ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο η Ζ. Μακρή

Στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο η Ζ. Μακρή

Η Υφυπουργός Παιδείας κ. Ζέττα Μ. Μακρή συναντήθηκε με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο στα γραφεία της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, αφού προηγήθηκε η συνάντηση του Υπουργού Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Κυριάκου Πιερρακάκη με τον Μακαριώτατο.

Στη συνάντηση, που ακολούθησε την ορκωμοσία της νέας Βουλής από τον κ. Ιερώνυμο, η κ. Μακρή ζήτησε την ευλογία και την ευχή του Μακαριώτατου να τη συνοδεύει για την καλή αρχή της θητείας της, να την ενθαρρύνει και να την οπλίζει με δύναμη στο έργο της.

Η Υφυπουργός Παιδείας διατηρεί στενή και τακτική επικοινωνία με τον Αρχιεπίσκοπο και εκτιμά τις συμβουλές και τις παραινέσεις του, που της απευθύνει πάντοτε με πατρική φροντίδα, διδακτική σοφία και διακριτική τοποθέτηση στα θέματα που συνδέουν την Αρχιεπισκοπή με το Υπουργείο Παιδείας και ζητούν την αγαστή συνεργασία των δύο.

Στο ίδιο πλαίσιο αμοιβαίου σεβασμού και διαλλακτικής αντιμετώπισης των κοινών ζητημάτων που καλούνται να διευθετήσουν, στο κομμάτι των αρμοδιοτήτων τους, από την πλευρά της Πολιτείας, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών, από την πλευρά της Εκκλησίας, στηρίχθηκε και εξελίχθηκε η συνομιλία της Υφυπουργού Παιδείας με τον κ. Ιερώνυμο και επισφράγισε την εξαιρετική ανταπόκριση των μερών στους άξονες συνεργασίας, όπως αυτοί τέθηκαν στη συνάντηση του κ. Πιερρακάκη με τον Αρχιεπίσκοπο.