ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Από το πάρκο… στο Κέντρο Υγείας – Παιδί στην Χλόη τραυματίστηκε σοβαρά από δαγκωματιές σκύλου

Μεγάλο το πρόβλημα με τα αδέσποτα και στο Βελεστίνο αλλά και σε όλη την περιοχή - Το ρεπορτάζ του Ταχυδρόμου
Από το πάρκο… στο Κέντρο Υγείας – Παιδί στην Χλόη τραυματίστηκε σοβαρά από δαγκωματιές σκύλου
Το παιδί άρχισε να καλεί σε βοήθεια, καθώς τα αδέσποτα το είχαν περικυκλώσει. Ενας από τους σκύλους άρχισε να το δαγκώνει σε διάφορα σημεία του ποδιού (φωτό αρχείου)

Σε κατάσταση σοκ 11χρονος στη Χλόη, που δέχτηκε επίθεση από αγέλη αδέσποτων

Σε κατάσταση σοκ βρίσκεται ένας 11χρονος, μαθητής του Δημοτικού, που βίωσε τον εφιάλτη πριν από δύο μέρες στο χωριό Χλόη, του Δήμου Ρήγα Φεραίου, όταν μία αγέλη αγριεμένων αδέσποτων τού επιτέθηκε, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στα άκρα από τις δαγκωματιές, ενός από τα τετράποδα.

Όλα συνέβησαν απογευματινές ώρες. Το παιδί μαζί με τους φίλους του έπαιζε στο πάρκο του παιδιού, όταν μία αγέλη αδέσποτων του επιτέθηκε. Το παιδί άρχισε να καλεί σε βοήθεια, καθώς τα αδέσποτα το είχαν περικυκλώσει. Ενας από τους σκύλους άρχισε να το δαγκώνει σε διάφορα σημεία του ποδιού, ενώ ένας δεύτερος επιχειρούσε να το αρπάξει από το λαιμό, όπως περιέγραψε συγκλονισμένος στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο θείος του.

Από τις φωνές του μικρού πετάχτηκε ένας θαμώνας ταβέρνας που λειτουργεί στην πλατεία. Δίχως δεύτερη σκέψη έσπευσε να βοηθήσει το μικρό παιδί, που σφάδαζε από πόνο και ήταν κάτωχρο.

Η επέμβαση του δημότη ήταν σωτήρια. Το παιδί θα κινδύνευε ακόμη περισσότερο.

Ο 11χρονος μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Βελεστίνου, όπου γιατροί και νοσηλευτές αφού πρώτα τον εξέτασαν, έκαναν ορό και περιέθαλψαν τις πληγές που άφησε στο σωματάκι του το μεγαλόσωμο αδέσποτο.

Οι γιατροί έδωσαν εντολή το παιδί για ορισμένες μέρες να παραμείνει κλινήρης, προκειμένου να επουλωθούν τα τραύματα αφενός και αφετέρου να συνέλθει από το σοκ της επίθεσης.

Μεγάλο το πρόβλημα με τα αδέσποτα

Ο Π. Β., θείος του παιδιού, μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ κατήγγειλε ότι το πρόβλημα με τα αδέσποτα οξύνεται διαρκώς στην περιοχή. Αφησε μάλιστα αιχμές ότι η δημοτική αρχή μολονότι έχει γίνει πολλές φορές αποδέκτης καταγγελιών, για βίαια περιστατικά επιθέσεων σε βάρος δημοτών, αδυνατεί να διαχειριστεί το θέμα αποτελεσματικά.

«Χρηματοδοτούνται για να κάνουν στειρώσεις, αλλά το πρόβλημα δεν είναι αυτό. Είναι ότι πρέπει η διαχείριση των αδέσποτων να τεθεί σε άλλη βάση. Δικαιώματα έχουν τόσο οι άνθρωποι όσο και τα τετράποδα», πρόσθεσε ο ίδιος, καλώντας τον δήμο να παρέμβει.