ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Υπερθέαμα Μπάσκετ 3Χ3 στην παραλία του Βόλου

Από αύριο Τετάρτη 25 Ιουλίου διεξάγονται στην πόλη του Βόλου θεαματικοί αγώνες Μπάσκετ 3Χ3, από την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης και τον ΔΟΕΠΑΠ ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου
Υπερθέαμα Μπάσκετ 3Χ3 στην παραλία του Βόλου

Από την Τετάρτη 26 έως και την Κυριακή 30 Ιουλίου 

Από αύριο Τετάρτη 25 Ιουλίου διεξάγονται στην πόλη του Βόλου θεαματικοί αγώνες Μπάσκετ 3Χ3, από την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης και τον ΔΟΕΠΑΠ ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου.

Η παραλία του Βόλου μετατρέπεται σε υπαίθριο γήπεδο καλαθοσφαίρισης, στήνονται ήδη δύο γήπεδα, το ένα θα λειτουργεί ως «προθερμαντήριο» για τις συμμετέχουσες ομάδες και στο άλλο θα διεξάγονται οι αγώνες, τους οποίου θα μπορεί να παρακολουθεί το κοινό καθώς το δεύτερο γήπεδο διαθέτει κερκίδες 250 θέσεων!

Στην περιοχή του Ηρώου της παραλίας του Βόλου θα αγωνιστούν ομάδες Ανδρών και Γυναικών σε ένα Πρωτάθλημα που αφορά δύο παράλληλες διοργανώσεις.

Υπερθέαμα Μπάσκετ 3Χ3 στην παραλία του Βόλου

Στις 25, 26 και 27 Ιουλίου 6 Εθνικές Ομάδες ανδρών και γυναικών 18 έως 21 ετών θα διεκδικήσουν τη συλλογή βαθμολογίας προκειμένου να προκριθούν στην επόμενη φάση του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Πρόκειται για τις ομάδες των: Λιθουανίας, Τσεχίας, Ιταλίας, Ουγγαρίας, Σλοβενίας και Ελλάδας σε άνδρες και γυναίκες. Την Εθνική Ελλάδος και φυσικά τις υπόλοιπες Ομάδες θα μπορούν οι θεατές να παρακολουθήσουν τα απογεύματα Τετάρτης, Πέμπτης και Παρασκευής στην παραλία του Βόλου (Ηρώο) από τις 5 το απόγευμα έως τις 11.00 το βράδυ.

Το δεύτερο μέρος της διοργάνωσης αφορά στη διεξαγωγή του Πανελληνίου Τουρνουά 3Χ3 Master Series και θα διεξαχθεί στην παραλία του Βόλου επίσης, τα απογεύματα Σαββάτου 28 και Κυριακής 29 Ιουλίου 2023, από τις 6 το απόγευμα έως τις 10.00 το βράδυ, ενώ σε περίπτωση που επιβεβαιωθούν οι μετεωρολογικές προβλέψεις και σημειωθεί μείωση της θερμοκρασία, αγώνες θα διεξαχθούν και τα πρωινά Σαββάτου και Κυριακής. Πρόκειται για ομάδες ενηλίκων ανδρών και γυναικών οι οποίοι διεκδικούν θέση για τη διεξαγωγή του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ομάδων που θα διεξαχθεί στην Κωνστάντζα της Ρουμανίας το Σεπτέμβριο του 2023.

 Μπάσκετ 3Χ3

To 3×3 είναι ένα νέο και σύγχρονο άθλημα, το οποίο εντάχθηκε στο πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων μόλις το 2020. Μέσα σε πολύ λίγα χρόνια, το 3×3 έχει να παρουσιάσει μια θεαματική ανάπτυξη γεωμετρικής προόδου σε ολόκληρο τον κόσμο. Πρόκειται για ένα αυθεντικό, πρωτότυπο και μοντέρνο άθλημα, τα χαρακτηριστικά του οποίου ταυτίζονται με τους νέους ανθρώπους καθώς είναι γρήγορο τόσο ως προς τη συνολική διάρκεια ενός παιχνιδιού όσο και προς την ταχύτητα που εξελίσσεται, παίζεται σε ανοικτά γήπεδα ή σε γήπεδα που στήνονται προσωρινά για το σκοπό αυτό, ενώ οι αγώνες συνοδεύονται από έντονη σύγχρονη μουσική που παρασύρει τους συμμετέχοντες και ενθουσιάζει τους θεατές.

Η διοργάνωση στον Βόλο.

Η τιμητική πρόταση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης να διεξαχθούν αγώνες Μπάσκετ 3Χ3 στην πόλη του Βόλου σε συνεργασία με τον ΔΟΕΠΑΠ ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου και τον Δήμο Βόλου βρήκε άμεσα ανταπόκριση και το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό θέαμα για τους κατοίκους και τους επισκέπτες της πόλης, αλλά και φιλοξενία για 150 άτομα από την Τρίτη 25/7 έως και την Κυριακή 30/7, που αφορούν στις αποστολές, στους τεχνικούς αγώνων, σε διαιτητές και επιτετραμμένους της Διεθνούς Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης.

Η παραλία του Βόλου με τη συνεργασία του Οργανισμού Λιμένος Βόλου έχει μετατραπεί σε μικρό «εργοτάξιο» για να στηθούν τα γήπεδα και οι ηχητικές και λοιπές εγκαταστάσεις. Οι αθλητές θα προσφέρουν στο κοινό πλούσιο θέαμα, ενώ παρά τις υψηλές θερμοκρασίες, η παραλία του Βόλου παραμένει ένα από τα πλέον δροσερά σημεία της πόλης.

Παράλληλα με τη διεξαγωγή του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Νέων Ιστιοπλοΐας σκαφών τύπου Laser με 440 αθλητές από 49 χώρες, προστίθενται και  οι 150 φιλοξενούμενοι συντελεστές του Μπάσκετ 3Χ3 από 6 ευρωπαϊκές χώρες και η πόλη του Βόλου έχει την τιμή αλλά και τη δυνατότητα, να φιλοξενεί παράλληλα αθλητικά γεγονότα και να προβάλλει τη δυναμική της στον πολιτισμό και την αθλητισμό σε πανελλήνιο και διεθνές επίπεδο.