ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Συνεδρίασε η Νομαρχιακή του ΠΑΣΟΚ για τις αυτοδιοικητικές εκλογές

Συνεδρίασε η Νομαρχιακή του ΠΑΣΟΚ για τις αυτοδιοικητικές εκλογές

ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ : ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΒΗΜΑΤΑ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΔΥΝΑΤΟΙ

Μια σημαντική νίκη πέτυχε χθες το ΠΑΣΟΚ - Κίνημα Αλλαγής Μαγνησίας, μετά την ανοιχτή συνεδρίαση της Νομαρχιακής Επιτροπής στην οποία συμμετείχαν δεκάδες μέλη και κατέθεσαν τις απόψεις τους στην αμεσοδημοκρατική εσωκομματική διαδικασία που διοργάνωσε το αρμόδιο όργανο. 

Σκοπός της συνεδρίασης ήταν να τοποθετηθούν τα μέλη για τις αυτοδιοικητικές εκλογές που έρχονται, για όλους τους Δήμους της Μαγνησίας και ειδικά για τον μεγάλο Δήμο του Βόλου, αλλά να υπάρξει σχετική προετοιμασία ενόψει και της σημερινής πανθεσσαλικής συνεδρίασης που συγκαλεί η Πανελλαδική Επιτροπή Αυτοδιοίκησης του ΠΑΣΟΚ -Κινήματος Αλλαγής, με επικεφαλής τον Κώστα Σκανδαλίδη, αναφορικά με τις ενέργειες για τις εκλογές στη Περιφέρεια Θεσσαλίας.

 

Η διαδικασία διεξήχθη με υποδειγματικό τρόπο και αλληλοσεβασμό στη διαφορετική άποψη. Η βασική εισήγηση της Νομαρχιακής εμπεριείχε δύο βασικά σκέλη. Αρχικά πως το ΠΑΣΟΚ αξιακά δεν μπορεί να συμπορευτεί με την παρούσα δημοτική αρχή στο Δήμο Βόλου και πως η παρουσία του Κινήματος πρέπει να είναι ενεργή και δυνατή σε όλες τις περιοχές. Κοινή συνισταμένη όλων όσων τοποθετήθηκαν είναι το καλύτερο δυνατό για την αυτοδιοίκηση στην οποία το ΠΑΣΟΚ έχει δώσει θεσμικά ανεξάρτητη φωνή αλλά και για την ίδια την παράταξη, αφού οι αυτοδιοικητικές εκλογές είναι ο ενδιάμεσος σταθμός μέχρι τις Ευρωεκλογές του 2024. 

Καταγράφηκαν οι απόψεις δεκάδων μελών της βάσης μας, για τις οποίες θα εξεταστεί η εφαρμογή τους για ένα διάστημα σχεδόν 10 ημερών και μετά, πάντα υπό την ευθύνη της Νομαρχιακής Επιτροπής και σε συνεργασία με την Επιτροπή Αυτοδιοίκησης, θα ληφθούν οι τελικές αποφάσεις. 

 

Η χθεσινή απόφαση είναι ότι οι αρχές και οι αξίες του Κινήματος πρέπει να ακουστούν στις αυτοδιοικητικές εκλογές με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, ανάλογα και την κατά τόπους περίσταση. Σε κάθε περίπτωση αυτό που σχεδόν όλα τα μέλη έκαναν ξεκάθαρο είναι ότι το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής θα πρέπει να βγει πιο ισχυρό μετά τις εκλογές, που αυτό θα επιτευχθεί με την εκλογή όσο το δυνατόν περισσότερων αυτοδιοικητικών στελεχών σε Δήμους και Περιφέρεια. Το πιθανότερο είναι ότι θα επαναληφθεί ανοιχτή συνεδρίαση στο τέλος της επόμενης εβδομάδας. Μέχρι τότε, η Νομαρχιακή Επιτροπή θα λαμβάνει τις προτάσεις των στελεχών, που ήδη χθες εκφράστηκαν και στο τέλος θα αξιολογηθούν όλα τα δεδομένα.  

Σημειώνεται ότι το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής Μαγνησίας είναι η μόνη κοινοβουλευτική δύναμη σε επίπεδο Νομού που προέβη σε τέτοια ανοιχτή διαδικασία, αποδεικνύοντας έμπρακτα ότι το γονιδίωμα του είναι εμποτισμένο με δημοκρατικές αξίες. Το παράδειγμα δίνει βέβαια και η Κεντρική Ηγεσία με τον τρόπο λειτουργίας της Επιτροπή Αυτοδιοίκησης.