ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Να μιλήσουμε τη γλώσσα του σήμερα

"Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Π.Σ. και ο Αλέξης Τσίπρας ξέρουν από δύσκολα" σημειώνει -μεταξύ άλλων- στη δήλωσή του για το εκλογικό αποτέλεσμα ο βουλευτής Μαγνησίας, Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος
Να μιλήσουμε τη γλώσσα του σήμερα

Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς τους χιλιάδες πολίτες της Μαγνησίας που τίμησαν με την ψήφο τους για δεύτερη φορά τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία κι εμένα προσωπικά εμπιστευόμενοι την εκπροσώπησή τους στη Βουλή.

Όπως κάθε φορά έτσι και τώρα, θα αγωνιστώ με όλες τις δυνάμεις μου για να φανώ αντάξιος για τη Μαγνησία, για τη βελτίωση της ζωής και της καθημερινότητας των πολιτών της, για την πρόοδο και την επίλυση των μεγάλων ζητημάτων του τόπου που παραμένουν ανεπίλυτα. 

Δώσαμε μια δύσκολη εκλογική μάχη με επίγνωση των δυσκολιών που είχαμε μπροστά μας. Μέσα στο δυσχερές πολιτικό σκηνικό που διαμορφωνόταν, επιλέξαμε την προγραμματική αντιπαράθεση αντί της αθλιότητας και της αλληλοεξόντωσης.

Η ψήφος των πολιτών δεν ήταν δεδομένη. 

Το αποτέλεσμα της εκλογικής αναμέτρησης επεφύλαξε ισχυροποίηση για τη ΝΔ, υποχώρηση για τις δυνάμεις της ευρύτερης προοδευτικής παράταξης και επιστροφή της ακροδεξιάς με ενισχυμένη παρουσία στη νέα Βουλή, φαινόμενο που δυστυχώς καταγράφεται σε όλη την Ευρώπη. Κρίσιμο ρόλο έπαιξε για άλλη μια φορά το ιστορικό υψηλό της αποχής που επιβεβαιώνει την κρίση εκπροσώπησης και θέτει εκ νέου το στοίχημα επαναπροσέγγισης του κόσμου αυτού. 

Στο νέο πολιτικό τοπίο που διαμορφώθηκε χρειάζεται ισχυρή και αποτελεσματική  αντιπολίτευση με κρυστάλλινες και καθαρές θέσεις. Παρά το κακό αποτέλεσμα, ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Π.Σ. παραμένει αξιωματική αντιπολίτευση που πρέπει να λειτουργήσει ως ισχυρό θεσμικό, κοινωνικό και κοινοβουλευτικό αντίβαρο σε μια ΝΔ που θεωρεί ότι έχει λάβει λευκή επιταγή και νομιμοποιείται de facto να πάρει αποφάσεις επιζήμιες και αλαζονικές για τα συμφέροντα της κοινωνικής πλειοψηφίας.

Χωρίς να χαθεί λεπτό, οφείλουμε συντεταγμένα και δημοκρατικά να ανασυνταχθούμε, να ανασυγκροτηθούμε, να ανανεωθούμε ριζικά, για να είμαστε συνεπείς με τις αναγκαιότητες των καιρών και τα μηνύματα της κοινωνίας. Η εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Π.Σ. θα περάσει μέσα από την ικανότητά μας να μιλήσουμε τη γλώσσα του σήμερα, να τολμήσουμε τομές, να πετύχουμε τη διεύρυνση με ουσιαστική συμμετοχικότητα, να χτίσουμε δεσμούς με τους θεσμούς και τους φορείς της ενδιάμεσης κοινωνικής εκπροσώπησης, όπως οι ΟΤΑ, οι εμπορικοί σύλλογοι, τα επιμελητήρια.

Ο κόσμος κρίνει τους ανθρώπους και τα κόμματα στα δύσκολα. Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Π.Σ. και ο Αλέξης Τσίπρας ξέρουν από δύσκολα και έχουν αποδείξει ότι δεν λοξοδρομούν μπροστά στις προκλήσεις. Συνεχίζουμε, λοιπόν, δίπλα στην κοινωνία για να δικαιώσουμε όσους μας εμπιστεύθηκαν και να εκφράσουμε όσους δεν κατορθώσαμε να κερδίσουμε.

Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος