ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Συντονιστική επιτροπή πυρόπληκτων - Τι θα απαιτηθεί

Συντονιστική επιτροπή πυρόπληκτων - Τι θα απαιτηθεί

Συντονιστική επιτροπή πυρόπληκτων συγκροτήθηκε στον Δήμο Ρήγα Φεραίου, μετά από παρότρυνση της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Μαγνησίας, που πραγματοποίησε σύσκεψη με αγρότες και κτηνοτρόφους από τις περιοχές Αγίου Γεωργίου, Βελεστίνου και Κοκκίνας, όπως αναφέρει η εφημερίδα Ταχυδρόμος.

Στη σύσκεψη συζητήθηκαν οι καταστροφές που υπέστησαν από την πυρκαγιά κτηνοτροφικές μονάδες, χωράφια, αποθήκες, γεωργικά μηχανήματα κ.α..

Η Συντονιστική Επιτροπή θα διεκδικήσει πλήρη αποζημίωση των περιουσιών στο 100% χωρίς όρους και προϋποθέσεις και χωρίς καμία καθυστέρηση, καθώς επίσης να δοθεί έκτακτο βοήθημα στους πληγέντες.

Οι συμμετέχοντες στη σύσκεψη επισήμαναν ακόμη ότι θα πρέπει να καλυφθούν πλήρως οι ανάγκες σε μόνιμο προσωπικό και μέσα της Πυροσβεστικής και της Δασικής Υπηρεσίας αλλά και του συστήματος Υγείας για την κάλυψη συνθηκών κρίσης και από πυρκαγιές.

Τέλος, έθιξαν το ζήτημα της ολοκληρωμένης διαχείρισης και συνολικής προστασίας των δασών με κατάργηση του αντιεπιστημονικού διαχωρισμού της πρόληψης από κατάσβεση των δασικών πυρκαγιών.