ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η πιο σκοτεινή ώρα της νύχτας είναι λίγο πριν ξημερώσει

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας για το αποτέλεσμα των εκλογών
Η πιο σκοτεινή ώρα της νύχτας είναι λίγο πριν ξημερώσει

Ευχαριστούμε τις χιλιάδες ψηφοφόρων που στήριξαν το κόμμα μας σε όλη τη χώρα σε αυτές τις εκλογές. Ειδικά στο νομό μας  θέλουμε να ευχαριστήσουμε τα εκατοντάδες μέλη του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ που έδωσαν μια πολύ δύσκολη μάχη αυτό τον μήνα με πείσμα, ενότητα, αγωνιστικότητα, συλλογικότητα και αποφασιστικότητα. 

Το αποτέλεσμα και στην περιοχή μας, όπως συνέβη σχεδόν παντού στην χώρα μας, συνιστά μια οδυνηρή ήττα για το κόμμα μας, την Αριστερά και το σύνολο των προοδευτικών δυνάμεων. Κυρίως όμως συνιστά μία ήττα για τη δημοκρατία η είσοδος στη Βουλή όλων των εκφάνσεων της ακροδεξιάς.

Η μάχη και ο αγώνας για τη δημοκρατία και την πρόοδο ξεκινά άμεσα. Έχουμε χρέος να μετατρέψουμε την ήττα σε αφορμή ανασυγκρότησης, με στόχο την δυναμική προγραμματική αντιπολίτευση, το ρίζωμα των οργανώσεων μας στην κονωνία, την αποκατάσταση των σχέσεων μας με τα κοινωνικά στρώματα τα οποία φιλοδοξούμε να εκπροσωπούμε πολιτικά, την παρουσία μας στις μάχες που θα δοθούν την επόμενη περίοδο για την προάσπιση κατακτήσεων και δικαιωμάτων.

Θα επιχειρήσουμε η αναγκαία διερεύνηση των αιτιών της μεγάλης οπισθοχώρησης των ιδεών και της πολιτικής μας δύναμης να διεξαχθεί με όρους συμμετοχής σε αυτήν του σημαντικού τμήματος της κοινωνίας που προσβλέπει σε εμάς και να συμβαδίζει με εξωστρεφείς δράσεις που θα δίνουν το στίγμα της ριζοσπαστικής Αριστεράς και του προοδευτικού πόλου στην τοπική πολιτική και κοινωνική ζωή.   

Αντλούμε αισιοδοξία από την επίγνωση πως δεν θα είναι η πρώτη φορά στην ιστορία μας που ο χώρος μας θα συμβάλλει αποφασιστικά έτσι ώστε να συναντηθεί το πολιτικό σχέδιο που περιγράφεται στην παρακάτω φράση με την πραγματικότητα:

Η πιο σκοτεινή ώρα της νύχτας είναι λίγο πριν ξημερώσει.