ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σε Νέα Αγχίαλο και Άγιο Γεώργιο το ΚΚΕ

«Μαζικές εξορμήσεις σε περιοχές που χτυπήθηκαν από τις πρόσφατες πυρκαγιές. Αγανάκτηση για την γύμνια του κρατικού μηχανισμού»
Σε Νέα Αγχίαλο και Άγιο Γεώργιο το ΚΚΕ

 

«Μαζικές εξορμήσεις σε περιοχές που χτυπήθηκαν από τις πρόσφατες πυρκαγιές. Αγανάκτηση για την γύμνια του κρατικού μηχανισμού»

Μαζικές εξορμήσεις πραγματοποιούν σε περιοχές της Μαγνησίας που χτυπήθηκαν από τις πρόσφατες πυρκαγιές οι Κομματικές Οργανώσεις της ΤΕ Μαγνησίας του ΚΚΕ.

Σήμερα το πρωί, μαζική εξόρμηση με τη σχετική ανακοίνωση της ΤΕ Μαγνησίας και τον “Ριζοσπάστη” πραγματοποιήθηκε στη Νέα Αγχίαλο στην οποία συμμετείχαν και ο Βασίλης Μεταξάς, βουλευτή Μαγνησίας του ΚΚΕ και ο Απόστολος Νάνος, περιφερειακός σύμβουλος Θεσσαλίας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση»

Στη Νέα Αγχίαλο, όπου οι κάτοικοι επέστρεψαν από την εκκένωση που είχε διαταχθεί λόγω της πυρκαγιάς και των αλλεπάλληλων εκρήξεων που προκλήθηκαν από την ανατίναξη αποθήκης εκρηκτικών της 111 ΠΜ της Πολεμικής Αεροπορίας, τα κλιμάκια του ΚΚΕ συζήτησαν με κατοίκους, αυτοαπασχολούμενους, αγρότες, κτηνοτρόφους και μαγαζάτορες για τα ζητήματα που αντιμετωπίζουν την επόμενη μέρα των καταστροφικών πυρκαγιών.

Στις συζητήσεις εκφράστηκε αγανάκτηση για την γύμνια του κρατικού μηχανισμού, που αναδείχθηκε από την αδυναμία αντιμετώπισης των πυρκαγιών της προστασίας της ζωής και της περιουσίας του λαού. Αδιανόητο παραμένει ακόμα για τους κατοίκους που βίωσαν τον τρόμο των εκκωφαντικών εκρήξεων, ότι η αποθήκη πυρομαχικών έφτασε στο σημείο πιάσει φωτιά, καθώς όπως ανέφεραν ορισμένοι, θεωρούσαν ότι η ύπαρξη της αποθήκης πυρομαχικών θα ήταν παράγοντας ασφάλειας, ενώ αποδείχθηκε το αντίθετο.

Ακόμα, το απόγευμα της Παρασκευής, κλιμάκιο του Κόμματος βρέθηκε και στον Άγιο Γεώργιο, το χωριό όπου έχασε τη ζωή του στις φλόγες ένας κτηνοτρόφος προσπαθώντας να σώζει τα ζώα από το μαντρί του. Εκεί μίλησε με πληγέντες κτηνοτρόφους, οι οποίοι βρίσκονται σε απεγνωσμένη κατάσταση καθώς έχουν βιώσει ολοκληρωτική καταστροφή.

Μεταξύ άλλων, ο Βασίλης Μεταξάς τόνισε την ανάγκη να ξεκινήσει άμεσα η πλήρης και ουσιαστική καταγραφή όλων των ζημιών, αλλά και να προχωρήσουν οι διαδικασίες αποζημίωσης όλων των πληγέντων απ’ τις πυρκαγιές, με πλήρεις αποζημιώσεις στο 100% των απωλειών τους, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Τα παραπάνω, μαζί με το αίτημα για έκτακτο κονδύλι που να καλύπτει τις πρώτες ανάγκες των πυρόπληκτων, σημείωσε πως το ΚΚΕ θα τα στηρίξει με κάθε μέσο, διαθέτοντας τις δυνάμεις του και για την οργάνωση της διεκδίκησης του λαού της περιοχής.