ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ξεμένουν απότιστα… τα χωράφια στον Ριζόμυλο

«Κλείδωσε» αιφνιδιαστικά το αρδευτικό δίκτυο από χθες το μεσημέρι -Σε απόγνωση αγρότες, καταστρέφονται καλλιέργειες
Ξεμένουν απότιστα… τα χωράφια στον Ριζόμυλο
Το αρδευτικό δίκτυο που κατασκευάστηκε για να διοχετεύεται από την Κάρλα νερό στις εκτάσεις του Ριζόμυλου, «σφραγίστηκε» χθες αιφνιδιαστικά, με αποτέλεσμα οι αγρότες να είναι σε απόγνωση, καθώς κινδυνεύουν ολόκληρες καλλιέργειες με καταστροφή

Το ρεπορτάζ από την εφημερίδα Ταχυδρόμος

Σε απόγνωση βρίσκονται δεκάδες παραγωγοί στο Ριζόμυλο, καθώς χθες «κλείδωσε» αιφνιδιαστικά το αρδευτικό δίκτυο που έχει κατασκευαστεί και διοχετεύει νερό από τον Ταμιευτήρα της Κάρλας, με αποτέλεσμα να μην έχουν νερό να ποτίσουν τα χωράφια τους.

Σε μία περίοδο που χιλιάδες στρέμματα βαμβάκι και κριθάρι χρειάζονται το νερό όσο ποτέ, οι καλλιέργειές τους κινδυνεύουν με αφανισμό.

Η διακοπή… νερού από το αρδευτικό δίκτυο ξεκίνησε χθες στις 4 το μεσημέρι. Από εκείνη τη στιγμή στην περιοχή του Ριζόμυλου έχει σημάνει συναγερμός. Όσοι είχαν δικές τους πομώνες προσπάθησαν να τις βάλουν μπροστά για να ποτίσουν. Η πλειονότητα όμως των αγροτών της περιοχής περιμένει από το συγκεκριμένο αρδευτικό δίκτυο που «κουμπώνει» με τον Ταμιευτήρα της Κάρλας και που κατασκευάστηκε για να χορηγείται δωρεάν νερό για την άρδευση στους αγρότες της περιοχής.

«Είχαν πει από την Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας ότι μέχρι 20 Αυγούστου η άρδευση θα συνεχιστεί κανονικά. Κανείς δεν περίμενε ότι θα κοπεί το νερό έτσι αιφνιδιαστικά», επισήμανε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο Χάρης Σεσκλιώτης, πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου στο Ριζόμυλο.

Σύμφωνα με τον ίδιο οι εκπρόσωποι των υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας πριν από λίγες μέρες ενημέρωσαν ότι η στάθμη του νερού έχει φτάσει στα 4 στρέμματα λόγω της υπεράρδευσης. «Μάς υποσχέθηκαν ότι για τη χρονική περίοδο μέχρι 20 Αυγούστου τουλάχιστον δεν πρόκειται να γίνει καμία διακοπή. Το νερό είναι απαραίτητο πολύ για το πότισμα των καλλιεργειών, είναι το «οξυγόνο» που χρειάζεται η γη, ώστε να μην υποστούμε καταστροφή. Χωρίς νερό εκτιμώ ότι πολλοί συνάδελφοι στην περιοχή μας θα υποστούν μεγάλη ζημιά», πρόσθεσε ο ίδιος.