ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Επιμελητήριο Μαγνησίας: Συλλυπητήριο για την απώλεια της Αίγλης Δημόγλου

Επιμελητήριο Μαγνησίας: Συλλυπητήριο για την απώλεια της Αίγλης Δημόγλου

 

Με το άγγελμα του θανάτου της Αίγλης Δημόγλου, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας κ. Αριστοτέλης Μπασδάνης, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Θλίψη προκαλεί η αγγελία του θανάτου της προϊσταμένης της Διεύθυνσης Αρχείων, Μουσείων και Βιβλιοθηκών του Δήμου Βόλου, Αίγλης Δημόγλου, μετά και την άνιση μάχη που έδινε τον τελευταίο μήνα με τη νόσο Μόσχοβιτς.

Το Επιμελητήριο Μαγνησίας είχε μία εποικοδομητική και παραγωγική συνεργασία με την δημιουργό και Διευθύντρια του ΔΗΚΙ το 2010, για την έκδοση που αφορούσε τα 92 χρόνια ιστορίας του θεσμού στη Μαγνησία, όπου διαφάνηκε αμέσως η αγάπη, το μεράκι και η θαυμαστή προσήλωση που είχε η Αίγλη Δημόγλου στην τοπική ιστορία, αλλά και την βιομηχανική αρχαιολογία.

Συνιστά απώλεια για τον τόπο μας και την προστασία της κληρονομιάς της πόλης μας ο θάνατος της Αίγλης Δημόγλου που αφιέρωσε προσωπικό κόπο και χρόνο για τη δημιουργία ενός θαυμαστού δικτύου μουσείων του Δήμου Βόλου και την οργάνωση του ογκώδους ιστορικού αρχείου του. Άφησε ανεξίτηλη την σφραγίδα της σε έργα που αναδεικνύουν τον τόπο και την ιστορία μας.

Η Δ.Ε. του Επιμελητηρίου Μαγνησίας και εγώ προσωπικά, εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένειά της».