ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η προσφορά σας ήταν συγκινητική - Μας έδινε δύναμη και κουράγιο

Η προσφορά σας ήταν συγκινητική - Μας έδινε δύναμη και κουράγιο

Η Διοίκηση στην ανακοίνωσή της αναφέρει τα εξής:

Υπό συνθήκες πρωτόγνωρες για τα δεδομένα του νομού μας και ενώ από άποψη επικινδυνότητας οι υπηρεσίες μας ήταν σε κατάσταση συναγερμού για αρκετές ημέρες, κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε ταυτόχρονα πυρκαγιές με ακραία συμπεριφορά, οι οποίες έθεταν σε κίνδυνο την ζωή και την περιουσία των πολιτών πολλών οικισμών της ευρύτερης περιοχής, ενώ παράλληλα έπληξαν το φυσικό περιβάλλον και το ζωικό κεφάλαιο αγροτικών περιοχών του νομού μας.

Σε αρκετές περιπτώσεις οι πυροσβέστες μας ξεπέρασαν τα όρια της αντοχής τους και βρέθηκαν αντιμέτωποι με πολλούς κινδύνους για την σωματική τους ακεραιότητα, παρόλα ταύτα δεν εγκατέλειψαν λεπτό την αγωνιώδη προσπάθεια και τον αγώνα απέναντι στις τεράστιες δοκιμασίες που κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν.

Δίπλα τους στάθηκαν οι Σέρβοι Πυροσβέστες που ήρθαν στην χώρα μας, μέσω του Ευρωπαϊκού μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας , εθελοντές του Πυροσβεστικού Σώματος , μέλη των εθελοντικών οργανώσεων της ΓΓΠΠ του νομού μας, Δήμαρχοι και τοπικοί κοινοτάρχες με το προσωπικό των ΟΤΑ, προσωπικό των ενόπλων δυνάμεων, κάτοικοι των οικισμών, το Λιμενικό Σώμα, το ΕΚΑΒ, ο Ερυθρός Σταυρός, επιχειρήσεις και ιδιώτες.

Ιδιαίτερη μνεία θα θέλαμε να κάνουμε στους απλούς πολίτες οι οποίοι είτε μαζικά, είτε ατομικά προσήλθαν στην υπηρεσία μας ή στα πύρινα μέτωπα. Η προσφορά τους ήταν συγκινητική και μας έδινε δύναμη και κουράγιο να σταθούμε απέναντι στην πύρινη λαίλαπα που σάρωνε τα πάντα στο πέρασμά της.

Όλους εσάς σας ευχαριστούμε από καρδιάς για την πολύτιμη και ανιδιοτελή προσφορά σας.