ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Συντονιστική επιτροπή για την οργάνωση του αγώνα μέχρι να δικαιωθούν τα δίκαια αιτήματα

Συντονιστική επιτροπή για την οργάνωση του αγώνα μέχρι να δικαιωθούν τα δίκαια αιτήματα
Εικόνες από την σύσκεψη αγροτών και κτηνοτρόφων έξω από το ΚΑΠΗ Βελεστίνου

Στον απόηχο των καταστροφικών πυρκαγιών της προηγούμενης εβδομάδας στη Μαγνησία, η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων του Νομού πραγματοποίησε σύσκεψη με αγρότες και κτηνοτρόφους από τις περιοχές Αγίου Γεωργίου, Βελεστίνου και Κοκκίνας, το Σάββατο 5 Αυγούστου στο ΚΑΠΗ Βελεστίνου.

Στην σύσκεψη συζητήθηκαν οι καταστροφές που υπέστησαν από την πυρκαγιά  κτηνοτροφικές μονάδες, χωράφια, αποθήκες, γεωργικά μηχανήματα και άλλα. Επίσης αποφάσισαν να συγκρατήσουν μια συντονιστική επιτροπή για την οργάνωση του αγώνα μέχρι να δικαιωθούν τα δίκαια αιτήματα τους
 
Επίσης για μια ακόμα φορά, αναδεικνύονται οι διαχρονικές ευθύνες των ελληνικών κυβερνήσεων που έχουν αφήσει την Πυροσβεστική υπηρεσία χωρίς το απαιτούμενο προσωπικό, τον αναγκαίο σύγχρονο εξοπλισμό πυρόσβεσης και πυροπροστασίας και έχουν διαχωρίσει χωρίς επιστημονική κρίση, την πρόληψη από την καταστολή των δασικών πυρκαγιών. Για άλλη μια φορά φάνηκε η απουσία ολοκληρωμένου σχεδίου προστασίας του λαού και του φυσικού πλούτου.
 
Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Μαγνησίας και η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Πυρόπληκτων Βελεστίνου καλεί όλους τους συναδέλφους αγρότες και κτηνοτρόφους, που επλήγησαν από τις πυρκαγιές, την Τετάρτη 9 Αυγούστου στις 8:30 μ.μ. στην πλατεία του Αγίου Γεωργίου.
 
Διεκδικούμε:
 
Πλήρη και άμεση καταγραφή των πληγέντων, όλων των ζημιών σε κατοικίες, αγροκτήματα, πάγιες εγκαταστάσεις σε γεωργικές καλλιέργειες και κτηνοτροφία, φυτικό και ζωικό κεφάλαιο.
 
Πλήρη αποζημίωση των περιουσιών στο 100% χωρίς όρους και προϋποθέσεις και χωρίς καμία καθυστέρηση. Να δοθεί έκτακτο βοήθημα στους πληγέντες.
 
Κάλυψη του χαμένου εισοδήματος σε όλους του πληγέντες.
 
Να καλυφθούν πλήρως οι ανάγκες σε μόνιμο προσωπικό και μέσα της Πυροσβεστικής και της Δασικής Υπηρεσίας αλλά και του συστήματος Υγείας για την κάλυψη συνθηκών κρίσης και από πυρκαγιές.
 
Να καταργηθούν οι αντιδραστικοί νόμοι που παραδίδουν τη γη και τις δασικές εκτάσεις ως φιλέτα στην επιχειρηματική δράση.
 
Ολοκληρωμένη διαχείριση και συνολική προστασία των δασών με κατάργηση του αντιεπιστημονικού διαχωρισμού της πρόληψης από κατάσβεση των δασικών πυρκαγιών.