ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κοινή κάθοδο με τον συνδυασμό Δ. Νασίκα - Μεγάλη πρόοδο παραγωγής έργου

Κοινή κάθοδο με τον συνδυασμό Δ. Νασίκα - Μεγάλη πρόοδο παραγωγής έργου

Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης και του συνδυασμού "Όλοι μαζί, μπροστά", Χαράλαμπος Πάσχος, επιβεβαίωσε πληρώς το χθεσινό μας αποκλειστικό ρεπορτάζ και με ανακοίνωση του δημοσιοποίησε την κοινή κάθοδο στις ερχόμενες εκλογές με τον επί σειρά ετών άσπονδο δημοτικό του αντίπαλο, Δημήτρη Νασίκα, μιλώντας μάλιστα με κολακευτικά λόγια για το έργο της δημοτικής αρχής κατά την δεύτερη θητεία της.

Παράλληλα κάνει λόγο για "Δούρειους Ίππους", ύπουλες συμπεριφορές, κρυφές συναντήσεις με έτερο υποψήφιο δήμαρχο (προφανώς εννοεί τον Γιώργο Παπαδάμ) και μηχανορραφίες όσον αφορά συμβούλους που άλλαξαν στρατόπεδο. "Αυτό που επιθυμούμε όμως εγώ και οι συνεργάτες μου είναι, να τιμωρηθεί η μηχανορραφία, η ανεντιμότητα, η κουτοπονηριά και η αλαζονεία", τονίζει χαρακτηριστικά.
 
Αναλυτικά η επιστολή του.

 
Συνδημότισσες και συνδημότες, αγαπητοί φίλοι και φίλες.
 
Πριν από τέσσερα περίπου χρόνια, αρχές του 2019 ξεκινήσαμε μια όμορφη προσπάθεια με πολλούς φίλους και συνδημότες φτιάχνοντας τον συνδυασμό, Όλοι μαζί ΜΠΡΟΣΤΑ με σκοπό να διεκδικήσουμε τα ηνία της δημοτικής αρχής του δήμου Ρήγα Φεραίου.
 
Στις εκλογές του Μαϊου του 2019 ηττηθήκαμε, πλην όμως οι ψηφοφόροι μας τίμησαν με το πολύ καλό ποσοστό του 40%. Στην τετραετία που διανύσαμε ασκήσαμε από τη θεσμική θέση της Μείζονος μειοψηφίας στο ακέραιο τα καθήκοντά μας κάνοντας μάλιστα και σκληρή κριτική όπου θεωρούσαμε ότι η δημοτική αρχή δεν έπραττε σωστά. Όλα αυτά τα χρόνια καθώς και τα προηγούμενα πέντε που ήμουν πάλι αρχηγός της Μείζονος μειοψηφίας έχοντας διαδεχθεί την πρώην δήμαρχο κ. Ελένη Λαΐτσου, άσκησα το λειτούργημα αυτό με πλήρη δημοκρατικότητα και ισοτιμία μέσα στην ομάδα μειοψηφίας. Ήμουν ανοικτός σε οποιαδήποτε πρόταση ή παρατήρηση είχαν οι δημοτικοί μας σύμβουλοι που θα ενίσχυε το θεσμικό μας έργο. Ουδέποτε αρνήθηκα σε κανέναν κάποια πρόταση ή εισήγηση που θα έπρεπε να συμπεριληφθεί από την ομάδα μας, στα θέματα του δημοτικού συμβουλίου.
 
Συνεχίσαμε λοιπόν την γόνιμη και όχι στείρα αντιπολίτευση προς την δημοτική αρχή, η οποία έδειξε δείγματα μεγάλης βελτίωσης σε σχέση με την πρώτη της θητεία καθώς επίσης και μεγάλη πρόοδο παραγωγής έργου που είναι πλέον ορατό σε όλους τους πολίτες και αν επιχειρούσαμε να το μηδενίσουμε θα εθελοτυφλούσαμε.
 
Φτάνοντας στην τελευταία προεκλογική χρονιά, και συγκεκριμένα από τον Ιούνιο του 2022, αφού ευχήθηκα καλό καλοκαίρι στους συμβούλους και προέδρους της ομάδας μας, τους ενημέρωσα ότι αρχές του περασμένου φθινοπώρου θα συγκεντρωνόμασταν όλος ο συνδυασμός στο Πνευματικό κέντρο του Βελεστίνου να μιλήσουμε για τις εκλογές που έρχονται καθώς επίσης και για το ποιος ηγηθεί της προσπάθειας αυτής που ξεκινήσαμε το 2019. Πιστός πάντα στις δεσμεύσεις μου, όπως έχω μάθει να πράττω σ` όλη μου τη ζωή, οργάνωσα συγκέντρωση της ολομέλειας του συνδυασμού μας αρχές Οκτωβρίου όπου και παρευρέθηκαν πάνω από 70 μέλη του ψηφοδελτίου καθώς και μερικοί φίλοι του συνδυασμού.
 
Σε αυτή την συγκέντρωση, το βήμα ήταν ανοικτό σε οποιονδήποτε ήθελε να μιλήσει και μάλιστα να ασκήσει και αυστηρή κριτική ως προς το πρόσωπό μου αν το επιθυμούσε. Εκτός από τον Μιχάλη Κουσκουρίδα και τον Μαργαρίτη Μπαρτζιάλη ,των οποίων τη έντιμη στάση μέχρι τώρα, οφείλω να εξάρω δημόσια και οι οποίοι δήλωσαν πως για προσωπικούς ή οικογενειακούς λόγους δεν επιθυμούσαν να ξαναείναι υποψήφιοι, ουδείς έφερε κάποια αντίρρηση ή άσκησε την παραμικρή κριτική. Μάλιστα κάποιοι πήραν τον λόγο πλέκοντας το εγκώμιο μου για την συνολική παρουσία μου ως επικεφαλής της ομάδας μας από το 2014 και μετά. Παρ` όλα αυτά , εγώ τόνισα πως δεν θεωρώ κτήμα μου την παράταξη και πως αν υπήρχε κάποιος μέσα στην αίθουσα που θα επιθυμούσε να ηγηθεί , εγώ πρώτος θα του έδινα την ταυτότητά μου και θα συστρατευόμουν μαζί του.Μάλιστα για να μην φανεί ότι τους αιφνιδιάζω, παρόλο που τους είχα πει να το σκεφτούν από τον Ιούνιο, ζήτησα από την συνέλευση και εγκρίθηκε, παράταση ενός μήνα για τυχόν διεργασίες ή εκδήλωση κάποιας υποψηφιότητας που ακόμη δεν είχε ωριμάσει.
 
Αφού εξαντλήθηκαν όλα τα χρονικά περιθώρια που η ολομέλεια είχε θέσει, προχώρησα στην σταδιακή κατάρτιση του νέου συνδυασμού, όπως άλλωστε είχα εξουσιοδοτηθεί από την συνέλευση. Κι ενώ η διαδικασία της ανακοίνωσης ονομάτων είχε ξεκινήσει, άρχισαν τα πρώτα δείγματα ύπουλης συμπεριφοράς και μηχανορραφιών να εμφανίζονται. Κρυφές συναντήσεις με έτερο υποψήφιο δήμαρχο, πισώπλατα χτυπήματα ενώ σε κατά πρόσωπο συζητήσεις με τους εν λόγω "κυρίους" διερρήγνυαν τα ιμάτιά τους ότι δεν συνέβαινε κάτι τέτοιο, ότι δεν πουλάνε ανθρώπους ή ότι δεν επιθυμούσαν να ασχοληθούν ξανά και ειδικά με κάποιους που μας είχαν πολεμήσει λυσσαλέα το `14. Και φτάσαμε στις τελευταίες ανακοινώσεις υποψηφίων από τον εν λόγω υποψήφιο δήμαρχο, όπου κάποια ονόματα ήταν της παράταξής μας και μάλιστα μερικοί απ` αυτούς είναι αυτοί που ήταν υπέρμαχοι της συνέχισης της προσπάθειάς μας, οι λεγόμενοι "παντελονάτοι"! Αποδείχθηκε ότι λειτουργούσαν ως Δούρειοι ίπποι, θέλοντας να οδηγήσουν εμάς και το 40% των δημοτών που μας στήριξε σ` αυτούς που πούλησαν ιδανικά και αξίες όπως η φιλία και η εντιμότητα γιατί τα κομπλεξικά τους σύνδρομα, θόλωναν την κρίση τους.
 
Φίλες και φίλοι, αν το επιθυμούσα αύριο κι όλας θα μπορούσα να καταθέσω τον συνδυασμό μας στο Πρωτοδικείο αφού οι ήδη υπάρχουσες υποψηφιότητες οι οποίες άλλωστε δημόσια έχουν ανακοινωθεί , φτάνουν και περισσεύουν. Δεν είναι όμως αυτός ο σκοπός μου, ούτε κοίταξα να σώσω τον εαυτό μου αφού εγώ και τουλάχιστον άλλοι τρεις θα έχουμε σίγουρα εκλεγεί. Αυτό που επιθυμούμε όμως εγώ και οι συνεργάτες μου είναι, να τιμωρηθεί η μηχανορραφία, η ανεντιμότητα, η κουτοπονηριά και η αλαζονεία. Για τους λόγους αυτούς και ανταποκρινόμενοι στην από 1ης Ιουλίου ανοικτή δημόσια πρόσκληση του δημάρχου Δημήτρη Νασίκα προς ενεργούς πολίτες και αυτοδιοικητικούς για κοινή πορεία, αποφασίσαμε με την πλειονότητα των συνεργατών μου την κοινή κάθοδο με τον συνδυασμό του κ. Νασίκα.
 
Ευχαριστούμε θερμά τους ανθρώπους που στήριξαν την προσπάθειά μας και τους καλούμε να συνεχίσουν να στηρίζουν την νέα προσπάθεια με τον συνδυασμό του δημάρχου Δημήτρη Νασίκα.
 
Σας ευχαριστώ από καρδιάς.
 
Πάσχος Στ. Χαράλαμπος.
 
Υ. Γ. Ευχαριστώ πολύ όλους τους υποψηφίους και τα στελέχη του συνδυασμού που πορευτήκαμε μαζί όλους αυτούς του μήνες και ένα ιδιαίτερο ευχαριστώ στον αδελφικό μου φίλο Θύμιο Κουραβέλα που στήριξε την προσπάθειά μας τόσο με την συμμετοχή του όσο και με την προσθήκη δικών του ανθρώπων στο συνδυασμό μας.