ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ολοκληρώθηκε το πρώτο μέρος της αγιογράφησης στον Ι.Ν Αγίων Αποστόλων Άνω Κερασιάς

Ολοκληρώθηκε το πρώτο μέρος της αγιογράφησης στον Ι.Ν Αγίων Αποστόλων Άνω Κερασιάς

 

Ο Πολιτιστικός & Εξωραϊστικός Σύλλογος Κερασιωτών Πηλίου εκφράζει την ευαρέσκεια του και τη χαρά του για την ολοκλήρωση του πρώτου μέρους ενός έργου σημαντικού και σπουδαίου που αφορά τον Ι.Ν Αγίων Αποστόλων Άνω Κερασιάς Πηλίου.

Πρόκειται για την αγιογράφηση του Ιερού Ναού, που όπως στην περίπτωση της επίστρωσης του δαπέδου, έτσι και σε αυτή ξεκίνησε με προτροπή και παρακίνηση του δωρητή Θ. Φελεμέγκα. Την Παρασκευή 23-6-2023 παρουσία μελών του Συλλόγου, καθώς και της αγιογράφου και του πρώην Προϊσταμένου της Εφορείας Νεωτέρων Μνημείων κ. Δημητρίου Παλιούρα τοποθετήθηκαν στον τοίχο της εκκλησίας οι αγιογραφίες, τηρώντας τη σειρά αιτήματος των δωρητών, πλην ελαχίστων, για τις οποίες η αγιογράφος, με βάση την τεχνική και την τεχνοτροπία, έκρινε διαφορετικά. Ακόμη, στον εσωτερικό τοίχο του ναού τοποθετήθηκαν, πλαισιώνοντας τις αγιογραφίες, τα διακοσμητικά μοτίβα που δημιούργησε και πρόσφερε ανιδιοτελώς ο πρώην Προϊστάμενος της  Εφορείας Ν.Μ. κ. Δημήτριος Παλιούρας. Έτσι λοιπόν, ο Αρχάγγελος Μιχαήλ, ο Άγιος Σάββας ο Ηγιασμένος, ο Άγιος Τριαντάφυλλος, ο Άγιος Φανούριος, ο Άγιος Ιωάννης ο Πρόδρομος, ο Άγιος Δημήτριος ο Μυροβλήτης, ο Άγιος Γεώργιος ο Τροπαιοφόρος, ο Άγιος Συμεών ο Μονοχίτωνας, ο Άγιος Κωνσταντίνος και η Αγία Ελένη, η Αγία Παρασκευή η Μεγαλομάρτυρυς, η Αγία Χρυσή η Νεομάρτυς και η Οσία Ειρήνη Χρυσοβαλάντου είναι ήδη στην εκκλησία και το χωριό μας βρίσκεται υπό την σκέπην τους.

Πρέπει να σημειώσουμε ότι η αγιογράφηση που επιτελείται αυτές τις μέρες στην εκκλησία των Αγ. Αποστόλων είναι ένα έργο που θα μπορούσαμε να το χαρακτηρίσουμε ιστορικό, με δεδομένο το παρελθόν που κουβαλά ο χώρος. Να θυμίσουμε ότι η εκκλησία των Αγ. Αποστολών Άνω Κερασιάς Πηλίου κτίστηκε το 1812, καταστράφηκε ανίερα από τους κατακτητές το 1944, κατασκευάστηκε κατά το μεγαλύτερο μέρος και αποκαταστάθηκε κατά το υπόλοιπο στο τέλος της δεκαετίας του 1980 και σήμερα βρισκόμαστε να κάνουμε ένα ακόμη βήμα προς την ολοκλήρωση του Ιερού Ναού του χωριού μας.

Ο Σύλλογος μας συνεχίζοντας να κινείται προς πολλές κατευθύνσεις πάντα με μοναδικό γνώμονα την ανάδειξη του τόπου μας, καλεί όλους όσους μπορούν και επιθυμούν να προστρέξουν για βοήθεια για την ολοκλήρωση της αγιογράφησης του Ι.Ν. Αγίων Αποστολών Άνω Κερασιάς Πηλίου. Η καταστατική αρχή του Συλλόγου μας περί της αναβιώσεως της Άνω Κερασιάς περνά οπωσδήποτε και από την ολοκλήρωση του εν λόγω έργου. Άλλωστε δε νοείται κοινότητα, δίχως την εκκλησία της, δίχως τη θαλπωρή και το πνευματικό απάγκιο που μπορεί να προσδώσει σε όλους μας. Για τον λόγο αυτό καθήκον μας είναι η ολοκλήρωση του.