ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Πέταξε στα 8,38 μ. ο Μίλτος Τεντόγλου στον Βόλο

Στην τελευταία του προσπάθεια ο χρυσός Ολυμπιονίκης του Τόκιο προσγειώθηκε στα 8,38 μ., κατακτώντας τον τίτλο στο άλμα εις μήκος στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανοιχτού Ατίβου που διεξήχθη το Σαββατοκύριακο (8-9/7) στο Πανθεσσαλικό, πιάνοντας παράλληλα το όριο για την επόμενη Ολυμπιάδα στο Παρίσι
Πέταξε στα 8,38 μ. ο Μίλτος Τεντόγλου στον Βόλο

Ο Έλληνας πρωταθλητής βελτίωσε το φετινό του ρεκόρ κι έγινε ο τρίτος φέτος στον κόσμο – μόλις τέσσερα εκατοστά από την επίδοση του κορυφαίου. Παράλληλα έπιασε το όριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, το οποίο είναι 8,27 μ. κι έγινε ο δεύτερος αθλητής του στίβου, μετά την Αντιγόνη Ντρισμπιώτη, που κλείνει θέση για τη διοργάνωση του Παρισιού.

Ο Μίλτος Τεντόγλου ξεκίνησε με 8,10 μ., συνέχισε με 8,23 (0,5) ήταν άκυρος στο τρίτο, σημείωσε 8,26 μ. στο τέταρτο κι άφησε την πέμπτη για να κρατήσει το καλύτερο για το φινάλε. Ο Τεντογλου όπως άλλωστε συνηθίζει τον τελευταίο χρόνο συγκέντρωσε χιλιάδες ανθρώπους πάνω από το σκάμμα του μήκους κέρδισε το ρυθμικό χειροκρότημα των θεατών, ενώ στο τέλος χαιρέτισε τους μικρούς του φίλους που έσπευσαν να τον δουν από κοντά.

Τα άλματα βγήκαν έτσι όπως τα ήθελα απλά μικρά τεχνικά θέματα μου στέρησαν μεγαλύτερη επίδοση. Πατούσα πίσω στα πρώτα άλματα και στο τελευταίο έμεινε το αριστερό μου πόδι κάτω και άφησα μεγάλο σημάδι. Ο στόχος μου ήταν κάπου στα 8,45 μέτρα. Κοντά ήμουν. Απλά δεν έκανα την καλύτερη επίδοση στον κόσμο για φέτος για τέσσερα εκατοστά. Είναι οκ όμως“, είπε ο “χρυσός” ολυμπιονίκης του μήκους.

Ο 25χρονος, όμως, δεν ήταν ο μόνος που ξεχώρισε στον σημερινό αγώνα. Ο Νίκος Σταματονικόλος (ΓΣ Ηλιούπολης) ήταν δεύτερος με 7,86 μ. (0,7) κι έγινε ο έκτος άλτης φέτος στην Ευρώπη στην κατηγορία Κ23. Ο αθλητής του Παναγιώτη Μπαλταδούρο πέτυχε δύο φορές ρεκόρ, αφού στο δεύτερο άλμα του είχε πετύχει 7,82 μ,. (0,6). Ο 20χρονος έκανε τρία άλματα και αποχώρησε από τον αγώνα, αφού την Τρίτη ταξιδεύει για τη Φινλανδία για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23.

“Ήταν ωραίος αγώνας. Είχε πάρα πολύ κόσμο, ωραίες συνθήκες, ήταν ωραίο στάδιο, ήταν για ρεκόρ σήμερα. Η χρονιά αυτή δεν είχε τραυματισμούς και βγήκε πολύ καλά. Τα περίμενα αυτά τα νούμερα, γιατί τα έβλεπα και στην προπόνηση. Στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα θέλω να κάνω ένα νέο ατομικό ρεκόρ και να διεκδικήσω ένα μετάλλιο“, είπε ο νεαρός αθλητής.

Ο Αλέξης Αργυρόπουλος ήταν τρίτος με 7,64 μ. (0,5) και μία ακόμη καλή παρουσία στο ενεργητικό του. Ο Χρήστος Χήτας (Πηγμή Ευόσμου) ήταν τέταρτος με 7,50 μ. και πέτυχε επίδοση καλύτερη από το όριο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ20. Παράλληλα πέτυχε νέο ατομικό ρεκόρ.

Το Πανελλήνιο πρωτάθλημα Ανδρών/Γυναικών ολοκληρώθηκε στο Βόλο και ήταν και φέτος μια μεγάλη γιορτή για τον ελληνικό στίβο.

Η πόλη του Βόλου αγκάλιασε τις προσπάθειες αθλητών και αθλητριών, σε μια εξαιρετική αθλητική εγκατάσταση, το Πανθεσσαλικό Στάδιο, μία από τις λίγες αυτού του επιπέδου που διαθέτει αυτή τη στιγμή η χώρα μας.

Κοντά στις προσπάθειες των αθλητών και των σωματείων βρέθηκαν και οι φίλοι του στίβου, όχι μόνο από τον Βόλο, αλλά και από πολλές πόλεις της ευρύτερης περιοχής που είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά τους αγώνες.

Η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Σοφία Σακοράφα, ο γενικός γραμματέας Γιώργος Γιατρουδάκης, οι αντιπρόεδροι Κώστας Κεντέρης, Ιάκωβος Πετσούλας και Γιάννης Θεμελίδης, ο ταμίας Γιάννης Λιoύμπας, η β΄ειδική γραμματέας Βούλα Παχατουρίδου, ο αναπληρωτής ταμίας Γιάννης Μυστακίδης, το μέλος και εκπρόσωπος στην ΕΟΕ Τασούλα Κελεσίδου και τα μέλη του συμβουλίου Νίκος Τσώνης, Ηλίας Βασιλειάδης, Πέτρος Μαντάς, Γιάννης Μπόλας ήταν παρόντες στη διοργάνωση παρακολούθησαν, χειροκρότησαν και στήριξαν τις προσπάθειες των αθλητών και αθλητριών όλων των σωματείων.

Ο Μίλτος Τεντόλου ήταν ο αθλητής που αναδείχθηκε κορυφαίος σύμφωνα και με την βαθμολογία, χάρη στο άλμα του στα 8,38 μέτρα και παρέλαβε το βραβείο “Γιάννης Σταματόπουλος”. Την βράβευση του έκανε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός, ο οποίος τίμησε με την παρουσία του διοργάνωση. Τους αγώνες παρακολούθησε και ο Δήμαρχος του Βόλου Αχιλλέας Μπέος.

Ο ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος αναδείχθηκε νικητής στους Άνδρες με 140,5 βαθμούς και άφησε πίσω του τον Ολυμπιακό με 117 και στην τρίτη τον ΑΣΣ Αλέξανδρο Μακεδονίας με 101. Στις γυναίκες, ο ΑΣΣ Αλέξανδρος Μακεδονίας ήταν ο σύλλογος που έφτασε στη νίκη με 85 και ακολούθησε ο ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος με 81 και ο ΓΣ Ηλιούπολης και η Πυγμή Ευόσου με 73.