ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μέτρα στήριξης μετά την χθεσινή πυρκαγιά εξήγγειλε ο Δήμαρχος

Ζώα που κάηκαν με τραγικό τρόπο, ένα αυτοκίνητο και μεγάλες ζημιές στα ποιμνιοστάσια φαίνεται να είχε ως αποτέλεσμα η χθεσινή πυρκαγιά στο Βελεστίνο, 700 μέτρα περίπου πάνω από το Κέντρο Υγείας
Μέτρα στήριξης μετά την χθεσινή πυρκαγιά εξήγγειλε ο Δήμαρχος
 
Στο ίδιο μήκος κύματος είχε κυμανθεί με ανάρτησή του και ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Χαράλαμπος Πάσχος: Δύο συμπολίτες μας σήμερα έπαθαν μεγάλη ζημιά λόγω πυρκαγιάς στα ποιμνιοστάσιά τους, στην περιοχή του ΚΥ Βελεστίνου.Θα πρέπει άμεσα η δημοτική αρχή σε πρώτη φάση να παρέχει από αύριο τα μηχανήματα ώστε να καθαριστεί ο χώρος και στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο θα προτείνουμε ως παράταξη την αποζημίωση των δύο συμπολιτών μας
 
Η ανάρτηση του δημάρχου Ρήγα Φεραίου, Δημήτρη Νασίκα. που δεσμεύτηκε για μέτρα στήριξης, ευχαριστώντας παράλληλα την πυροσβεστική υπηρεσία που συνέδραμε αμέσως με επίγεια κι εναέρια μέσα:
 
Μετα την εκδήλωση της μεγαλης πυρκαγιάς σήμερα (σ.σ. χθες) το απόγευμα στο Βελεστίνο, που είχε ως αποτέλεσμα την ολοσχερή καταστροφή δύο ποιμνιοστασίων, παραβρεθηκαμε άμεσα στο χώρο, εγώ προσωπικά, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Σταύρος Χατζής, ο Αντιδήμαρχος Γιαννακός Βαγγέλης, ο Πρόεδρος του Νομικού προσώπου Χρήστος Σπαθής, ο Πρόεδρος της ΤΚ Μικρού Περιβολακίου Στέργιος Παπαζήσης και ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Παλληκάρης Δημήτρης.
 
Θα ήθελα να ευχαριστήσω για τη επιχειρησιακη ετοιμότητα τον Διοικητή και τους Πυροσβέστες της Πυροσβεστικής Βελεστίνου οι οποίοι κινήθηκαν άμεσα και κατεσβησαν την φωτιά. Μαζί επιχειρούσαν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς και μηχανήματα του Δήμου Ρήγα Φεραίου.
 
Μετά από συνομιλία με τους δύο συνδημότες μας και ίδιοκτητες των ποίμνιοστασιων δεσμεύτηκα ότι μετά την καταγραφή των ζημιών η Δημοτικη Αρχή θα προβεί στην άμεση λήψη μέτρων για την στήριξη τους!