ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

"Θέλουμε τον Βόλο λιμάνι των λαών και όχι ορμητήριο των αμερικανοΝΑΤΟϊκών"

Κινητοποίηση για την σύνοδο του ΝΑΤΟ από το ΚΚΕ
"Θέλουμε τον Βόλο λιμάνι των λαών και όχι ορμητήριο των αμερικανοΝΑΤΟϊκών"

Την αντίθεσή τους στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ και στις επικίνδυνες για τους λαούς αποφάσεις των ηγετών του, που ρίχνουν νέο "λάδι στη φωτιά" των ιμπεριαλιστικών πολέμων και ανταγωνισμών, κατήγγειλαν σήμερα το απόγευμα εργαζόμενοι και νέοι που συμμετείχαν στην κινητοποίηση της Τομεακής Επιτροπής Μαγνησίας του ΚΚΕ. 

Παράλληλα, οι συγκεντρωμένοι φωνάζοντας δυνατά το σύνθημα, "θέλουμε τον Βόλο λιμάνι των λαών και όχι ορμητήριο των αμερικανοΝΑΤΟϊκών", κατήγγειλαν την πολιτική της εμπλοκής της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, που έχουν μετατρέψει την χώρα και ιδιαίτερα την περιοχή της Μαγνησίας σε αμερικανοΝΑΤΟικό πολεμικό ορμητήριο, αλλά ταυτόχρονα βάζουν τον λαό στο στόχαστρο των ανταγωνισμών.

Στην κινητοποίηση που έγινε στην πλατεία Αγίου Νικολάου, μίλησε ο Θέμης Σγάρας, μέλος της ΤΕ Μαγνησίας, ο οποίος τόνισε μεταξύ άλλων ότι, "η χρήση της Σούδας, της Αλεξανδρούπολης, της Λάρισας και του Βόλου και άλλων υποδομών στην υλοποίηση των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών, βάζουν τον λαό μας σε πολύ μεγάλες περιπέτειες.

Η Αλεξανδρούπολη εξελίσσεται σε κομβικό λιμάνι για τη μεταφορά στρατιωτικού υλικού στην Ανατ. Ευρώπη, ενώ εδώ στην περιοχή μας, το λιμάνι του Βόλου, στην ουσία μετατρέπεται σε «αμερικανικό έδαφος», για διεκπεραίωση στρατιωτικού υλικού αυτή την περίοδο ενάντια στη Ρωσία. Σε συνδυασμό με την παρουσία αμερικάνικων ελικοπτέρων και στρατιωτών στο Στεφανοβίκειο και το στρατόπεδο Γεωργούλα στο κέντρο της Ν. Ιωνίας, αλλά και τα σχέδια για την κατασκευή πλωτής μονάδας LNG στον Παγασητικό η περιοχή μετατρέπεται σε μπαρουταποθήκη."

Στη συνέχεια τόνισε πως, "παρά τον εφησυχασμό που καλλιεργούν η κυβέρνηση και τα κόμματα του ευρωατλαντικού τόξου πως δήθεν τίποτα δεν μπορεί να συμβεί γιατί έχουμε τις «ισχυρές πλάτες των συμμάχων» ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ, η αλήθεια είναι πως είναι αυτοί οι «σύμμαχοι» που «βάζουν πλάτη» στις τουρκικές διεκδικήσεις στο όνομα της διεύρυνσης και συνοχής του ΝΑΤΟ."

Κλείνοντας απεύθυνε κάλεσμα αγώνα σε κάθε λαϊκή οικογένεια της Μαγνησίας, σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι, "τώρα είναι η ώρα να δυναμώσει η πάλη και να ορθωθεί τείχος ενάντια στην επικίνδυνη εμπλοκή της περιοχής μας στα αμερικανονατοϊκά σχέδια. Θα συνεχίσουμε να αντιπαλεύουμε την πολιτική που θέτει τη χώρα και το λαό μας στις «μυλόπετρες» των πολέμων και επεμβάσεων. Για να επιστρέψουν τα στρατευμένα παιδιά μας, οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις που βρίσκονται σε διάφορες αποστολές εκτός συνόρων, όπου δεν έχουν καμιά δουλειά για την υπεράσπιση των συμφερόντων του ελληνικού λαού και της πατρίδας. Για να κλείσουν οι ξενόφερτες βάσεις και να αποδεσμευτεί η χώρα και η περιοχή μας από τους σχεδιασμούς και τους οργανισμούς του ΝΑΤΟ και της ΕΕ." Ακολούθησε πορεία στους δρόμους της πόλης με κατάληξη το λιμάνι όπου οι διαδηλωτές κρέμασαν πανό.