ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Να δημιουργηθεί ογκολογική Κλινική στο Βόλο

H ενημέωση από τον υποψήφιο βοουλευτή του Κινήματος Αλλαγής, Νίκο Χαυτούρα
Να δημιουργηθεί ογκολογική Κλινική στο Βόλο

Το Ογκολογικό τμήμα του Νοσοκομείου Βόλου επισκέφθηκε ο υποψήφιος Βουλευτής Μαγνησίας νευροχειρουργός Νίκος Χαυτούρας. Ο γιατρός κ. Γιώργος Ρήγας ενημέρωσε τον υποψήφιο Βουλευτή και συναδέλφό του στο Νοσοκομείο  για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι καρκινοπαθείς και τις αυξημένες ανάγκες που καλείται να καλύψει το συγκεκριμένο τμήμα καθημερινά. Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η υποστελέχωση και η κάλυψη των θέσεων μονίμων ειδικών γιατρών. Τονίστηκε η ανάγκη να δημιουργηθεί ογκολογική κλινική  και  τμήμα ακτινοθεραπείας των ασθενών που είναι υποχρεωμένοι να μετακινούνται  καθημερινά σε άλλες πόλεις για το πρόγραμμα θεραπείας που απαιτείται. Ο κ. Χαυτούρας  που γνωρίζει από κοντά τα προβλήματα υποσχέθηκε κάθε στήριξη στους καρκινοπαθείς,  ενώ  δεσμεύτηκε για κάθε δυνατή προσπάθεια  να αναδειχθεί το πρόβλημα υποστελέχωσης και να επιλυθεί το συντομότερο δυνατό. Όλα αυτά τα ζητήματα της υγείας πρέπει να μεταφερθούν στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο για να προωθηθεί η επίλυσή τους.

Στο εργοστάσιο της ΑΓΕΤ

Με τους εργαζόμενους και το Σωματείο της ΑΓΕΤ συναντήθηκε ο Νίκος Χαυτούρας . Η συζήτηση έγινε σε έντονη συγκινησιακή φόρτιση, αφού ο πατέρας του υποψήφιου Βουλευτή εργάστηκε στην ΑΓΕΤ  και ο ίδιος γνωρίζει πολύ καλά το περιβάλλον του εργοστασίου. Ο γιατρός τόνισε ότι  η κοινωνία μας  χρειάζεται οικονομική ανάπτυξη και όχι αποβιομηχάνιση, αλλά πάντα με ιδιαίτερη προσοχή στο περιβάλλον . Πρέπει να λαμβάνονται υπόψη και να τηρούνται όλες οι προϋποθέσεις για την προστασία της υγείας  και του περιβάλλοντος . Οι εργαζόμενοι ευχήθηκαν στον υποψήφιο Βουλευτή καλή επιτυχία στον  εκλογικό του αγώνα.

Συνάντηση με Κώστα Βιδανόπουλο

Για τα προβλήματα της περιοχής των Αλυκών ενημερώθηκε από τον πρόεδρο του Εξωραϊστικού Συλλόγου Νέων Παγασών, Κώστα  Βιδανόπουλο, ο υποψήφιος Βουλευτής του ΚΙΝΑΛ. Ο Σύλλογος των κατοίκων ζητούν να ολοκληρωθεί η μελέτη για την Μπουρμπουλήθρα, ενώ αποτελεί επιτακτική ανάγκη η κατασκευή νέας γέφυρας στον Προφήτη Ηλία, καθώς η υπάρχουσα είναι παλιά, επικίνδυνη  και δεν μπορεί να αντέξει το κυκλοφοριακό φορτίο της σύνδεσης του Βόλου με την Εθνική οδό.

Ο κ. Βιδανόπουλος έθεσε το αίτημα μετακίνησης και του δεύτερο πεσσού (Δοντιού) στο δρόμο των Αλυκών, όπως επίσης και τη δημιουργία νησίδας στην οδό Αθηνών στο ύψος της εξόδου της οδού Δουλκέρογλου, όπου έχουν γίνει πολλά και θανατηφόρα δυστυχήματα.

Επίσης, οι κάτοικοι ζητούν τη δημιουργία αρχαιολογικού πάρκου στα Πευκάκια, αλλά και την επανασύσταση του πυροσβεστικού Σταθμού στο Πεδίο του Άρεως , καθώς μεσολαβεί πολύτιμος  χρόνος στα έκτατα συμβάντα μέχρι τα πυροσβεστικά οχήματα να περάσουν το κέντρο της πόλης όπου βρίσκεται η Πυροσβεστική Υπηρεσία.