ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δεν συμμετείχαν στο "διά περιφοράς" συμβούλιο Παπαδάμ, Μωραΐτης, Παπαρούνας και Παπαϊωάννου

Ενώ εκκρεμεί η ενημέρωση του δημοτικού συμβουλίου για την καταστροφική πυρκαγιά και για το σχέδιο αντιμετώπισης των συνεπειών που άφησε πίσω της η πύρινη λαίλαπα, η δημοτική αρχή επικρίνεται ότι διά περιφοράς αποφασίζει προσλήψεις με φόντο τις πυρκαγιές, όπως αναφέρει σε ρεπορτάζ η εφημερίδα Ταχυδρόμος
Δεν συμμετείχαν στο "διά περιφοράς" συμβούλιο Παπαδάμ, Μωραΐτης, Παπαρούνας και Παπαϊωάννου

Αναλυτικά, το ρεπορτάζ

Πυρά κατά Νασίκα ότι λαμβάνει «στο πόδι» αποφάσεις, απαξιώνοντας το δημοτικό συμβούλιο

Εχουν περάσει δύο και πλέον εβδομάδες από τις καταστροφικές φωτιές που προκάλεσαν τεράστιες ζημιές στην περιοχή, η οποία θρηνεί επίσης έναν νεκρό, κι όμως δημοτικό συμβούλιο για να ενημερωθούν οι εκλεγμένοι σύμβουλοι πώς θα αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που έχουν προκύψει δεν έχει ακόμη συγκληθεί.

Αυτό προκαλεί έντονη δυσφορία σε μερίδα δημοτικών συμβούλων, η οποία μάλιστα εντάθηκε μετά και την δια περιφοράς συνεδρίαση που έγινε την περασμένη Δευτέρα, για θέματα που θα έπρεπε να συζητηθούν δια ζώσης, διότι σχετίζονται με τη διαχείριση της επόμενης μέρας στο μέτωπο των πυρκαγιών.

Η ημερήσια διάταξη περιλάμβανε προσλήψεις 14 εποχικών υπαλλήλων για τρεις μήνες, για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών που προέκυψαν από την καταστροφική πυρκαγιά στις 26 και 27 Ιουλίου, καθώς επίσης και η πρόσληψη 15 σχολικών καθαριστριών μερική απασχόλησης για το νέο σχολικό έτος.

Διαφωνώντας με τη διά περιφοράς συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα δεν συμμετείχαν οι ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι Γεώργιος Παπαδάμ, Χρήστος Παπαρούνας και Χρήστος Μωραϊτης και ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας ΑπόστολοςΠαπαϊωάννου.

Αντιδράσεις για το «κατεπείγον»

Το ζήτημα των διά περιφοράς συνεδριάσεων είχε θίξει πρόσφατα ο Γιώργος Παπαδάμ, πρώην πρόεδρος του Δ.Σ., ανεξάρτητος σήμερα δημοτικός σύμβουλος και υποψήφιος δήμαρχος με τον συνδυασμό «Ανανέωση και συνεργασία για τον δήμο μας», καταγγέλλοντας απαξίωση του δημοτικού συμβουλίου και αφήνοντας αιχμές κατά του κ. Νασίκα ότι ,εμμέσως πλην σαφώς, αποφεύγει τις διά ζώσης συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου για να μην λογοδοτήσει για τις ευθύνες που έχει σε διάφορα ζητήματα, που αφορούν στον δήμο.

Τη σκυτάλη των αντιδράσεων πήρε προχθές ο δημοτικός σύμβουλος Απόστολος Παπαϊωάννου, επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης στον δήμο Ρήγα Φεραίου, ο οποίος σε ανακοίνωσή του αναφέρει:

«Καταγγέλλουμε τη δια περιφοράς πρόσκληση συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Ρήγα Φεραίου στις 7 Αυγούστου και μάλιστα ως έκτακτο. Οχι πως μας εξέπληξε, αφού κατ` επανάληψη και κατά συρροή ήταν τέτοια η λειτουργία του Δ.Σ. του Δήμου αλλά μια στοιχειώδη προσπάθεια τηρώντας τους τύπους θα την εφάρμοζαν.

Στη νέα δια περιφοράς, αποφάσισαν «μάλλον» να μη μας ενοχλήσουν καλοκαιριάτικα. Σιγά η πατρίδα… κοιμάται κι ο Δήμος αράζει, σε διακοπές, πόσο δε μάλλον τώρα που ενσωματώθηκε περήφανη και η μέχρι τώρα «επαναστατική» μείζονα αντιπολίτευση του κ. Πάσχου. Γιατί να το βασανίζουμε, όπως σε πανηγύρι και σουβλακερί, να φωτογραφιζόμαστε «Όλοι μαζί» και να «συνεχίζουμε» κι ας χτυπήσαμε διάλυση, όπως φάνηκε και στις πυρκαγιές. Γιατί έκτακτα και όχι τακτικά τα τρία θέματα αναμορφώσεων προϋπολογισμού, ήτοι ακυρώσεις ψηφισμένου προγραμματισμού, έργων, αποφάσεων, πέσαμε έξω; Χύμα τα περιμέναμε μας ήρθαν τσουβαλάτα; Είναι ή δεν είναι αυτό διάλυση και αλλοπρόσαλλη πολιτική και προϋπολογισμός «ελβετικό τυρί», όλο τρύπα και ίσως μούχλα; Εντάξει μια επιχορήγηση δεκτή να την αναμορφώσουμε, αλλά τα … χύμα; Εκτακτο θέμα και η παραχώρηση του γηπέδου Στεφανοβικείου στην ομάδα του Διαγόρα, σα να μη γνωρίζαμε πως η ομάδα θα αγωνιζόταν εκ νέου;

Στο δε βασικό και ουσιαστικό θέμα της πρόσληψης 15 Καθαριστριών ιδιωτικού δικαίου; Γιατί δεν αποφασίστηκε να γίνει τακτικό Δ.Σ., να συζητήσουμε και να απαιτήσουμε μόνιμο προσωπικό, αντί μερικής απασχόλησης και μάλιστα από 2,5 ως 6,5 ώρες και το 35% από χρήματα του Δήμου δηλαδή των συμπολιτών;

Δυστυχώς, από καιρό διαγραφόταν η πολιτική διάλυσης βασικών κανόνων της λειτουργίας αυτού του Δήμου, “καθρέφτης σου είμαι πολιτεία (!)’’, εξ άλλου αυτό φάνηκε και απ την ανυπαρξία πολιτικής προστασίας, σχεδιασμού, προγραμματισμού, έγκαιρης και μόνιμης πρόσληψης πυρασφάλειας και όχι να “κλαίμε” τώρα πάνω απ το χυμένο γάλα ή να ψαχνόμαστε να δικαιολογηθούμε προσλαμβάνοντας έκτακτους τώρα, λόγω επειγουσών αναγκών. Γι` αυτό αρνηθήκαμε να συμμετάσχουμε στο έκτακτο. Δε θα γινόμασταν συνένοχοι».