ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ανακοίνωση ΕΠΑΛ Βελεστίνου για τις ηλεκτρονικές αιτήσεις εγγραφής

Ανακοίνωση ΕΠΑΛ Βελεστίνου για τις ηλεκτρονικές αιτήσεις εγγραφής
Φωτογραφία: Μουσικό Βαγόνι

ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΛΗΚΤΙΚΗΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑΣ ΤΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΕΓΓΡΑΦΗΣ, ΑΝΑΝΕΩΣΗΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΚΑΙ ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΗΣ ΣΤΟ ΕΠΑ.Λ. και ΠΡΟΤΥΠΟ ΕΠΑ.Λ. ΒΕΛΕΣΤΙΝΟΥ

Από το Πρότυπο Επαγγελματικό Λύκειο (Π.ΕΠΑ.Λ.) Βελεστίνου  ανακοινώνεται ότι συνεχίζεται η διαδικασία των «Ηλεκτρονικών Αιτήσεων Εγγραφής» στο σχολείο.

Να υπενθυμίσουμε ότι οι μαθητές/τριες που επιθυμούν να εγγραφούν, ή να ανανεώσουν την εγγραφή τους ή να μετεγγραφούν σε οποιαδήποτε τάξη του ΕΠΑ.Λ. και Π.ΕΠΑΛ. για το σχολικό έτος 2023–2024, οφείλουν να υποβάλλουν «Ηλεκτρονική Αίτηση Εγγραφής, Ανανέωσης Εγγραφής ή Μετεγγραφής», μέσω της εφαρμογής e-eggrafes στην ηλεκτρονική διεύθυνση:

https://e-eggrafes.minedu.gov.gr

με χρήση των κωδικών τους στη ΓΓΠΣ (taxis) έως τις 07 Ιουλίου 2023.

Στην περίπτωση ανήλικων μαθητών την ηλεκτρονική αίτηση υποβάλλει ο κηδεμόνας που έχει καταχωρισθεί ως «Κηδεμόνας e-eggrafes» στο ΠΣ myschool, ενώ σε περίπτωση ενήλικων μαθητών, ηλεκτρονική αίτηση μπορούν να υποβάλουν οι ίδιοι, με τους δικούς τους κωδικούς ΓΓΠΣ (taxis), εφόσον είναι καταχωρισμένοι στο ΠΣ myschool (ως κηδεμόνες του εαυτού τους).

Την ηλεκτρονική αίτηση μπορούν να υποβάλλουν οι ενδιαφερόμενοι μόνοι τους ή σε περίπτωση που συναντούν δυσκολία στη συμπλήρωση των απαραίτητων στοιχείων στην εφαρμογή e-eggrafes να προσέλθουν στο σχολείο (θα είναι ανοιχτό μόνο την Πέμπτη 6/7/2023), έχοντας μαζί τους, τους κωδικούς taxis και την αστυνομική τους ταυτότητα.

Υπενθυμίζεται ότι:

  • Στην Α’ τάξη Π.ΕΠΑ.Λ. εγγράφονται οι κάτοχοι απολυτηρίου Γυμνασίου.
  • Στη Β’ τάξη Π.ΕΠΑ.Λ. εγγράφονται όσοι/ες προάγονται από την Α’ τάξη Π.ΕΠΑ.Λ και επιθυμούν να συνεχίσουν τη φοίτησή τους στο σχολείο.
  • Στη Γ’ τάξη ΕΠΑ.Λ. εγγράφονται όσοι/ες προάγονται από την Β’ τάξη ΕΠΑ.Λ και επιθυμούν να συνεχίσουν τη φοίτησή τους στο σχολείο για απόκτηση Απολυτηρίου και Πτυχίου Ειδικότητας, καθώς και όσοι/ες είναι απόφοιτοι ΕΠΑ.Λ. και επιθυμούν να εγγραφούν σε άλλη ειδικότητα του ίδιου τομέα με τον τομέα αποφοίτησης. Σε αυτή την περίπτωση παρακολουθούν μόνο μαθήματα ειδικότητας (23 ώρες εβδομαδιαίως)

ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι μαθητές/τριες οι οποίοι/ες θέλουν να μετεγγραφούν από άλλες σχολικές μονάδες, στην Β’ τάξη του Π.ΕΠΑ.Λ. θα μπορούν να το κάνουν κατά την επόμενη φάση εγγραφών – μετεγγραφών, η οποία θα λάβει μέρος τον Σεπτέμβριο. Μέχρι τότε πρέπει να πραγματοποιήσουν την εγγραφή τους στην σχολική μονάδα που ανήκουν. Όμοια οι κάτοχοι απολυτηρίου ΓΕ.Λ. ή ΕΠΑ.Λ. ή ισότιμου τίτλου μπορούν να εγγραφούν στην Β’ τάξη Π.ΕΠΑ.Λ. μόνο για την απόκτηση πτυχίου ειδικότητας στην επόμενη φάση εγγραφών – μετεγγραφών, η οποία θα λάβει μέρος τον Σεπτέμβριο. Σχετικές οδηγίες για την εγγραφή - μετεγγραφή τους θα δοθούν σε νέο δελτίο τύπου.

Η μετακίνηση των μαθητών/τριών από τον τόπο κατοικίας τους μέχρι το σχολείο και η επιστροφή τους είναι δωρεάν εφόσον συντρέχουν οι προϋποθέσεις που καθορίζονται στην ΥΑ 50025/19-9-2018 (ΦΕΚ 4217/26-9-2018).

Στο ΕΠΑ.Λ. και Π.ΕΠΑΛ. Βελεστίνου θα λειτουργήσουν οι εξής τομείς και ειδικότητες κατά το σχολικό έτος 2023-2024:

  • Τομέας Διοίκησης και Οικονομίας με ειδικότητα:
  • Υπάλληλος Διοίκησης και Οικονομικών Υπηρεσιών
  • Υπάλληλος Τουριστικών Επιχειρήσεων
  • Τομέας Πληροφορικής με ειδικότητα:
  • Τεχνικός Εφαρμογών Πληροφορικής
  • Τομέας Γεωπονίας, Τροφίμων και Περιβάλλοντος με ειδικότητα:
  • Τεχνικός Φυτικής Παραγωγής
  • Τεχνικός Τεχνολογίας Τροφίμων και Ποτών

Για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να απευθύνεστε στο σχολείο κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες στο τηλ. 24250 23235 και στο e-mail του σχολείου mail@epal-velest.mag.sch.gr.

Ο Διευθυντής

Βάιος Λιαπόπουλος

ΠΕ82, Μηχανολόγος Μηχανικός, MSc