ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΔΑΣ-ΟΤΑ για προσλήψεις στον Δήμο: Η Ελλάδα στην πρώτη γραμμή της Παγκόσμιας Πρωτοπορίας

Aνακοίνωση της ΔΑΣ-ΟΤΑ Μαγνησίας
ΔΑΣ-ΟΤΑ για προσλήψεις στον Δήμο: Η Ελλάδα στην πρώτη γραμμή της Παγκόσμιας Πρωτοπορίας

5 ΗΜΕΡΟΜΙΣΘΙΑ ΤΟ ΜΗΝΑ (!!) ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΡΗΓΑ ΦΕΡΑΙΟΥ

Η ΕΛΛΑΔΑ «ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΣ»

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Ο Δήμος Ρήγα Φεραίου ανακοίνωσε με δακρύβρεχτες τυμπανοκρουσίες την «πρόσληψη» 20 ατόμων τον Ιούλιο και 20 ατόμων τον Αύγουστο στην Υπηρεσία Καθαριότητας και Πρασίνου για την κάλυψη των «εποχικών» αναγκών αποκομιδής χόρτων των κοινόχρηστων χώρων και πλατειών. Ο διάβολος κρύβεται όμως στις λεπτομέρειες!! Ο κάθε εργαζόμενος θα δουλέψει μόνο 5 ημερομίσθια!! Ναι, τέτοια κατάντια!

Συνιστά εμπαιγμό ο ισχυρισμός της Δημοτικής αρχής Ρήγα Φεραίου ότι με 20 άτομα και 100 συνολικά μεροκάματα το μήνα μπορεί να καλυφθούν τα κενά στο προσωπικό του Δήμου. Οι Δήμαρχοι παίζουν με την αγωνία του εργατόκοσμου να εξασφαλίσει ένα μεροκάματο και ισοπεδώνουν κάθε μέρα και περισσότερο τα εργασιακά δικαιώματα. Αυτή είναι η σημερινή Ελλάδα που δήθεν βρίσκεται «στην πρώτη γραμμή της παγκόσμιας πρωτοπορίας», όπως ισχυρίστηκε με περισσό θράσος ο πρωθυπουργός. 

Φυσικά ο Δήμος Ρήγα Φεραίου, κάνοντας αυτές τις «προσλήψεις» - ντροπή, προσπαθεί να εμφανιστεί ως νομιμοφανής, παρόλο που ο Κώδικας Δήμων και Κοινοτήτων προβλέπει τέτοιες «προσλήψεις» μόνο για έργα αυτεπιστασίας. Οι διαδοχικές κυβερνήσεις που κυβέρνησαν τούτο τον τόπο έστρωσαν νομοθετικά τον δρόμο που επιτρέπει να γίνεται ο εργαζόμενος λάστιχο. Τα ίδια κόμματα, που στις εκλογές που πέρασαν μας υπόσχονταν «λαγούς με πετραχήλια» και που στηρίζουν τις Δημοτικές αρχές στην περιοχή μας, είναι ένοχα για την άθλια πραγματικότητα όπου ένας που «εργάζεται» μόλις 1 μέρα τον μήνα θεωρείται «εργαζόμενος» και όχι άνεργος. Ούτε καν «μισή ζωή» για τους νέους συναδέλφους μας στο Δήμο Ρήγα Φεραίου, αλλά 1/4 ζωής. Τόσο στοιχίζει η ζωή του εργάτη σήμερα, και μάλιστα σε κλάδους όπου θερίζουν τα εργατικά ατυχήματα.

Η ΔΑΣ-ΟΤΑ Μαγνησίας καταγγέλλει την άθλια πολιτική κυβέρνησης και Δημοτικών αρχών που μετατρέπει τους εργαζόμενους σε πολιτικούς ομήρους, μπροστά και στις επερχόμενες το φθινόπωρο Δημοτικές εκλογές. Απαιτούμε την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, με πλήρες ωράριο, μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα, ώστε να καλυφθούν με επάρκεια οι τεράστιες ελλείψεις προσωπικού στις Δημοτικές υπηρεσίες και να ικανοποιηθούν οι ανάγκες του λαϊκού κόσμου για καλές και δωρεάν υπηρεσίες Παλεύουμε για την μονιμοποίηση όλων των συναδέλφων συμβασιούχων που για χρόνια εργάζονται μεροδούλι-μεροφάι καλύπτοντας τα κενά στους Δήμους.

Καμία εμπιστοσύνη σε κυβερνητικούς και δημοτικούς σωτήρες. Μόνο η πάλη των ίδιων των εργαζόμενων μπορεί να επιβάλλει τα δίκιο μας.