Περιφερειακές εκλογές 2023, η επόμενη περίοδος χρειάζεται ικανά άτομα με όρεξη και τεχνογνωσία
Η τοπική αυτοδιοίκηση αποτελεί ένα σημαντικό κομμάτι της διακυβέρνησης σε μια κοινωνία. Όταν φθάνουμε στην ώρα της ψήφου, όμως, αντιμετωπίζουμε μια σημαντική επιλογή: να ψηφίσουμε για ένα άτομο ή για ένα κόμμα. Πρόσωπα και κόμματα αντιπροσωπεύουν διαφορετικές προσεγγίσεις στην τοπική αυτοδιοίκηση, αλλά ο λόγος για τον οποίο επιλέγουμε πρόσωπα είναι πιο σημαντικός. Στις προκλήσεις της επόμενης πενταετίας είναι απαραίτητη η πολιτική εμπειρία του Κώστα Αγοραστού.
Επιχείρημα 1: Ανθρωποκεντρική προσέγγιση
Επιλέγοντας πρόσωπα αντί για κόμματα, εστιάζουμε στους ανθρώπους που εκπροσωπούν τις περιοχές μας. Οι υποψήφιοι που έχουν προσωπική σύνδεση με την τοπική κοινότητα και κατανοούν τις ανάγκες των ανθρώπων έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να εργαστούν για το κοινό καλό. Αντί να υποστηρίζουμε στοχευμένα πολιτικά κόμματα, μπορούμε να επιλέξουμε ανθρώπους με προσωπικές αξίες και δεσμεύσεις προς την περιοχή μας. Ο Κώστας Αγοραστός στην κατάρτιση των ψηφοδελτίων έδειξε για ακόμα μία φορά ότι είναι υποστηρικτής της άποψης «οι άξιοι μπροστά».
Επιχείρημα 2: Ευελιξία και ανεξαρτησία
Οι υποψήφιοι που εκλέγονται με βάση τα πρόσωπα είναι πιο ευέλικτοι και ανεξάρτητοι στις αποφάσεις τους. Ο Κώστας Αγοραστός δούλεψε σε αυτή τη βάση, τόσα χρόνια για την ανάπτυξη του τόπου. Αντί να ακολουθούν στενά τις κατευθύνσεις και τις πολιτικές των κομμάτων, μπορούν να λάβουν αποφάσεις που ανταποκρίνονται στις ανάγκες των τοπικών κοινοτήτων. Αυτή η ευελιξία επιτρέπει στους ίδιους να προσαρμοστούν σε νέες προκλήσεις και να λάβουν αποφάσεις βασισμένες στην τοπική πραγματικότητα.
Επιχείρημα 3: Ενίσχυση της εμπιστοσύνης και της συμμετοχής
Οι πολίτες έχουν μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στους ανθρώπους παρά στις στενές κομματικές γραμμές. Όταν ψηφίζουν για ένα άτομο, αναγνωρίζουν την αξία της ατομικής αρετής, των ικανοτήτων και των προσόντων του υποψηφίου. Αυτό ενισχύει την εμπιστοσύνη στην πολιτική διαδικασία και προωθεί τη συμμετοχή των πολιτών, καθώς αντιλαμβάνονται ότι οι ψήφοι τους έχουν άμεση επίδραση στο ποιος θα εκπροσωπεί την κοινότητά τους.
Συμπερασματικά:
Οι εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης αποτελούν γιορτή για τη δημοκρατία, προσφέρει στο σύνολο της κοινωνίας την ευκαιρία να ασχοληθεί ενεργά με τα κοινά. Η επιλογή νέων προσώπων αντί για στενές κομματικές γραμμές στην τοπική αυτοδιοίκηση παρέχει ορισμένα σημαντικά πλεονεκτήματα. Μέσω ανθρωποκεντρικής προσέγγισης, επιτρέπει στους εκλεγμένους αντιπροσώπους να εστιάσουν στις ανάγκες της περιοχής και να εργαστούν για το κοινό καλό. Επιπλέον, παρέχει ευελιξία και ανεξαρτησία στη λήψη αποφάσεων, ενώ ενισχύει την εμπιστοσύνη και τη συμμετοχή των πολιτών. Ως εκ τούτου, η επιλογή ικανών προσώπων στην τοπική αυτοδιοίκηση αποτελεί μια στρατηγική «Αγοραστού» που μπορεί να οδηγήσει σε μια πιο αποτελεσματική και αντιπροσωπευτική διακυβέρνηση σε επίπεδο περιφέρειας.
Ο Αποστόλης Ζάντζος, Πληροφορικός MSc, γεννήθηκε στον Βόλο το 1979. Γονείς του είναι ο Κωνσταντίνος Ζάντζος με καταγωγή από το Νεοχώρι Πηλίου και η Αικατερίνη Κέκια με καταγωγή από τον Άγιο Λαυρέντιο και το Κεραμίδι. Αποφοίτησε από το Τμήμα Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων το 2003. Είναι κάτοχος δύο μεταπτυχιακών διπλωμάτων ειδίκευσης, στην «Αειφόρο Αγροτική Παραγωγή και Διαχείριση Περιβάλλοντος» και στην «Οργάνωση και Διοίκηση της Εκπαίδευσης» του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης και έχει επιμορφωθεί μεταξύ άλλων σε θέματα εκπαίδευσης ενηλίκων. Γνωρίζει άριστα Αγγλικά και Γαλλικά. Έχει συμμετάσχει και έχει δημοσιεύσει εργασίες σε Ελληνικά και Διεθνή επιστημονικά συνέδρια. Πιστεύει στη «Δια βίου μάθηση» και τις συνεχείς επιμορφώσεις. Εργάζεται ως εκπαιδευτικός πληροφορικής από το 2003 στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Διετέλεσε Υποδιευθυντής στo Γενικό Λύκειο Αλμυρού όπου εργάζεται από το 2004 μέχρι σήμερα. Με το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας του Αλμυρού έχει αναπτύξει πολλές καινοτόμες δράσεις και είναι ιδιαίτερα αγαπητός. Έχει εργαστεί επί σειρά ετών ως επιμορφωτής σε δημόσια και ιδιωτικά ΙΕΚ της Μαγνησίας. Είναι εκλεγμένος με την ΔΑΚΕ Καθηγητών στο διοικητικό συμβούλιο της ΕΛΜΕ Μαγνησίας και προσφέρει από τη θέση του ταμία του συλλόγου. Συμμετείχε σε συνέδρια της ΟΛΜΕ ως τακτικός σύνεδρος και εισηγητής. Παράλληλα κατέχει τη θέση του αναπληρωτή αιρετού στο ΠΥΣΔΕ Μαγνησίας. Ασχολείται ερασιτεχνικά με την καλλιέργεια της ελιάς. Είναι παντρεμένος με τη φιλόλογο Βασιλική Πολύζου με καταγωγή από το Περίβλεπτο του Δήμου Ρήγα Φεραίου και έχουν αποκτήσει δύο παιδιά την Κατερίνα και τον Κωστή.