ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μια  παρουσίαση  της  πρότασης  πολιτικής και του οράματος που μεταμορφώνει την Θεσσαλία

Του Απόστολου Ζάντζου, υποψήφιου περιφερειακού συμβούλου με την "Συμμαχία Υπέρ των Πολιτών" κι επικεφαλής τον Κώστας Αγοραστό
Μια  παρουσίαση  της  πρότασης  πολιτικής και του οράματος που μεταμορφώνει την Θεσσαλία

Η Θεσσαλία, αυτό το πολύτιμο κομμάτι της Ελλάδας, βιώνει μια εποχή μεγάλων αλλαγών και ευκαιριών και σε αυτήν την κρίσιμη στιγμή ένα όνομα ξεχωρίζει: ο Κώστας  Αγοραστός. Εκλεγμένος περιφερειάρχης με μεγάλη πλειοψηφία και συνεπής υποστηρικτής  της καινοτομίας, ο κ. Αγοραστός έχει αναμορφώσει τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβάνονται οι κάτοικοι της περιοχής τους το μέλλον τους.

Μετά  από  μια  πολυετή  θητεία  στον δημόσιο τομέα και στην περιφέρεια , ο Κώστας Αγοραστός θα συνεχίσει να είναι ο περιφερειάρχης μας, με τη σαφή επιθυμία να φέρει αλλαγή και να διαμορφώσει ένα λαμπρότερο μέλλον για τη Θεσσαλία. Με εντυπωσιακό δέσιμο στους πολίτες της περιοχής, ο Αγοραστός κέρδισε γρήγορα την εμπιστοσύνη και τον σεβασμό όλων.

Το όραμα του  Αγοραστού για τη Θεσσαλία είναι  απλό και ταυτόχρονα  φιλόδοξο: να κάνει την περιοχή ένα κέντρο ανάπτυξης και καινοτομίας. Έχοντας αντιληφθεί την ανάγκη για ισορροπημένη ανάπτυξη, έχει επικεντρωθεί στην προώθηση της γεωργίας, της βιομηχανίας, της τουριστικής βιομηχανίας και της περιβαλλοντικής βιωσιμότητας.

Ένας από τους τομείς που πρωταγωνιστεί στην πολιτική του ο κ. Αγοραστός είναι η οικονομική ανάπτυξη. Η Θεσσαλία αποτελεί πλέον ένα κέντρο καινοτομίας και ανάπτυξης στον ευρύτερο χώρο. Ο περιβαλλοντικός τομέας είναι ένας από τους βασικούς πυλώνες του έργου του κ. Αγοραστού. Ενθαρρύνοντας τη χρήση ανανεώσιμων  πηγών  ενέργειας και πράσινων τεχνολογιών, η περιοχή έχει γίνει πρότυπο για περιβαλλοντική βιωσιμότητα.

Μια από τις σημαντικότερες πρωτοβουλίες ήταν η δημιουργία ενός προγράμματος για την ενθάρρυνση της νεολαίας,  να επιστρέψει στην εστία της Θεσσαλίας και να αναπτύξει τις ικανότητές της. Μέσω προγραμμάτων υποτροφιών, εκπαιδευτικών ευκαιριών και στήριξης νέων επιχειρηματιών, η περιοχή βρίσκεται τώρα σε μια πορεία προς την καινοτομία και την ανάπτυξη.

Στον τομέα της εκπαίδευσης, ο περιφερειάρχης  Κώστας  Αγοραστός  έχει δεσμευτεί να προσφέρει ποιοτική εκπαίδευση και υποστήριξη για όλους. Επενδύοντας  στο σύστημα εκπαίδευσης, έχουν αναβαθμιστεί σχολικές εγκαταστάσεις (σχολικές αυλές,2023).  Το  αποτέλεσμα είναι η ενδυνάμωση των νέων για μια ανταγωνιστική και δημιουργική κοινωνία. Η υγεία και η κοινωνική πρόνοια είναι άλλοι τομείς που πρωταγωνιστούν στο όραμα του περιφερειάρχη  Κώστα  Αγοραστού. Μέσω  προγραμμάτων υγειονομικής περίθαλψης και  κοινωνικής  προστασίας, οι πολίτες της Θεσσαλίας αισθάνονται πραγματικά ότι η περιφέρεια είναι εκεί για να τους στηρίξει σε κάθε πτυχή της ζωής τους. Με τη συγκεκριμένη ηγεσία, η  Θεσσαλία έχει κάνει σημαντικά βήματα προς μια διαφορετική, προοδευτική και πράσινη κοινωνία. Ο Κώστας Αγοραστός έχει αποδείξει ότι η πολιτική μπορεί να είναι πηγή αλλαγής και βελτίωσης για τους πολίτες και την κοινωνία συνολικά.

Ενώ η παράταξη  αναζητά λύσεις για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι, επιδίδεται επίσης  σε μεγάλα  έργα υποδομής που θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής. Αναβαθμίσεις στους δρόμους,  καλύτερη πρόσβαση στην υγειονομική περίθαλψη  και  βελτιώσεις  στις  μεταφορές  είναι μερικά από τα έργα που είναι ήδη σε εξέλιξη. Η αποφασιστικότητα του Κώστα Αγοραστού και της Δωροθέας Κολυνδρίνη  για την πρόοδο και η αγάπη τους για την περιοχή  τους κάνει  τη  διαφορά.  

Με  μια  επίμονη  προσήλωση στην εξυπηρέτηση της περιφέρειας  του και με το όραμα του να κάνει τη Θεσσαλία ένα σύγχρονο κέντρο για τους κατοίκους της, ο Κώστας Αγοραστός συνεχίζει να ανεβάζει τον πήχη της επιτυχίας. Με τη στήριξη και τη συμμετοχή των πολιτών, η Θεσσαλία προχωρά προς ένα φωτεινό και ανελλιπές μέλλον.

 Ο Αποστόλης Ζάντζος, Πληροφορικός MSc, γεννήθηκε στον Βόλο το 1979. Γονείς του είναι ο Κωνσταντίνος Ζάντζος με καταγωγή  από το Νεοχώρι Πηλίου και η Αικατερίνη Κέκια με καταγωγή από τον Άγιο Λαυρέντιο και το Κεραμίδι.  Αποφοίτησε από το Τμήμα Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής του  Πανεπιστημίου Ιωαννίνων το 2003. Είναι κάτοχος δύο μεταπτυχιακών διπλωμάτων ειδίκευσης, στην «Αειφόρο Αγροτική Παραγωγή και Διαχείριση Περιβάλλοντος» και στην «Οργάνωση και Διοίκηση της Εκπαίδευσης» του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Έχει παρακολουθήσει  σεμινάρια της  Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης και έχει επιμορφωθεί μεταξύ άλλων σε θέματα εκπαίδευσης  ενηλίκων. Γνωρίζει άριστα Αγγλικά και Γαλλικά. Έχει συμμετάσχει και έχει δημοσιεύσει εργασίες σε Ελληνικά  και  Διεθνή επιστημονικά συνέδρια.  Πιστεύει στη «Δια βίου μάθηση» και τις συνεχείς επιμορφώσεις. Εργάζεται ως εκπαιδευτικός πληροφορικής από το 2003 στη Δευτεροβάθμια  Εκπαίδευση.  Διετέλεσε Υποδιευθυντής στo Γενικό Λύκειο Αλμυρού όπου εργάζεται από το 2004 μέχρι σήμερα. Με το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας του Αλμυρού έχει αναπτύξει πολλές καινοτόμες δράσεις και είναι ιδιαίτερα αγαπητός.  Έχει εργαστεί επί σειρά ετών ως επιμορφωτής σε δημόσια και ιδιωτικά  ΙΕΚ της Μαγνησίας. Είναι εκλεγμένος με την ΔΑΚΕ Καθηγητών  στο  διοικητικό συμβούλιο της ΕΛΜΕ  Μαγνησίας και προσφέρει από τη θέση του ταμία του συλλόγου. Συμμετείχε σε συνέδρια της ΟΛΜΕ ως τακτικός σύνεδρος και εισηγητής. Παράλληλα κατέχει τη θέση του αναπληρωτή αιρετού στο ΠΥΣΔΕ Μαγνησίας. Ασχολείται ερασιτεχνικά με την καλλιέργεια της ελιάς. Είναι παντρεμένος με τη φιλόλογο Βασιλική  Πολύζου με καταγωγή από το Περίβλεπτο του Δήμου  Ρήγα Φεραίου και έχουν αποκτήσει δύο παιδιά την Κατερίνα και τον Κωστή.