινης καταστροφής.

Ο Θεσσαλός Υπουργός από την πλευρά του, υποσχέθηκε επίσπευση της διαδικασίας, ώστε να στηριχθούν άμεσα οι εκατοντάδες επαγγελματίες που επλήγησαν από την πύρινη καταστροφή και κυρίως πριν την έναρξη της χειμερινής περιόδου.