ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Έκκληση ΕΒΟΛ για άμεση καταγραφή των ζημιών στους κτηνοτρόφους-μετόχους του συνεταιρισμού

Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Βόλου απέστειλε έγγραφο προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για τις ζημιές που έχουν υποστεί οι κτηνοτρόφοι και οι αγρότες της Μαγνησίας και ζητά την συντομότερη καταγραφή των ζημιών και την καταβολή άμεσα των αποζημιώσεων
Έκκληση ΕΒΟΛ για άμεση καταγραφή των ζημιών στους κτηνοτρόφους-μετόχους του συνεταιρισμού

Χωρίς τροφοδοσία προϊόντων θα βρεθεί ο μεγαλύτερος γαλακτοβιομηχανικός συνεταιρισμός ΕΒΟΛ, αφού πολλοί κτηνοτρόφοι καταστράφηκαν από την μεγάλη πυρκαγιά στην ευρύτερη περιοχή του Βελεστίνου, με αποτέλεσμα να μην έχει την πρώτη ύλη για την μεταποίηση των γαλακτοκομικών προϊόντων, τα οποία διακινούνται σε όλη την χώρα.

Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Βόλου απέστειλε ήδη έγγραφο προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για τις ζημιές που έχουν υποστεί οι κτηνοτρόφοι και οι αγρότες της Μαγνησίας και ζητά την συντομότερη καταγραφή των ζημιών και την καταβολή άμεσα των αποζημιώσεων.

Στο μεταξύ και προκειμένου να διαταραχθεί έτη περαιτέρω η λειτουργίας της, ήδη εξετάζει εναλλακτικές λύσεις τροφοδοσίας γάλακτος σε άλλες περιοχές, για την παρασκευή των προϊόντων της.

Συγκεκριμένα το έγγραφο αναφέρει:

Η καταστροφή που έχει ήδη υποστεί η ευρύτερη περιοχή της Μαγνησίας εξαιτίας της φωτιάς, είναι πραγματικά ανυπολόγιστη! Μεγάλος αριθμός κτηνοτρόφων και αγροτών της περιοχής μας, οι περισσότεροι εκ των οποίων τυγχάνουν μέλη και συνεργαζόμενοι με τον Συνεταιρισμό μας, έχουν υποστεί ανεπανόρθωτες ζημιές, τόσο σε ζωικό κεφάλαιο και δενδρώδεις καλλιέργειες, όσο και στις εγκαταστάσεις και τους αποθηκευτικούς τους χώρους, ενώ επίσης αντιμετωπίζουν πολύ σοβαρά προβλήματα ηλεκτροδότησης και υδροδότησης.

Εμείς από την πλευρά μας συνεισφέρουμε στο μέτρο των δυνατοτήτων μας, χορηγώντας, μεταξύ άλλων, στους πληγέντες κτηνοτρόφους, άμεση πρόσβαση σε ζωοτροφές, αλλά και μεταφέροντας τις απαραίτητες ποσότητες νερού στις εγκαταστάσεις τους.

Εκφράζουμε την αγωνία των πληγέντων για την όσο το δυνατόν συντομότερη καταγραφή των ζημιών, αλλά κυρίως για την διενέργεια όλων των απαιτούμενων ενεργειών για την άμεση αποκατάσταση και αποζημίωσή τους, ενώ συγχρόνως σας δηλώνουμε ότι είμαστε απολύτως στην διάθεσή σας για να συνδράμουμε με κάθε μέσο σε αυτή την προσπάθεια”.

Το έγγραφο κοινοποιείται επίσης στο Υπουργείο Κλιματικής Αλλαγής, στους βουλευτές του Νομού, στον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, καθώς και στην Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας.