ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δικαιωμένος με την απόφασή μου να αποχωρήσω από την παράταξη του δημάρχου

Δικαιωμένος με την απόφασή μου να αποχωρήσω από την παράταξη του δημάρχου

Ο επικεφαλής της παράταξης "Ανανέωση και συνεργασία για τον δήμο μας" και υποψήφιος δήμαρχος Ρήγα Φεραίου, Γιώργος Παπαδάμ, σχολίασε στην χθεσινή του ανακοίνωση την εκλογική συμπόρευση Δ. Νασίκα και Χ. Πάσχου αφήνοντας παράλληλα αρκετές αιχμές προς διάφορες κατευθύνσεις.

Αναλυτικά:

Αναγκαία η αλλαγή διοίκησης στο δήμο Ρήγα Φεραίου

Μετά τις τελευταίες ανακοινώσεις και εξελίξεις στο δήμο Ρήγα Φεραίου, αισθάνομαι δικαιωμένος με την απόφαση μου να αποχωρήσω από την παράταξη του δημάρχου και να δηλώσω την ανεξαρτητοποίηση μου. Είναι φανερό ότι  σ`αυτή την παράταξη έχουν θέση άλλα πρόσωπα που ταυτίζονται οι απόψεις τους με τη δημοτική αρχή και γι αυτό έσπευσαν να καταλάβουν τις θέσεις.

Ο συνδυασμός μας "Ανανέωση και συνεργασία για τον δήμο μας" προχωράει δυναμικά προς τις εκλογές του Οκτωβρίου, σύμφωνα πάντα με τις αρχές και τις αξίες που ανακοινώσαμε κατά την ίδρυση της παράταξης.

Δημιουργούμε ένα συνδυασμό που στηρίζεται σε νέους ανθρώπους, αφού προτάσσουμε την ανανέωση, και ταυτόχρονα αξιοποιούμε την εμπειρία αυτοδιοικητικών στελεχών που θα συνεργαστούν με τους νέους.

Δεν στηριζόμαστε σε πελατειακές σχέσεις για να συγκροτήσουμε το ψηφοδέλτιο.

Δεν χρειαζόμαστε προσλήψεις δίμηνης, τρίμηνης ή οποιασδήποτε άλλης διάρκειας για τη σύνθεση του ψηφοδελτίου.

Δεν χρειαζόμαστε απευθείας αναθέσεις τεράστιων ποσών για να εξασφαλίσουμε υποψηφιότητες.

Δεν καταφεύγουμε σε πιέσεις ανώτερων στελεχών για προσέγγιση υποψηφίων.

Δεν καταφεύγουμε σε καθημερινές μικροπολιτικές πρακτικές για να προσελκύσουμε υποψηφίους ή ψηφοφόρους.

Δεν υποσχόμαστε μίσθωση ή αγορά ακινήτων προς αναζήτηση υποψηφίων.

Με την τακτική αυτή φαίνεται ότι συμφωνούν αυτοί που προσχωρούν στην παράταξη της δημοτικής αρχής, μη μπορώντας να διατηρήσουν ενεργά τα μέλη της παράταξης τους καθώς και αυτοί που πλαισιώνουν το ψηφοδέλτιο της.

Αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία στο δήμο μας, η προσχώρηση του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στην παράταξη του δημάρχου, δηλώνοντας αδυναμία στην αυτόνομη κάθοδο της παράταξης στις εκλογές και στην κατάθεση προτάσεων.

Δηλώσαμε από την αρχή ότι θα συνεργαστούμε με στελέχη της αυτοδιοίκησης που ανήκουν σε άλλες παρατάξεις και το κάνουμε πράξη, τόσο με τα πρόσωπα που ανακοινώσαμε, όσο και μ` αυτά που ακολουθούν.

Τα πρόσωπα αυτά έχουν την τόλμη να έρθουν κοντά μας και να συνεργαστούμε, καταθέτοντας τις προτάσεις τους και τις ανησυχίες για το καλό του δήμου μας, χωρίς να προσβλέπουν σε κάποιο προσωπικό όφελος. Είναι όλοι έντιμοι και αξιόλογοι στις τοπικές κοινωνίες όπου ζουν και δεν είναι ανεκτοί αρνητικοί χαρακτηρισμοί σε βάρος κανενός.

Ας αφήσουμε λοιπόν τους πολίτες του δήμου μας να κρίνουν από μόνοι τους σε ποιούς ταιριάζει η χρήση αυτών των πρακτικών καθώς και η χρήση ανάρμοστων χαρακτηρισμών και προσωπικών επιθέσεων κι αυτό θα το κάνουν με την ετυμηγορία τους στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου. Ο καθένας από μας έχει μία πορεία ζωής στη μικρή κοινωνία που ζούμε, η οποία είναι γνωστή σε όλους, και δεν θα αναδείξει την ποιότητα της προσωπικότητας και το χαρακτήρα του στο δίμηνο της προεκλογικής περιόδου. Έχουμε όλοι μια διαδρομή στην τοπική κοινωνία είτε πολιτικά, είτε αυτοδιοικητικά, είτε οικογενειακά, είτε επαγγελματικά.

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις η παράταξή μας συνεχίζει τον αγώνα της προς τη νίκη, με την καθημερινή παρότρυνση και τα ενθαρρυντικά μηνύματα του κόσμου, έτσι ώστε να πετύχουμε την αλλαγή που επιβάλλεται στην διοίκηση του δήμου Ρήγα Φεραίου.