ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ξαναπιάσαμε το νήμα της Ιστορίας

Ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Μαγνησίας για το εκλογικό αποτέλεσμα
Ξαναπιάσαμε το νήμα της Ιστορίας

Ευχαριστούμε θερμά όλους τους πολίτες, που με την ψήφο τους στήριξαν το ΠΑΣΟΚ στη Μαγνησία.

Κάναμε ένα ακόμη βήμα στην ανοδική πορεία, που σταθερά διαγράφει το Κίνημα μας. Το ΠΑΣΟΚ δυναμώνει, ανανεώνεται και προχωρά σε όλη την Επικράτεια, το ίδιο και στη Μαγνησία. Μας προβληματίζει ωστόσο ιδιαίτερα η άνοδος της ακροδεξιάς και των νεοναζιστικών μορφωμάτων. Διαχρονικά η παράταξη μας ήταν δημοκρατικό ανάχωμα απέναντι σε όλα αυτά τα φαινόμενα.

Πολύ ενθαρρυντικό είναι το γεγονός πως στους νέους και ιδιαίτερα στους 17-35 το ΠΑΣΟΚ - Κίνημα Αλλαγής πήρε ποσοστό κοντά στο 19,5%. Συνεπώς, η ελπίδα για περαιτέρω ανανέωση και μεγέθυνση της παράταξης μας είναι ορατή.

Στη διπλή εκλογική αναμέτρηση αυξήσαμε την εκλογική και κοινοβουλευτική μας δύναμη κατά 50% στην Ελλάδα, στη Μαγνησία κατά 42%, με 1960 ψηφοδέλτια περισσότερα, από το 2019, Δυστυχώς, παρότι 3οι σε δύναμη στον Νομό δεν εκλέγουμε Βουλευτή και εκλέγεται από το 4ο κόμμα. Θα σταθούμε απέναντι και στο στρεβλό μοντέλο της σχεδόν μονόπλευρης εκπροσώπησης και στη στείρα άρνηση σε όλα που εκφράζουν άλλες αντιπολιτευτικές δυνάμεις. Συγχαίρουμε προσωπικά τον κο. Τριαντόπουλο, τη κα. Μακρή, τον κο. Μπουκώρο, τον κο. Μεϊκόπουλο και τον κο. Μεταξά, που θα εκπροσωπήσουν τη Μαγνησία στην επόμενη Κοινοβουλευτική Περίοδο που ξεκινά. Θα είμαστε όμως παρόντες για να κρίνουμε γόνιμα είτε τους κυβερνητικούς είτε και τους αντιπολιτευόμενους Βουλευτές για τις ενέργειές τους, αναφορικά με τον τόπο μας.

Η ενίσχυση της επιρροής του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής στη Μαγνησία μετά τα χθεσινά αποτελέσματα της 25ης Ιουνίου, συγκριτικά με τα αποτελέσματα του Μαΐου 2023, ανά Δήμο έχει ως εξής:

Αλοννήσου: +1,26%

Σκιάθου: +3,16% (2οι στον Δήμο μετά τη Νέα Δημοκρατία)

Ρήγα Φεραίου: +11,6%

Βόλου: +13,5%

Αλμυρού: +21,5%

Σκοπέλου: 23,7%

Νοτίου Πηλίου: +25,4%

Ζαγοράς-Μουρεσίου: +38,01%

Ξαναπιάσαμε το νήμα της Ιστορίας και ενώνουμε τις αγωνίες, τα όνειρα και τις ελπίδες μας με τους προοδευτικούς, δημοκράτες πολίτες. Δεσμευόμαστε ότι το ΠΑΣΟΚ ως ισχυρή, προοδευτική δύναμη, θα ασκήσει στιβαρή και αξιόπιστη αντιπολίτευση με αρχές και αξίες, με εγγυητή τον Πρόεδρο Νίκο Ανδρουλάκη.

Το θετικό αποτέλεσμα δεν σημαίνει ότι δεν έχουμε δρόμο ακόμα να διανύσουμε. Θα είμαστε δίπλα στους πολίτες του Βόλου και της Μαγνησίας σε κάθε τους πρόβλημα, αναδεικνύοντας ζητήματα που αφορούν την ανάπτυξη της περιοχής και ειδικά τη νέα γενιά. Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, η πατριωτική και σύγχρονη κεντροαριστερά, θα είναι η εγγύηση για όλα αυτά. Προχωράμε δυναμικά, χωρίς όμως αλαζονεία στις μάχες που έρχονται για τη Μαγνησία, τη Θεσσαλία, την Ελλάδα και την Ευρώπη.

Ξεκίνησε ήδη ένα νέο ταξίδι για τη δημιουργία ενός ρεύματος κοινωνικής και πολιτικής πλειοψηφίας, για τη Μαγνησία της δίκαιης ανάπτυξης, για μια ισχυρή Ελλάδα.