ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ οφείλει να βάλει τη σφραγίδα του στην επιλογή του υποψήφιου Περιφερειάρχη

Δήλωση του Γιάννη Αναστασίου σχετικά με την πρόθεσή του να κατέλθει στις ερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές ως υποψήφιος περιφερειάρχης με το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ οφείλει να βάλει τη σφραγίδα του στην επιλογή του υποψήφιου Περιφερειάρχη
Στην πολιτική, κανένας δεν χρωστά τίποτε και σε κανένα... ενώ οι έννοιες της δικαιοσύνης και της αξιοκρατίας παρά τις μεγαλες κουβεντες είναι σχετικές δυστυχώς ... οι δε εμπάθειες και η ζηλοφθονία μικρών ανθρώπων, όταν τους δίνεται χώρος μπορούν να διαδραματίσουν  καταστροφικό ρόλο για μία παράταξη.
 
Η υποψηφιότητα μου για την Περιφέρεια Θεσσαλίας τέθηκε προς αξιολογηση στον ΠΑΣΟΚ αντικειμενικά ως μία ισχυρή  υποψηφιότητα στελέχους της παράταξης που δεν τον αφορούν οι μικροκομματικές έριδες και ισορροπίες τόσο στον Βόλο και στην Λάρισα, αλλά ούτε και οι τοπικιστικές αντιλήψεις όσων επιζητούν ρόλους και αξιώματα.
 
Δεν είμαι καλύτερος καρδιοχειρουργός από τον αγαπητό Νίκο Τσιλιμιγκα, ούτε καλύτερος καθηγητής Πανεπιστημίου από αξιόλογο Δημητρη Κουρερα, διότι δεν είμαι γιατρός και πανεπιστημιακός κύρους και εμβέλειας. Είμαι ένας πολύ καλός δημοσιογράφος με αξιοπρόσεκτη καριέρα και προσόντα... που όμως ξέρει από.πολιτική και ας μου επιτραπεί να σημειώσω με προοδευτικές αρχές, αξίες και προφίλ που με καθιστούν ιδανική πρόταση του κόμματος για συνεργασίες με κόμματα κυρίως όμως σε επίπεδο κοινωνίας.
 
Δεν περιαυτολογώ, αλλά και δεν σιωπώ... αγωνίζομαι στο φως μέχρι τέλους για έναν στόχο, χωρίς παρακάλια, παρασκήνια και προσχηματικές διαδικασίες.
 
Σέβομαι τα μέλη της Επιτροπής Αυτοδιοίκησης, η διαδικασία αξιολόγησης χωρίς την συμμετοχή της ιδιας της τοπικής κοινωνιας ωστόσο πιστεύω θα οδηγήσει σε λαθος επιλογή προσώπου επικεφαλής. Παραμένει δε, απολύτως ξεκάθαρη η θέση μου ότι υποψηφιότητες που ήδη έχουν χάσει από τον μέτριο κ. Αγοραστό, δεν αποτελουν λύση αλλαγής και ανατροπής, όσο καί εαν βολεύουν άλλες υποψηφιότητες και εσωκομματικές τακτοποιήσεις από τις οποίες απέχω φυσικά.
 
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ οφείλει να βάλει τη σφραγίδα του στην επιλογή του υποψήφιου Περιφερειάρχη στην Θεσσαλία και τον καλώ να το πράξει με δικαιοσύνη και αξιοκρατία, έστω και εάν ο παλιός του από τους λίγους φίλους του όταν ξεκινούσε την προσπάθεια αλλαγής γενιάς και αντιλήψεις στα πράγματα, δεν είναι η επιλογή του.
Γιάννης Αναστασίου