ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Επίθεση Αναστασίου για το αρδευτικό των παρακάρλιων περιοχών

Επίθεση κατά του περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού και της αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη εξαπέλυσε ο υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με τον Δ. Κουρέτα δημοσιογράφος Γιάννης Αναστασίου με αφορμή το αρδευτικό των παρακάρλιων περιοχών.
Επίθεση Αναστασίου για το αρδευτικό των παρακάρλιων περιοχών

Σε δήλωσή του χαρακτηρίζει «επικοινωνιακή κίνηση προς άγρα ψήφων των αγροτών την επιστολή Κολυνδρίνη προς τους αρμόδιους υπουργούς για συνέχιση της άρδευσης».

"Δόθηκε σήμερα (σημ. χθες) στη δημοσιότητα και ενώ αύριο Τρίτη αναμένεται σε Αγχίαλο και Βόλο ο υπουργός αγροτικής ανάπτυξης Λ. Αυγενάκης, επιστολή της κας Κολυνδρίνη προς τον υπουργό Περιβάλλοντος κ. Σκυλακάκη και τον ΟΦΥΠΕΚΑ,-που κοινοποιείται στον κ. Αυγενάκη- με την οποία ζητείται να επιτραπεί να συνεχίσουν οι αγρότες της παρακάρλιας περιοχής να αρδεύουν τα χωράφια τους.

Οπως είναι γνωστό όμως, μετά τις αντιδράσεις των ιδίων των αγροτών προς το υπουργείο, δόθηκε τις προηγούμενες ημέρες παράταση έξι ημερών -ποτίσματος, ώστε μέχρι 25-27 που τελειώνει η αρδευτικής περίοδος για τα βαμβάκια και τα τριφύλλια, να μην υπάρξει πρόβλημα με τα ποτίσματα», αναφέρει.

Ο κ. Αναστασίου τονίζει ότι «η κα. Κολυνδρίνη και ο Κ. Αγοραστός καλά θα κάνουν αντί για επιστολές με το βλέμμα στην κάλπη των εκλογών και κατόπιν εορτής να:

-Είχαν φροντίσει μαζί με τα συναρμόδια υπουργεία να λειτουργεί ήδη αξιόπιστο και δίκαιο σύστημα διαχείρισης της άρδευσης των παρακάρλιων εκτάσεων που σήμερα είναι ανύπαρκτο.

-Είχαν ολοκληρώσει τα περιφερειακά φράγματα, ώστε να μην βρίσκεται κάτω από το οικολογικό όριο το νερό της υπό σύσταση λίμνης.

-Μην είχαν επιτρέψει την κατάργηση του φορέα διαχείρισης της Κάρλας, ο οποίος πλέον ενσωματωμένος στον ενιαίο φορέα της Αθήνας καθίσταται στην πράξη γραφειοκρστικός και εν τέλει ανενεργός".